Svibanj 03, 2025, 16:50:28 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: CITES?  (Posjeta: 4295 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline angelfish1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
CITES?
« u: Listopad 23, 2009, 13:32:25 poslijepodne »
ovako jedno pitanje ;o cemu se radi evo ja sam u singapuru i mislio sam donijeti neke koralje sa sobom i naravno sve po PS-u citec papiri ono ovo e onda sam neke zoante htjeo rezervirati i on mi govori da za njih netreba cites isto kao za sve soft koralje i to mi je potvrdilo u dva ducana specijalizirana za morsku akvaristiku e sad jel zna netko jel stvarno netrebaju CiTES papiri za soft  koralje ili trebaju
TIA
pozz iz singapura
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark.Top professionals built the Titanic.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Odg: CITES?
« Odgovori #1 u: Listopad 23, 2009, 22:53:53 poslijepodne »
Ovisi o kojoj  se vrsti radi!
Pregledaj na citesovim stranicama ono što te zanima.
www.cites.org
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 23, 2009, 23:13:54 poslijepodne »
ma stvar je u tome sto sam mislio dopeljati neke koralje jer su ultra jeftini al ustvari meki mi i najvise odgovaraju tj. mislim se prebaciti samo na meke koralje,al samo me zanima jel bi me tko zezao na carini kad bih ih uzeo sa sobom,stvar je u tome sto sam vec u par navrata nosio tako koralje al mi je bilo u glavi da je to ilegalno al evo na kraju ispada da je sve bilo po propisima na kraju,znam da se moze ja mislim imati sa sobom do 5 koralja al nisam siguran skroz pa ako netko moze potvrdi koliko mozes imati max. koralja da me nebi zezali za preprodaju,
e i skropac vec 7 dana lutam po citesovima stranicama nigdi nemogu naci tu
pozz iz malezije ;)
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark.Top professionals built the Titanic.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #3 u: Listopad 24, 2009, 15:46:35 poslijepodne »
.. i ja bi malo do Malezije ... uf ... a gle naravno da bi te zezazli i to 'pošteno + kazna ako ne bi prijavio, ako prijaviš onda ti oduzmu jer nemaš papire za uvoz.... sve je to dosta komplicirano.

Uživaj.. ne znam kaj zam delaš, ali znam da ti je lijepo.. :)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 31, 2009, 11:54:12 prijepodne »
Koja slučajnost :roll:, ja baš¨letim sutra u Hong Kong :), pa me zanima jel moguće kupiti tamo opremu kao npr. skimmer ili fluid reaktor i nositi to nazad sa avionom u HR
Struja je jedina imenica ženskoga roda koja se ne smije dirati golom rukom!

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 03, 2009, 19:56:28 poslijepodne »
stari sorry sto kasnim ali ako si u kong kongu  O B V E Z A T N O otidji u gold fish market street raj za akvariste,ulica je duga jedno 500 metara ako ne i vise i samo su ti ducani za akvaristiku,a cijene da ne govorim ja sam cilu svoju opremu dopelja iz  Hong konga
pozz iz singapura
p.s
to ti je na kowloon strani samo uzmi ferry ako bas ides u HK island,(taxi cirka jedno 10 usd)

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 04, 2009, 07:12:05 prijepodne »
hvala na info, moj hotel je u kowloonu tak da nece bit problema :) :) :)

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 21, 2009, 20:18:40 poslijepodne »
angelfish jesi tržio što u singapuru od koralja?

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 27, 2009, 23:43:41 poslijepodne »
angelfish jesi tržio što u singapuru od koralja?

evo idem doma za par dana  :zagrljaj: pa budem uzeo koju anemonu i nesto zoanta ;)
malo sam se raspitivao u singapuru  slao mailove na AVA singapur al jos nista neodgovaraju al sam pricao sa carinikom u singapuru i govori mi da za meke koralje koji nisu na CITES listi nebi trebalo biti nikakvih problema u singapuru sto mi je najbitnije al kao treba da bude u privatne svrhe ne za prodaju tj. da nisam izvoznik sto znaci da nemogu sad nositi cili box sa sobom :D  :D nego samo do 5 komada,al ako te uvate da nosis koji koralj koji je na cites listi onda ti ide globa po 50 000 k $ po komadu pa se ti misli,uglavnom trebalo bi za no-cites  koralje ispuniti samo  B-certificate sto je negdi oko 100 kuna  samo me to buni jel mi nitko nemoze objasniti di se to ispunjava iako me ovi po ducanima(cetri sam posjetio do sada specializirani za morsku akvaristiku) govore da netreba nikakva papirologija za singapur  pa cemo vidjeti kako ce se odvijati ova sedmica cekam odgovore od AVA singapure i od customer singapore,bit cete obavjesteni  :up:

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 28, 2009, 23:59:33 poslijepodne »
 evo odgovorili su mi do sada na dva maila(ducani) da za meke koralje nema problema da se stavljaju u putnu prtljagu da je to ok da netreba nista prijaviti i da nisu jos culi da je netko imao problema  do sada,evo cekam jos odgovor od AVA singapur da mi to potvrde  :up:

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 01, 2009, 08:19:28 prijepodne »
evo dobre vijesti ovako dobio sam sluzbeni mail od AVA singapure (Agri-Food and Veterinary Authority of Singapore) pa cu ga prevesti:

""Izvoz anemonea iz Singapura zahtijeva  izvoznu dozvolu koju daje AVA .Međutim, AVA omogućava da svaki putnik, bez potrebe izvozne dozvole, moze iznjeti do 5 komada morskih beskralješnjaka i  ne više od 5 kg ukupne tezine kao dio svoje ručne prtljage za u nekomercijalne svrhe iz Singapura. :up: :up: ,Međutim, trebalo bi provjeriti s vlastima iz zemlje vašeg odredišta, kao i svoju avio kompanije,da li postoje bilo kakva ograničenja u pogledu prijevoza morskih beskralješnjaka (raspitao sam se sa nasim carinicima i rekli su mi da do 5 komada mogu donijeti bez problema).Zbog strogih propisa koji reguliraju količinu tekućine koju putnik može nositi na  avion,anemone  ce se trebati staviti u check-in prtljagu, a ne  kao dio svoje rucne prtljage....""""
eto znaci da se moze do 5 komada no-cites vrsta donijeti iz singapura bez problema :klap: :klap: :klap:
pozz iz tajlanda 8)

Offline MarinRab

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Prosinac 01, 2009, 10:46:16 prijepodne »
evo dobre vijesti ovako dobio sam sluzbeni mail od AVA singapure (Agri-Food and Veterinary Authority of Singapore) pa cu ga prevesti:

""Izvoz anemonea iz Singapura zahtijeva  izvoznu dozvolu koju daje AVA .Međutim, AVA omogućava da svaki putnik, bez potrebe izvozne dozvole, moze iznjeti do 5 komada morskih beskralješnjaka i  ne više od 5 kg ukupne tezine kao dio svoje ručne prtljage za u nekomercijalne svrhe iz Singapura. :up: :up: ,Međutim, trebalo bi provjeriti s vlastima iz zemlje vašeg odredišta, kao i svoju avio kompanije,da li postoje bilo kakva ograničenja u pogledu prijevoza morskih beskralješnjaka (raspitao sam se sa nasim carinicima i rekli su mi da do 5 komada mogu donijeti bez problema).Zbog strogih propisa koji reguliraju količinu tekućine koju putnik može nositi na  avion,anemone  ce se trebati staviti u check-in prtljagu, a ne  kao dio svoje rucne prtljage....""""
eto znaci da se moze do 5 komada no-cites vrsta donijeti iz singapura bez problema :klap: :klap: :klap:
pozz iz tajlanda 8)

...jedva cekam da se ogrebem ;)

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 01, 2009, 18:19:18 poslijepodne »
svaka cast :klap: i sretno sa transportom. u cemu ces ih drzati? jer na aerodromima te kofere bacaju kako hoce.
Dobro ih zastiti :up:

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 01, 2009, 22:25:54 poslijepodne »
...jedva cekam da se ogrebem ;)
:up: ;)
svaka cast :klap: i sretno sa transportom. u cemu ces ih drzati? jer na aerodromima te kofere bacaju kako hoce.
Dobro ih zastiti :up:
vec sam nosio par puta obicno u duplu kesu al sad sam kupio tuperware zdjelice  :D :D

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #14 u: Prosinac 02, 2009, 07:56:01 prijepodne »
vec sam nosio par puta obicno u duplu kesu al sad sam kupio tuperware zdjelice  :D :D

A vidi modernizirao si se:) Šta'š meni donit ^^

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 02, 2009, 12:46:21 poslijepodne »
NN 94/07, 13.9.2007.
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODNOGA GOSPODARSTVA

2834

Na temelju članka 73. stavka 4. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, broj 41/07) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi
PRAVILNIK
O POŠILJKAMA KOJE SE MOGU UVOZITI BEZ RJEŠENJA KOJIM SE UTVRĐUJU VETERINARSKI UVJETI ZA UVOZ POŠILJAKA

I. OPĆE ODREDBE
 UVOZ

Žive životinje

Članak 3.

