Srpanj 18, 2025, 17:16:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ferropol  (Posjeta: 1135 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ana07

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 37
ferropol
« u: Studeni 14, 2009, 17:02:42 poslijepodne »
prije 3 tjedna pokrenula sam akvarij (54 litre) i rekli su mi u dućanu da nakon 3 tjedna (što je danas) počnem koristiti ferropol, odnosno gnojivo za bilje... e sad, nisu mi objasnili kako da to koristim, na njemu piše da se dozira 10 ml na 40 litara vode, ali ne znam da li to stavim jednom tjedno ili svaki dan po malo?

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: ferropol
« Odgovori #1 u: Studeni 14, 2009, 19:00:43 poslijepodne »
ferropol ja koristim i mogu reć da sam prezadovoljan sa ovim mikroelementima, napomena, istina da piše 10 ml na 40 l vode...
imam isti akvarij i rasporedil sam ga na dnevne doze, svaki dan po 1,2 ml..
jedino je kod njega škakaljivo sa željezom, ak nema bilja koje bi ga potrošile, onda dobiješ zelenu končastu špageturinu, koji namotavaš sa pincetom i vadiš van  :D :D

zaključak: odlični mikroelementi, ono kaj sam ja probal i vidio  :up:, ali poprilično jake koncentracije i prilikom overdosa imate probleme sa algama (zelene končaste)

jedino, neću ulazit u ovo kaj su ti rekli u dućanu, da treba za točno tri tjedna, to je stvar tvoje odluke, netko gnoji odmah prilikom startanja akvarija, a netko čena da se izciklira, to je na tebi
« Zadnja izmjena: Studeni 14, 2009, 19:17:07 poslijepodne od cannibal »

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
Odg: ferropol
« Odgovori #2 u: Studeni 15, 2009, 16:12:16 poslijepodne »
U mom slučaju problem s končastom dobiš bez obzira koje mikro gnojivo koristiš..i nije stvar u željezu..pa sad si mislite  :)

Kako znam da nije stvar u željezu?

Zato jer sam EL-ovo ferro stavljao u akvarij i ni traga pojave končaste...i onda sam opet krenuo s mikroelementima i končasta je opet tu..

..mislim da je stvar da pogodiš pravu dozu mikroelemenata za svoj akvarij..a ta sigurno nije(kod mene) ona koju proizvođač navodi na proizvodu..

P.S. Jaje još uvijek nisam pogodio  :D