Srpanj 09, 2025, 10:39:13 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moje agamice  (Posjeta: 4730 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MatijaVŽ

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Moje agamice
« u: Listopad 31, 2009, 10:22:01 prijepodne »
Moje agamice

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Odg: Moje agamice
« Odgovori #1 u: Listopad 31, 2009, 13:00:04 poslijepodne »
.. a zašto su skupa?

Malo im je pre mračno unutra! One su pustinjeke beštije i potreban im je puno jači intenzitet svijetla.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline MatijaVŽ

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Listopad 31, 2009, 13:30:45 poslijepodne »
Reci mi jedan razlog zašto nebi bili skupa pa to su druželjubivi gušteri i odgovara im da su skupa

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Listopad 31, 2009, 13:41:44 poslijepodne »
3 komada imaš u nutra...lijepo,ali malo im je tijesno,barem tako na prvi dojam izgleda...koje su dimenzije...viđao sam da ljudi drže više agama u jednom ter,ali velikih dimenzija...i kažu da nikad nije bilo nikakvih problema,osobno mislim da kad bi bila dva mužjaka i ženka(i slično) da bi tu bilo krvi sigurno -?

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #4 u: Listopad 31, 2009, 13:47:38 poslijepodne »
ljepe agamice  ;) nego moze samo jedno pitanje,ovoj agami na ljevoj strani slike,rep je pri kraju nekako cudno savijen,jel sve uredu s njim  ;)
=)

Offline MatijaVŽ

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Listopad 31, 2009, 13:57:25 poslijepodne »
Takav mu je rep bio od malena od kad sam ju kupio nažalost. Uglavno najvjerojatnije nedostatak kalcija ali on rep normalno miče tak da nema straha na sreču nije polomljen. Terari je dimenzije 160cmx95cm i imam jednog mužjaka i tri ženkice.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #6 u: Listopad 31, 2009, 14:02:13 poslijepodne »
Razlog prvi: dominantna životinja u terariju će zauzeti najbolje mjesto u terariju, a to je recimo najtoplije.
Razlog drugi: dominantna životinja će jesti najviše, dok ostale dosta manje.
Razlog treći: terarij za tri pogoNe ni trebao biti dug barem 2-2,5m
.... imam ti za nabrojati još barem 10 - 15 razloga. Uglavnom želio bi ti napomenuti da su životinje pod stresom i da to za njih nije dobro....

Uzgajivaći, a i svi ostali ujedno i ja drže svaku jedinku posebno .. osim mladih do negdje mjesec dana starosti iz razloga kojih sam ti gore napisao.
Meni niti jedan terarij nije ispod 110 x 50 x 60 za jednu životinju ...

.. uglavnom 4 pogone u jednom pogotovo tako malom terariju?!?! Nemoj se ljutiti, ali to je apsurd!
Tu mi se možete javiti

Offline MatijaVŽ

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Listopad 31, 2009, 14:27:37 poslijepodne »
Gle prijatelju samo da ti velim da se neču svaditi oko gluposti i znaj da nisi u svemu u pravu. Ponekad si moraš duže sedeti kod terarija i promatrati životinje da neke stvari primjetiš. Vjeruj mi postoje ljudi koji puno više znaju. Nadam se da smo s tim završili tu raspravu.

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #8 u: Listopad 31, 2009, 15:23:11 poslijepodne »
Eto ja videl u živo terarij je ogroman , svetlo je odlično mada se to na slici ne vidi. Kaj se tiče hrane znam da Matija ima hrane u izobilju i da mu se ne može desiti da se jedan gušter najel, a drugi da su gladni , jer on ne baci samo hranu u terarij več i gleda kak jedu pa ih i nahrani kak spada. Kolko znam nikad nije imal problema oko dominacije.
Ja da imam takve uvjete kakve ima Matija ja bi ih isto tak držal.

