Dofuramo vreću pijeska iz Lipika k meni u Bjelovar pa onda dalje dilamo Zagrebčanima
A cura mi je nekih 2-3km udaljena od Drave. Već sam bezecirao obaveznu posjetu Dravi u potrazi za pijeskom. Nego, zašto ne napraviti vlastiti kamen? Uzmi obične kamenčiće i lijepilo za pločice pa radi oblik koji poželiš. to sve na kraju finiširaš pieskom i - amen. Podvarijanta bi bila slična Zigyjevoj - napraviš oblik od stiropora i onda cement, lijeplio što već odozgo i gotovo.
Pjesak prvo operi pa onda dodatno ispeci tj. prokuhaj. Pitam se čemu kuhati i peći i mulj umjesto sami pijesak.
Ako imaš negdje onaj plamenik na bocu kakvim lovci i ribolovci kuhaju fiš i gulaše i neki stari lonac i sve skupa postaviš na dvorište. i kuhaš za prodaju ako treba
Ja sam nekad davno "separirao" pijesak. prvo sam ga popustio kroz mrežicu od "štrekmetala" tako da odvojim prekrupno. Ovo što je prošlo kroz mrežicu prosijem kroz onu zelenu mrežicu z aprozore protiv komaraca i to što je ostalo na mrežici skuham. U zadnje vrijeme mi se više svidio baš taj fini sitni pijesak od kojeg je podloga nalik baš na onu prirodnu riječnu. Nemam ciklide nego kardinalske tetre, barbuse i sl. A te ribe se ne bi trebale žaliti na takvu podlogu zar ne?