Listopad 22, 2025, 22:05:11 poslijepodneNajnoviji Član: alencvita

Autor Tema: priea o dva ciklida-nigriai  (Posjeta: 1755 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damir7

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
priea o dva ciklida-nigriai
« u: Veljača 23, 2005, 17:03:00 poslijepodne »
DObio sam jednom na poklon par muših i ženskih,odvojio sam muškog i ženskog,dao im akvarij i sve živo.Lude ribe,svaki dan predstava,prirasle mi jako srcu,volim ih više nego bilo koju ribu,omogueio im mrijest.Dobili mlade,super obitelj i jueer sam odlueio dati im bolji akvarij i sve i mislim si kaj bum s tolikim mladim ribama i ja te 2mm male ribe sa vodom promjenim,ove u novi akvarij i najednom katastrofa. Pa jel one toliko pate da su tužne za mladima,najednom koma,ne plivaju neae jesti,ništa ništa,ženka gleda stalno gore pa dole i sad su svaka u svom kutu i gledaju prema gore.Inaee je to riba super izdržljiva i pokretna,lede su bile kaj su sve radile.Pa jel moguae da pate?! Kako da im pomognem? Njih mi nijedan diskus nemože zamjeniti!
Zagreb/Maksimir

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2005, 17:45:00 poslijepodne »
e pa damire sedmico, mislim da nije stvar toliko u tome da im fale mladunci (iako je možda i to djelomieno razlog), vea je najvažniji faktor preseljenje u novi ambijent (ako sam te dobro razumio!?)

ribe ti svakako reagiraju na ikakvo kopanje, eeprkanje po akvariju, na bilo kakvu promjenu izgleda i razmještaja kamenja ,trave i ostaloga neke od njih se izgube i po nekoliko dana se eini kao da su bolesne, baš kao ovaj tvoj slueaj.

inaee sam imao nigrofasciatuse i nisam imao takva iskustva s njima, ali ne sjeaam se jesam li ikada baš uradio to što si ti, odvojio ih od mladih (dok su još tako mladi)

kod mene su se tako eesto parili i množili da su oni sami proganjali do smrti još nedorasli nakot kako bi se u akvariju stvorilo mjesta za nove mladunce...

no, vidjet aemo kako ae biti dalje, nemam neki pametni savjet...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2005, 17:52:00 poslijepodne »

Ma skoro sam siguran da premještaj nije u igri,kad bi se mjenjala voda i kad bi ih premjestio ili bilo kaj oni su totalno bili živi kad bi ih vratio,ženka se znala ljutiti na mene ako ju pogledam ili pomaknem magnet po akvariju a sada užas.

Ugasio sam im svjetlo i izgleda su se poeele micati,vidio sam da nisu jele.Nebudem ih uznemiravao,ostavit au ih same da vidim što se dešava,sutra sam mislio samo im ostaviti svjetlo dana.Ove dve su mi fakat ljubimci.
Zagreb/Maksimir

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 23, 2005, 22:54:00 poslijepodne »
mislim da nije stvar u premještaju i to iz vlastitog iskustva. moj mužjak je bio odvojen od ženke više od mjesec dana i to u akvarij sa uvjetima koje bi i štuka poželjela...bio je jadan, blijed, bezvoljan...nikakav... kada je vraaen ženki u totalno neprijateljsku atmosferu (oscari i ostala gamad) boju je vratio za 2 i pol minute! isti eas su se ponovo sparili(nisu se baš odmah bubali ), on je postao sasvim druga riba i to odmah nakon drastiene promjene(potpuno drukeiji biotop, voda, ma sve,sve ,sve)! tako da sam siguran da nije stvar u premještanju, mislim da je drugo u pitanju...ali šta...? pa ipak su to inteligentni ciklidi, a ne puževi eobani, budale!
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2005, 23:01:00 poslijepodne »
Pa to govorim i ja,mislim znao bi ih premjestiti i nikad niš,ono plašljivi su bili ali su kad me nije bilo plivali i kad bi me vidjeli zapale i škicaju a sada me gleda i nema volje ni maknuti se od stakla.Ono kao da kuže da sam im uzeo mlade,rvo je ženka bila jako zbunjena i odjednom su samo stale,ona pliva kao da tone,odbije se od kamena do drugog i stalno gleda gore. Kad sam ugasio bio svjetlo nekako mi se eini da se malo probudila i da je zaplivala,sad sam krpom pokrio akvarij da me ne vide i nek tako bude da malo vidim kaj bude s njima,eini mi se da je bolje no treba prieekati.
Zagreb/Maksimir