Offline Inguan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Gradište
    • Vinko Jovanovac Fotografija
« Odgovori #9 u: Listopad 31, 2009, 15:34:35 poslijepodne »
skorpac je previse nacitan ali sve su te knjige napisane iz vlastitoga iskustva a svako je iskustvo drugačije, nevezano za temu
moja iguana mrzi terarriji a ja bi živo u njemu jer ima 4 kvadratna metra a ona više voli biti kraj mene i u mojoj sobi...
 Tako je sigurno i s njima, promatras ih i ako ih imas dugo sigurno znas vise o njima(svojim jedinkama) nego neko drugi iako on ima ili je načitan.... Dobro znamo da znanje nije ništa bez iskustva a niti obrnutno nije isto  :nerd:
◄:))►  I <3 IGUANA

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #10 u: Listopad 31, 2009, 16:22:38 poslijepodne »
1 mužjak + 3 ženke = potencijalnih 300-400 beba godišnje!

Ne bih ti bio u koži  :D.

Offline MatijaVŽ

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Listopad 31, 2009, 16:31:51 poslijepodne »
Nebudem inkubirao jaja jer to su ljubimci za mene i ne mislim bebače prodavati.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Listopad 31, 2009, 16:56:45 poslijepodne »

s ovim se nikako ne slažem :down: :dead: :down: nemoj se ljutit al to nije lijepo

Ne bih ti bio u koži  :D.

pogledaj kaj ti Nino kaže...ma da je i 100 jaja godišnje :down:

ma nebi ja mogo bacat tako jaja :(

Offline MatijaVŽ

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Listopad 31, 2009, 17:11:56 poslijepodne »
Znam i jako mi ih je žal ali jednostavno i da inkubiram ja mladunce nebi mogao nekome dati. A takav sam da nebi htel da moje agamice dojdeju nekome u ruke i da nebudu imale idealne uvijete. Ako bude ko htel jaja kad budem ih imal slobodno si ih može uzeti

Offline Inguan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Gradište
    • Vinko Jovanovac Fotografija
« Odgovori #14 u: Listopad 31, 2009, 17:30:40 poslijepodne »
Znam i jako mi ih je žal ali jednostavno i da inkubiram ja mladunce nebi mogao nekome dati. A takav sam da nebi htel da moje agamice dojdeju nekome u ruke i da nebudu imale idealne uvijete. Ako bude ko htel jaja kad budem ih imal slobodno si ih može uzeti
ja imam prijatelja tj. obitelj koji vec ima svasta od kornjaca, hrcaka , akvarija, paukova , sad bi gustera  pa ono
javi se...
◄:))►  I <3 IGUANA

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #15 u: Listopad 31, 2009, 19:17:11 poslijepodne »
Gle prijatelju samo da ti velim da se neču svaditi oko gluposti i znaj da nisi u svemu u pravu. Ponekad si moraš duže sedeti kod terarija i promatrati životinje da neke stvari primjetiš. Vjeruj mi postoje ljudi koji puno više znaju. Nadam se da smo s tim završili tu raspravu.

Ja se ne ljutim, a još manje svađam .. osjeti se pomalo tvoja žustrina po tekstu. Nisam mislio ništa loše, ali da po tebi netko "stalno" jaši vjerojatno bi bio pod stresom zar ne? Znam da ima ljudi koji puno više od mene znaju, pa čak tu na forumu ih ima masu,a li vjeruj mi da ti nisi jedan od tih :) ... Inaće meni su beštije u dnevnom boravku i vjeruj mi da ih stalno gledam.
Dobio si dobro namjerne savjete, nemoj se ljutiti, samo sam iznio svoje osobno mišljenje, nisam ti nigdje rekao da moraš nešto napraviti.

Imaš tri guštera u terariju, a ne vide se ventilacijski otvori, kako je to riješeno? .. aha ima onih koji puno više znaju od mene ....  :-[

Ne bih ti bio u koži  :D.

A i ovo kaj Nino veli ....

Samim time "trošiš" životinje, kalcij, minerale ... a jaja bacaš? rađe nađi nekoga vani pa prodaj...barem za siću .. uvijek ima onih koji žele te malene T-rexove :), ili barem jaja odesi u neki kineski restoran... vjerojatno će otkupiti .. oni sve jedu :D
Pogona vitticeps u prirodi ne živi u skupinama.

