Srpanj 27, 2025, 20:40:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Malawi par pitanja...  (Posjeta: 1130 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dulke

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Malawi par pitanja...
« u: Studeni 05, 2009, 15:38:41 poslijepodne »
 Odučio sam napraviti svoj prvi ciklidni aq. Sada je sve složeno voda se ciklira, ali sam primjetio da mi je malo sterilan i odlučio ubaciti jedni ili dvije biljke. E sada tu je problem kako znamo malawi ciklidi vole jesti bilje pa me zanima ima li neka biljka koja može opstati. Neki su mi predlagali Valisnerije spirales i giganta, ali problem je što je akvarij visok 40 cm, a ona rasete i 50+cm i ne sviđa mi se kada mi se listovi razvlače po površini. Drugi prijedlog koji sam dobio bio je anubiasa, ali oko njega su podjeljena mišljenja neki kažu da ce ih pojesti neki kažu da ne jer su kiseli...
Sada više ni sam neznam stoga molim savijet. Također ako zante neku treću biljku bio bi zahvalan an prijedlogu.

Drugo pitanje je rasvijeta postoji li za takve aq neke lampe sa posebnim spektrom boja u svijetlu ili da ostavim glo lampe koje sam koristio prije u amazonu i pogodan je za vegetaciju.

Unaprijed zahvaljujem

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Odg: Malawi par pitanja...
« Odgovori #1 u: Studeni 05, 2009, 17:49:31 poslijepodne »
Što se biljaka tiče ja stavljam, valisneriju, Criptocorinu i anubijas.

i pokazalo se da anubijas ne diraju ako je stari list, dok novi listić odnosno pup stamane za jedan dan. Isto tako i sa criptom, a za valisneriju im nije bitno jel mlada ili ne  :D :D :D :D

E da i sad sam ubacio i ovu dolje i ne diraju je!!! (neznam koja je to vrsta)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #2 u: Studeni 08, 2009, 15:01:43 poslijepodne »
Bok!!!!
Što se tiče rasvjete meni osobno je najljepša kombinacija aquastar + grolux, u svakom slučaju jedna bi lampa trebala biti aquastar , a druga ili aquastar ili grolux!
Pozz
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #3 u: Studeni 09, 2009, 14:33:53 poslijepodne »
Sa mbunama ne ide bilje.. mislim , možeš stavljati.. ali oni će jesti bilje ili njihove mladice. Sam njihov naziv mbune , znači ribe sa stijenjaka(stijena). Kad se napravi dobra pozadina i dobra kombinacija stijena akvarij ne bi trebao biti sterilan
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline chupo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Studeni 09, 2009, 23:17:58 poslijepodne »
Što se tiće rasvjete ja sam ubacio jednu aquaglo i jednu marine blue,samo ova kombinacija je dobra ako imaš mbune u plavim tonovima
Chupo/Sisak-Vrbovec