Srpanj 19, 2025, 11:10:13 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crne alge...i što sada ??  (Posjeta: 1980 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Anto-SB

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Crne alge...i što sada ??
« u: Studeni 25, 2009, 17:07:34 poslijepodne »
Malo sam zapustio akvarij, stare lampe, presadjivanje bilja,...rezultat katastrofa :(

Onda sam promjenio vodu svaki tjedan skoro po 50%, nove lampe, pokušao skinuti fizički alge sa listova, ali ne ide baš i okupao ih u hipermanganu i onda to izgleda ovako. Kako se se riješio ovog smeća?

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Odg: Crne alge...i što sada ??
« Odgovori #1 u: Studeni 25, 2009, 19:39:32 poslijepodne »
otopina domestosa.. ali blaaaaaaaaga.. ja sam roknuo malo prejako.. pa sprzio i crnu i bilje.. al rizom je ostao.. dodaj easy carboa direktno na algu i ugasi filter.. mada sumnjam da ces uspjet nesto puno napravit..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 25, 2009, 20:13:54 poslijepodne »
meni je prestala rasti po novim listovima nakon 3-4 tjedna, počupao sam stare.  :up:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #3 u: Studeni 25, 2009, 20:17:26 poslijepodne »
ja sam ju riješio fosfat killerom u filteru. nema je više ni u tragovima.  :up: ,, a imao sam je za cijeli forum  :D
« Zadnja izmjena: Studeni 25, 2009, 20:32:31 poslijepodne od aquabot »

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #4 u: Studeni 26, 2009, 11:42:29 prijepodne »
Please pojasni, koji fosfat killer si upotrijebio?
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 26, 2009, 12:24:28 poslijepodne »
ej ljudi pobogu, domestos???? u akvarij???
Kao prvo mislim da ovo na drugoj slici niti nije akvarijska biljka, tak da s tim van. drugo, da bi se riješio problem treba pronaći simptome, dakle napiši osnove: litražu, filter, svijetlo, dali prignojavaš....

Ovu algu ćeš najjednostavnije riješit s H2O2 ili vodikov peroksid koji možeš kupiti u bilo kojoj ljekarni. isključi filter i svijetlo i špricom nanesi na algu. tako 3 dana i alga bi trebala poljubičastiti i otići. Nakon toga napravi 50% izmjenu vode.

Offline Anto-SB

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Studeni 26, 2009, 13:36:45 poslijepodne »
...
Kao prvo mislim da ovo na drugoj slici niti nije akvarijska biljka, tak da s tim van. drugo, da bi se riješio problem treba pronaći simptome, dakle napiši osnove: litražu, filter, svijetlo, dali prignojavaš....
Biljku kupio u zoo shopu (nije pisalo kako se zove), izgledala lijepo prilikom kupovine ;) Akvarij je Yuwell 130L, lampe 2x30W Flora i Aquastar, naštimao ih da rade od 8-12 i 14-20 sati. Filter standardni sa vodenom pumpom, do sada sam imao neki treset u podlozi ispod kamena ali je bio star i već je dosta smrdio kada bih čistio akvarij pa sam ga uklonio i veće bilje stavio u zemljanu podlogu u plastične posude a vodenu kugu sam samo zabo u kamen. Po meni problem su bile stare lampe (koje sam zamjenio) i presađivao sam bilje pa se nije odmah primilo a količina nitrata-fosfata se povećala pa su smeđe podivljale - inače ove smeđe su mi se znale javljati samo povremeno u tragovima kada nisam dugo mjenjao vodu ali bih onda otkinuo zaražene listove i sve 5 - sada bih trebao sve pokidati :'(. Tekuće gnojivo sam kupio ali mislim da u ovom trenutku bi bilo kontraproduktivno još i gnojiti.