Dakle, ranom zorom okupila se omanja skupina nadobudnih akvarista koji su isto tako nadobudno naumili posjetiti Vogelfarmi Munster. Abecednim redom to su: Anel, brat od Lucifera, Lucifer, MX 67 i Profesor

. Sve je bilo u redu, osim jednog detalja; nitko nije znao put do tamo (što ne znači da nitko nikada nije bio tamo, zar ne Lucifer?).
1. stanica: Munster u Leibnitz-u. Oduševljene na ulazu: blejanje u diskuse za koje smo zaključili da su divljaci. Lucifer laganini primjećuje neke L-brojeve, Profa Rotalu macrandu i Cabombu piauhyensis. Analiza polica - ima svega. Razgledavanje akvarija za prodaju: cijene i više nego povoljne.
2. stanica: Vogelfarm. E tu već postaje jaaaaako zabavno. Prije Graza krivo skretanje - ulazimo u tunel iz kojeg nismo izašli15 min uz 100 km/h. Lucifer se već ponadao da idemo u pakao, ali ništa od toga (više sreće drugi put

). Nakon tunela skrećemo, pa se vozimo i vozimo i vozimo i na kraju završavamo u centru Graza. 15 minuta pokušavamo izači. Evo nas na auto putu: ponovno promašujemo skretanje, ovog puta izbjegavamo tunel

. Vračamo se prema Grazu i konačno skrećemo gdje treba. Približavamo se Tobelbadu (ili kak se već zove) i vidi, vidi,Lucifer se pomalo počinje prisjećati da je on ipak bio tu (slučajno ili ne, groblje za životinje je u njemu probudilo sječanje na davne dane od prije dva mjeseca). Ulazimo u dučan::::::::::i šta dalje reć? Totalno ludilo: morska akvaristika neviđena, L brojeva ko u priči, ludih Cory-a isto, biljaka isto......ma mene je to oduševilo. Lucifer je kupio5 vrsta Cory-a, MX RO, Anel neki filter, a ja sam si laganini ubo Rotalu macrandu, Rotalu wallichii i 5litara tekučeg gnojiva od JBL-a (nek se nađe

). Nakon sat i pol odlazak. E da, MX se sprijateljio s majmunom na katu.
3. stanica: ponovno Munster. Gledamo diskuse u prodajnom akvariju kako čuvaju ikru. Ja uzimam Cabombu piauhyensis i original skimmer za mog Eheima, Lucifer Paraotocincluse i to je otprilike to.
Sve u svemu svi smo bili jako zadovoljniovim izletom. Svi koji nisu išli neka im bude krivo,dali zbog biljaka (Tuljan

), dali zbog L-ova i Cory-a(Stina, Vedran), dali zbog morske (ponovno Vedran

), dali zbog uspaljenih diskusa (Dubravko), dali zbog svega toga i odličnog druženja (svi skupa).
Eto, da sam vam pričao nebi bilo ovako detaljno. Ubrzo će biti i slika.
Pozdrav