Gle prijatelju samo da ti velim da se neču svaditi oko gluposti i znaj da nisi u svemu u pravu. Ponekad si moraš duže sedeti kod terarija i promatrati životinje da neke stvari primjetiš. Vjeruj mi postoje ljudi koji puno više znaju. Nadam se da smo s tim završili tu raspravu.
Ja se ne ljutim, a još manje svađam .. osjeti se pomalo tvoja žustrina po tekstu. Nisam mislio ništa loše, ali da po tebi netko "stalno" jaši vjerojatno bi bio pod stresom zar ne? Znam da ima ljudi koji puno više od mene znaju, pa čak tu na forumu ih ima masu,a li vjeruj mi da ti nisi jedan od tih

... Inaće meni su beštije u dnevnom boravku i vjeruj mi da ih stalno gledam.
Dobio si dobro namjerne savjete, nemoj se ljutiti, samo sam iznio svoje osobno mišljenje, nisam ti nigdje rekao da moraš nešto napraviti.
Imaš tri guštera u terariju, a ne vide se ventilacijski otvori, kako je to riješeno? .. aha ima onih koji puno više znaju od mene ....

1 mužjak + 3 ženke = potencijalnih 300-400 beba godišnje!
Ne bih ti bio u koži
.
A i ovo kaj Nino veli ....
Nebudem inkubirao jaja jer to su ljubimci za mene i ne mislim bebače prodavati.
Samim time "trošiš" životinje, kalcij, minerale ... a jaja bacaš? rađe nađi nekoga vani pa prodaj...barem za siću .. uvijek ima onih koji žele te malene T-rexove

, ili barem jaja odesi u neki kineski restoran... vjerojatno će otkupiti .. oni sve jedu

Pogona vitticeps u prirodi ne živi u skupinama.
Eto ja videl u živo terarij je ogroman , svetlo je odlično mada se to na slici ne vidi. Kaj se tiče hrane znam da Matija ima hrane u izobilju i da mu se ne može desiti da se jedan gušter najel, a drugi da su gladni , jer on ne baci samo hranu u terarij več i gleda kak jedu pa ih i nahrani kak spada. Kolko znam nikad nije imal problema oko dominacije.
Ja da imam takve uvjete kakve ima Matija ja bi ih isto tak držal.
Druž terarij navedenih dimenzija izgleda jako velik, ali to je ipak (vjeruj mi) malčice premalo. Gušter koji je pod stresom neće pojesti koliko bi pojeo da nije pod stresom! Ako mi ne vjeruješ probajte razdvojiti životinje pa promatrati dva tri mjeseca. Misliš da ih ja nisam probao držati skupa?!? .. i velike i male .... to se najbolje vidi na mladim životinjama, jer ukoliko se domine ne izdvoje (kad se to primjeti, a primjeti se, jer je to više nego očigledno).... u tjedan do dva su iste duplo veće od ostalih ... iako hrane ima ne ograničenim količinama i vrstama.
Dobro znamo da znanje nije ništa bez iskustva a niti obrnutno nije isto 
.. a i to kaj veliš ...

.. koja je moja od ovih?

...matija nemoj se truditi odgovarati mi.. jer ovu temicu ne bum više gledao ....
.. ujedno tko sam ipak ja da bi ti nekaj rekao, a da bi me ti poslušao ... samo jedan seronja

iza monitora

kaj ne?
Druž budi mi dobar, vidimo se na AkTeru

Lijepi pozdrav
Saša