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 23, 2005, 23:11:00 poslijepodne »
a ja ak se vratim živ s puta, moram usisavat jaja, jer pleco nije uspio...ne da mi se više glumit odgajatelja!
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 23, 2005, 23:18:00 poslijepodne »
a nekaj se njima u glavi desilo brijem.Ženka je ono totalno pogo?ena s tim.....ona je stalno bila uz male 24 sata i nosila klopu,mrvila,pokupila ih svaki dan naveeer i nosila u kokos a sada kad je skužila valjda sjela je na filter i tamo stoji i ne miee se.Mužjak je ipak bolje.....baš sam mislio kako ih budem sad ubacio u novi akvarij kad mi do?e i reko kak budu oni prvi stanari moji a kad ono gle sranja. Nisu te ribe glupe,ipak nekaj kuže!
Zagreb/Maksimir

Offline Ljerka

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2005, 11:31:00 prijepodne »

Ribe nisu glupe, to je samo eovjekovo prepotentno mišljenje.

Varaždin / Hrvatska
Nigdar ni bilo da nekak ni bilo

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2005, 11:36:00 prijepodne »
Imaju jake roditeljske nagone, a ti si im oduzeo ono za što žive! Mislim da je to trenutno stanje šoka, proai ae s vremenom

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 24, 2005, 12:05:00 poslijepodne »
A pa nadam se da bude prošlo i to brzo.......danas im nisam palio svjetlo nego samo kaj imaju iz sobe,jer kad upalim onda sam skužio da im baš ne paše.Mislim kad neznaju prieati,kaj sam ja znao da im bude bed,ostavio bi im 20-30 klinaca da imaju kaj raditi.
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 24, 2005, 20:14:00 poslijepodne »
Nisam vidio da se riba tako loše osjeaa,pa ona je emotivno pogo?ena izgleda,stoji cijelo vrijeme sa glavom prema dole i samo okreee oeima,mužjak je došao pri svijesti izgleda jer je on OK,uvukao se u spilju i tu i tam do?e do ženke,pogura ju ali ona nema volje.Eini mi se kao da ne vidi,ono ide do stakla pa bubne pa tako do kamena stvarno eudno. Što niko to nije vidio do sada još?
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 26, 2005, 00:45:00 prijepodne »
E nevjerojatno.....maknuo sam dodatnu pumpu iz ugla gore i ženka više ne odlazi tamo i onda sam skužio da je počela plivati,sagradio sam još 3-4 spilje i izgleda joj je puno bolje,nije mi jasno zašto je cijele dane stajala onako prema gore kao na nogama uz taj filter i nije se micala,sad opet nekaj planiraju izgleda jer čim ih pogledam samo se uvuku u spilju,tako je i prvi puta bilo,ovaj puta im ostavim 20 malih pa nek se igraju,valjda kad porastu budu im i smetali pa podjelim .
Zagreb/Maksimir

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #12 u: Veljača 26, 2005, 08:51:00 prijepodne »
Citat: damir7
valjda kad porastu budu im i smetali pa podjelim .

... ak' stigneš prije nego ih pojedu
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 26, 2005, 09:49:00 prijepodne »
Kad budu 1cm prebacim ih u drugi akvarij gdje držim samo mačku pa nema beda
Zagreb/Maksimir