Hvala na komplimentima! Ali nisam ja toliko zasluzan koliko zmije koje fakat izgledaju ludo!
A sad da krenem redom da nekog ne zaboravim..
Pedja: za sada zenke Squama jedu ali rano je jos, trebale bi tek tamo 2-3 mjesec prestati s klopanjem a izbacit male na proljece. Ne brini, dobis par komada! :-) Purpumaculatusi? O da, jedine zmije koje otvaraju usta cim otvorim terarij.
Toncek: NEMA OTROVNICE koju bi preporucio za pocetnike!! Sta znaci pocetnik?? Ja drzim zmije od malena pa sam tek sa nekih 30 godina krenuo u otrvnice. Krenuo sam s poskocima jel ako te vec nesto drmne bolje je da je neka zmija za koju ima serum u bolnici pored kuce... I prije nego sam krenuo sam jako puno citao, i ucio od ljudi od svojih 50-60 godina koji imaju veliko iskustvo u tome tako da sam mogao u praksi jako puno vidjet i naucit..
Jedan nas decko je na jednom stranom forumu izjavio kako Albolabrisi nisu bas opasni?!?! Vise od pola ugriza u Indoneziji se pripisuje Albolabrisima od toga 2.5 % ljudi ne prezivi? Mali postotak? Pa i nije ako si ti osobno u tih 2.5%!! Mlad si jos Toncek, pricekaj jos kojih 5-6 godina...
Matija: Atheris otrov varira, od Squamigera je daleko najopakiji. Ali recimo i jedna ceratophora koja spada u "slabije" od porodice Atheris je opasnija od poskoka. Ali opet, sve je to vrlo relativno, s obzirom da ljudi umiru i od poskoka.
PST: Kisa slazem se s tobom!!! Osobno sam jako PROTIV venomoida (zmije kojima su kirurski odstranjene zljezde). Ne razumijem zasto bi to netko imao? Ima toliko ljepih zmija na svijetu i sad bi netko otrovnu ali da nije otrovna?? Cemu???? Oces agresivnu zmiju? Ima ih ko u prici...