Eto ja videl u živo terarij je ogroman , svetlo je odlično mada se to na slici ne vidi. Kaj se tiče hrane znam da Matija ima hrane u izobilju i da mu se ne može desiti da se jedan gušter najel, a drugi da su gladni , jer on ne baci samo hranu u terarij več i gleda kak jedu pa ih i nahrani kak spada. Kolko znam nikad nije imal problema oko dominacije.
Ja da imam takve uvjete kakve ima Matija ja bi ih isto tak držal.

Druž terarij navedenih dimenzija izgleda jako velik, ali to je ipak (vjeruj mi) malčice premalo. Gušter koji je pod stresom neće pojesti koliko bi pojeo da nije pod stresom! Ako mi ne vjeruješ probajte razdvojiti životinje pa promatrati dva tri mjeseca. Misliš da ih ja nisam probao držati skupa?!? .. i velike i male .... to se najbolje vidi na mladim životinjama, jer ukoliko se domine ne izdvoje (kad se to primjeti, a primjeti se, jer je to više nego očigledno).... u tjedan do dva su iste duplo veće od ostalih ... iako hrane ima ne ograničenim količinama i vrstama.

Dobro znamo da znanje nije ništa bez iskustva a niti obrnutno nije isto  :nerd:

.. a i to kaj veliš  ...  8)

.. koja je moja od ovih? :)

...matija nemoj se truditi odgovarati mi.. jer ovu temicu ne bum više gledao ....

.. ujedno tko sam ipak ja da bi ti nekaj rekao, a da bi me ti poslušao ... samo jedan seronja :pain30: iza monitora  :) kaj ne?

Druž budi mi dobar, vidimo se na AkTeru :)

Lijepi pozdrav
Saša
« Zadnja izmjena: Listopad 31, 2009, 20:16:32 poslijepodne od skorpac »
Tu mi se možete javiti

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 31, 2009, 19:40:37 poslijepodne »
 :n035: MatijaVž nisu ovo ljudi koji od jučer drže ove živine,možda i je to bajno kod tebe al to je ipak stres za živine...

Offline MatijaVŽ

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Listopad 31, 2009, 21:35:47 poslijepodne »
Vjeruj mi da sam se razgovaral s puno ljudi i to iskusnih koji se cijeli život time bave. I da kod njih to ne funkcionira kak spada ni ja nebi tak nekaj radil ali postoje jako dobri razlozi zaka su skupa. Moji gušteri provode najmanje pola dana samnom Dobivaju svakih 7 dana vitamine i minerale,svakih 10  nekton MSA, svakih 14 dana nekton reptil color, svakih 10 dana kalci. Svaki dan drugu vrstu mesne hrane te svaki dan povrće. I to svaki posebno jede iz ruke tak da svi dobiju istu količinu i niti jedan nije zakinuti. Prema tome ako neko misli da nemaju dobre uvjete kaj se tiče prehrane ili terarija koji je skoro 2 kvadrata i imaju fenomenalnu temperaturu nabijem ga ..... A sad kaj se mene tiče morete me hititi van jer ja sam rekel kaj sam mislil. Ljep pozdrav