Određuju se pošiljke koje se mogu uvoziti bez rješenja, kako slijedi:
1. Registrirani kopitari ukoliko iste pri unošenju na područje Republike Hrvatske prati identifikacijski dokument, odnosno putovnica propisana Pravilnikom o identifikaciji i registraciji kopitara (»Narodne novine«, broj 74/07) i veterinarski certifikat propisan Pravilnikom o veterinarsko-zdravstvenim uvjetima za stavljanje kopitara u promet (»Narodne novine«, broj 88/05);
2Kućni ljubimci do 5 komada i to psi, mačke, životinje iz porodice kuna, beskralježnjaci (osim pčela i rakova), ukrasne tropske ribe, vodozemci, reptili, ptice svih vrsta (osim peradi koja se uvozi u komercijalne svrhe, za zoološke vrtove i zoo trgovine), sisavci: glodavci i kunići, ukoliko ih za vrijeme kretanja prati njihov vlasnik ili druga odgovorna osoba ovlaštena od vlasnika, a nisu namijenjene za prodaju ili predaju drugom vlasniku pod uvjetom da:
a) životinje prati propisana međunarodna putovnica ili svjedodžba o zdravlju (veterinarski certifikat),u kojoj ovlašteni veterinar države izvoznice potvrđuje da su životinje zdrave i ne pokazuju sumnju na zarazne bolesti, koje se moraju prijavljivati i ne potječu iz područja u kojima postoji zarazna bolest koja se tom vrstom životinja može prenijeti
b) su psi, mačke i životinje iz porodice kuna:
– označene jasno vidljivom tetovažom ili elektronskim sustavom identificiranja (transponder);
– praćene međunarodnom putovnicom izdanom od ovlaštenog veterinara kojom potvrđuje vakcinaciju protiv bjesnoće, ili revakcinaciju u skladu s preporukama proizvođačkog laboratorija, provedenoj na toj vrsti životinja s inaktiviranom vakcinom s najmanje jednom antigenskom jedinicom po dozi (WHO standard) prije ne manje od 30 dana u slučaju prvog, primarnog cijepljenja;
– mlađe od 3 mjeseca, a nisu cijepljene protiv bjesnoće, od rođenja boravile na istom mjestu i nisu bile u kontaktu s divljim životinjama što na međunarodnoj putovnici potvrđuje ovlašteni veterinar ili se kreću u pratnji majke o kojoj su još ovisne

znaci trebao bih izvaditi  veterinarski certifikat da su  koralji zdravi sto dodje u singapuru oko  90 kn
 i onda nema nikakvih problema :up:

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Prosinac 02, 2009, 17:20:54 poslijepodne »
uzmi zoiće raznih boja i prodaj im to pod jedan koralj

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #17 u: Prosinac 03, 2009, 09:24:48 prijepodne »
uzmi zoiće raznih boja i prodaj im to pod jedan koralj

A zamisli da netko na carini kaže da je svaki polip 1 koralj ^^

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 03, 2009, 09:32:55 prijepodne »
to sam i ja pomislio al evo bas sam danas mislio opet poslati mail AVA da mi daju jos par drugih informacija,a sto se riba tice moze se 30 komada bez problema izniti bez ikakve papirologije,eventualno da su ribe pod CITES-om onda bi trebao dobiti od njih papire al s hrvatske strane si ogranicen sa 5 komada -?
evo citiram za ribe

Personal Allowance
(Maximum amount which may be imported without a licence from AVA)

"30 pieces packed in not more than 3 litres of water per person per trip, subject to a maximum of 60 pieces in not more than 6 litres of water(2 or more persons)..."
« Zadnja izmjena: Prosinac 03, 2009, 09:46:24 prijepodne od angelfish1 »

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 09, 2009, 23:04:11 poslijepodne »
povedi mene drugi put pa cemo moci prenijeti 5 riba vise :D

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Prosinac 09, 2009, 23:28:48 poslijepodne »
povedi mene drugi put pa cemo moci prenijeti 5 riba vise :D
ma evo jedan kolega mi se iskrcaje skupa s menom al nece nista da mi ponese strah ga je iako je sve po ps-u sto opet postivam,evo sam se dopisivao sa ovima u singapuru i uglavnom sta bih trebao rjesiti je otici u veterinara koji ce mi dati certifikat da su koralji ok al to sve oni organiziraju samo im se treba javiti (sto ti je normalan drzava) i to je to,certifikat dodje 50 usd sto mozda izgleda puno al kad vidis da jedna anemona kao dvije sake velika dodje 9 usd i nije neka cifra btw. ova cijena nije za komad nego za svih 5 komada sto mozes doniti,sto znaci 10 usd extra po komadu,evo cekam upit sta je ako bih htio kombinirati ribe sa koraljima koliko mogu povesti sa sobom maximalno cisto informativno al opet s druge strane to nebi proslo sa hrvatske strane jer sam   ogranicen sa 5 komada :(
 jos 10 dana  :klap: :klap: :klap:
pozz sa pozicije 1'53.880N
               102'25.080E

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Prosinac 14, 2009, 00:15:20 prijepodne »
pozdrav iz zg 45°46´04" N, 15°51´08"E  ;)