AKVARIJ:
- litraža: 120l
- temperatura: 24
- parametri vode (ako se znaju): ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija:ne znam
- kad su useljene prve ribice: 2.mjesec, 2009.
- period i količina mijenjanja vode: tjedno 20%
FILTER:
- tip i marka filtera:Atinan 881
- način i periodi čišćenja: tjedno 20 % vode, čišćenje kamenca sa onom bijelov vatom za filter umočenom u vodu
- filter materijal (ima li aktivni ugljen):bijeli kolutići za biološko č., aktivni ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje: sitni sljunak, veće kamenje, nema panja
- grijač:klasični neki, 24 stupnjeva
- pumpa za zrak: sa filterom dobivena dodatna pumpica koja stvara puuuuno balončića sa zrakom
- CO2 sustav:ne
- kemija? ne
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka: 5 skalara, 1 zlatni molly, 2 chanda ranga, 2 dugine boje, 1 corydoras, 1 ancistrus(onaj tamniji, po izgledu jednak ko albino ancistrus, 1 torokatum
- starost ribica: 2 skalara i totokatum-nekoliko godina, ancistrus-malo manje od godine-odrastao u mom akvariju, 3 skalara-malo manje od godine, molly, chanda ranga, dugine, corydoras-ne znam
- ima li potencijalnih „terorista“: NE
- hranjenje – koliko i što: 3X dnevno listići, jedan dan tjedno ništa ne jedu, ponekad kuhani grašak
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) 2 prave biljke, 2 chanda range nove
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) nema mirisa, bistra je
SIMPTOMI:
taj ancistrus special gold je jučer uginuo(odvojen), odmah nakon što smo zatražili pomoć jučer navečer. Uglavnom, kupljen je posljednji od svih riba, prije 3, 4 tjedna. Ovo na fotografiji što se vidi(crne boje) izgleda ko da je jedna zadebljana lopta. To što je crno je okruglo i tijelo mu je bilo zadebljano. Zaplivao je čudno, okrenuo se naopačke i odmah je uginuo:(
Postoji li mogućnost da je progutao šljunak?
Osobno mislim da bi problem mogao biti u trgovini gdje smo ga kupšili. Naime, uginule su već 3 ribe iz iste trgovine, a sve ostale su dobro, iako su iste vrste. kad smo nedavno htjeli u toj istoj trgovini kupiti jednu ribu, rekli smo prodavačici da je izvadi, ona je uzme s mrežicom, a kad ono, riba se ne miče. Tako smo ustanovili da drže mrtvu ribu. neznam, al čudan mi je taj dućan.