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #18 u: Studeni 01, 2009, 00:25:38 prijepodne »
Ne vidim zakaj bi te neko hitil van. Pa zato i postoji forum. Uvjek je neko protiv i uvjek je neko za. Nemoj Matija to uzimat k  srcu . Moraš se jednostavno priviknut na to. Uvjek postoji neko kome paše i kome ne paše. I ja sam se par puta razočaral na forumu i rekel idemo dalje to je tu normalno.
Ja stojim kod toga da bi ih imal sve  zajedno. Nino G veli : 1 mužjak + 3 ženke = potencijalnih 300-400 beba godišnje!Ne bih ti bio u koži  .  Ja nebi ni razmišljal čim ženka položi jaja idemo sa njima u smeče. Mislim da je veči problem sa životinjama koje bi imale jaja , a ne mogu jer nemaju priliku. to je bar moje mišljenje. to su životinje i u prirodi stalno nose jaja i to je normalno, a ne da su odvojene i ne nose jaja. 
Znam da budu sad pitanja kolko si imal bradonja? nisam imal niti jednu, ali znam kak kod tebe funkcioniraju i da je sve u najboljem redu.
To je samo moje skromno mišljenje.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Studeni 01, 2009, 07:30:41 prijepodne »
Prema tome ako neko misli da nemaju dobre uvjete kaj se tiče prehrane ili terarija koji je skoro 2 kvadrata i imaju fenomenalnu temperaturu nabijem ga ..... A sad kaj se mene tiče morete me hititi van jer ja sam rekel kaj sam mislil. Ljep pozdrav

Ne razumijem čemu ovo? Mislim da za ovo nema potrebe ni mjesta na bilo kojem forumu u bilo kojoj temi, pa bih te zamolio da ako nemožeš prihvatit tuđe mišljenje da se barem "skoncentriraš" kod odgovora i ne pišeš ovakve bedastoće.

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #20 u: Studeni 01, 2009, 08:31:34 prijepodne »
vidim da je ova tema trebala biti "only  :klap:". znači očekivalo se samo hvaljenje i slinjenje, te čim su počele kritike pisac je požalio što je objavio sliku. smisao foruma jest diskusija konstruktivnoga tipa. ukoliko se bude još vrijeđalo na bilo koji način admine, modere i druge cijenjene članove ovo je moje zadnje upozorenje.

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #21 u: Studeni 01, 2009, 12:09:23 poslijepodne »
Dobivaju svakih 7 dana vitamine i minerale,svakih 10  nekton MSA, svakih 14 dana nekton reptil color, svakih 10 dana kalci.

Ovo je puno premalo, čak i za odrasle mužjake, a kamoli za ženke koje treba pripremiti za ovipoziciju.

Prema tome ako neko misli da nemaju dobre uvjete kaj se tiče prehrane ili terarija koji je skoro 2 kvadrata i imaju fenomenalnu temperaturu nabijem ga ...

Možeš ti nabijati koliko hoćeš, ali suplementiranje ti nije adekvatno. Usput rečeno, ako su gore navedene dimenzije terarija točne (160X95cm) onda površina dna ima točno 1,52 m2, a ne "skoro 2 kvadrata". Možda se to tebi čini ogromno, ali za 4 odrasle životinje je premalo. Što se tiče temperature, ne znam kolika je, jer nisi nigdje napisao (bar ja ne vidim)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Studeni 01, 2009, 15:11:58 poslijepodne »
i mene zanima što je sa ventilacijom? jer u zadnje vrijeme ne čitam... malo se družim sa iskusnim ljudima... pa reko da nije nešto novo u hobiju..terarij bez ventilacijskih otvora..?

Offline MatijaVŽ

• Novi član
  • *
« Odgovori #23 u: Studeni 01, 2009, 16:06:37 poslijepodne »
Gledajte ljudi najbolje da si najdete drugu budalu i da tu temu zaboravimo. Mene na ovom netu više nebude pa molit ču ljepo da se sve ljepo zaboravi. Ne velim ja da sam pametni ili tako nešto ali se družim s jednima od najpametnijim ljudima u teraristici pa mnogo znam. Ako več pemo u tom smjeru Za više ljudi bi imal mnogo toga za reći ne iz svojeg iskustva nego iz iskustva drugih. Ali neču držim to za sebe pa bi i vas molil da se toga držite. Kako sam napomenul nebude me više i molim da se više o tome ne raspravlja. Ljep pozdrav

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #24 u: Studeni 01, 2009, 16:17:37 poslijepodne »
GNe velim ja da sam pametni ili tako nešto ali se družim s jednima od najpametnijim ljudima u teraristici pa mnogo znam.

Aj nas molim te prosvijetli i reci nam tko su te naj pametnije osobe teraristike  :question:
Tu mi se možete javiti