Kolovoz 07, 2025, 08:39:37 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Informacija o bettama!  (Posjeta: 1765 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BareST

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
Informacija o bettama!
« u: Studeni 02, 2009, 23:30:22 poslijepodne »
Dobra večer,zanima me jedna stvar.U akvaristici nisab bas novi,imam 2 akvarija 54 i 60 lit....Al sa bettama nemamiskustva.Imam jedan akvarij 10 litara,i filteric odgovarajuci za tu litrazu,koji nazalost zjapi prazan.
Pa me zanimaju neke informacije o bettama,da li joj odgovara ta litraza i uvjeti u tom akvariju,da li ide samo jedan muzjak i slicne stvari.Molim doticne koji se razumiju i koji su ljubitelji ove vrste da me malo podrobnije upute,jer mi je mnogo ljudi reklo da to bas nece funkcionirati,ili barem link postave di bi se mogao informirat.Njbitnije je da li to odgovara ribi jer ne zelim da prezivljava u mukama,vec da zivi u uvjetima koji joj odgovaraju.Unaprid hvala.Pozdrav
WWW.VESELJKO.NET

Offline Ignus

• Punopravni član
Odg: Informacija o bettama!
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2009, 17:00:20 poslijepodne »
10 litara je sasvim dovoljno za jednog bettana. Filter mu nije potreban, ali onda moraš mjenjati vodu  često. ( oko 50% svaka 3 dana ). Grijač obavezan, poželnja temp oko 26 - 27.
Nadam se da sam malo pomogao.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline piksooo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2009, 17:24:04 poslijepodne »
Ignus ti je rekao najbitnije, ja bi još samo nadodala da NIKAKO ne smiješ stavit 2 mužjaka u isti aq...možeš stavit 3-4 ženke na 1 mužjaka, al ti ni to nebi baš preporučila, pogotovo na tu litražu...najbolje bi bilo jednog lijepog bettana, i malo biljka (iako ni to nije obavezno, al mislim da bi njemu bilo ljepše) i to je to....

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #3 u: Studeni 03, 2009, 18:01:00 poslijepodne »
Pozdrav!

10 litara je vila za 1 bettu! :D Njemu mnogo vise ni ne treba, bitna je samo cista voda (moze filter al paziti da turbulencija vode ne bude prejaka jer su oni jako losi plivaci!), i topla voda (oko 26°C). Druge ribe kao drustvo nebih preporucila, ni zenke betta. U malo prostora (i u puno bi bilo problema) je njihova agresija jos izrazenija pa bi zenke najvjerojatnije pocupale peraje muzjaku. Moze par mini coryja da upotpuni sliku i pomaze u ciscenju ostataka, ili jedan jabucar. No ostale ribe ne.

Lijep pozdrav! ;)
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 03, 2009, 18:57:23 poslijepodne »
Sad sam se sjetio još nečega važnog ( puž jabučar me sjetio, odnosno Gwy :) ) obavezno poklopac!!! Bette vole iskakati iz akvarija, ženke to rade često a mužjaci rijeđe ali sigurno je sigurno.Najbolje neki providni poklopac tako da lampa može biti iznad njega a da ipak dovoljno svijetla prođe. ( bette inače ne vole jako svijetlo )
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #5 u: Studeni 04, 2009, 13:17:02 poslijepodne »
Odlicno,onda ubrzo stize jedan bettan kad propremin akvarij.Puno hvala svima i poslat cu koji slikicu naravno.....
WWW.VESELJKO.NET

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Studeni 04, 2009, 14:33:17 poslijepodne »
Odlicno,onda ubrzo stize jedan bettan kad propremin akvarij.Puno hvala svima i poslat cu koji slikicu naravno.....

Obavezno ;)
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...