Srpanj 21, 2025, 23:13:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc za 70L  (Posjeta: 1910 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Pomoc za 70L
« u: Listopad 21, 2009, 00:06:56 prijepodne »
Hej, ljudi molio bih vas vašu pomoć pri nabavljanju opreme za jedan toplovodni 70L akvarij.

Volio bih da mi napišete što od opreme preporucate i zasto, ako bi vam se dalo. U akvariju bi bivali gupiji, cory i možda koja kozica.. eto.  Unaprijed zahvaljujem. E da i jedna bitna stvar: nemam baš brdo novaca za to sve pa bi bilo izvrsno da napišete dal postoji i gdje, neki kvalitetni komad opreme i malo povoljnije.

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
Odg: Pomoc za 70L
« Odgovori #1 u: Listopad 21, 2009, 08:07:05 prijepodne »
ako nešto kupuješ prvo pogledaj ovdje u oglase https://www.akvarij.net/forum/index.php?board=29.0
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2009, 15:09:41 poslijepodne »
prvo reci da li već imaš toliki akvarij ili ga tek kaniš nabaviti..ako ga imaš oriđiđi onda svu potrebnu opremu opremu imaš..znači poklopac sa rasvjetom,grijač i filter.ako ga sam misliš sklepati znači treba ti staklo plus ovo šta sam rekla.ako nisi nabavio ili ćeš sve zasebno nabavljati probaj jedino odmah u startu uzeti jači filter recimo sa 500 litara protoka ili više i po mogućnosti vanjski jer ne zauzima ti mjesto u akvariju i sporije se zaprljaje..od sitne opreme ti treba magnet ili slično za čišćenje stakla,1-2 mrežice i sredstva za pripremu vode.sve ostalo ako ti šta trebati kupuješ s vremenom kad startaš akvarij..a dok razmišljaš o opremi skini i prouči vodič za početnike sa prve stranice pa će ti dosta toga biti jasnije...dobrodošao...

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Listopad 23, 2009, 08:59:56 prijepodne »
Hvala na odgovoru, prirucnik sam prošao :) A planiram dati izraditi akvarij i zapravo jedino što ne znam i što me stvarno zanima je filter. NAravno bilo bi super da mi netko kaže tocno koji i di se može nabaviti i naravno zašto. Inace, kako stvari stoje akvarij bi bio hladnovodni, a unutra gambuzije (a kad kupim grijac cu vodu drzati na 24 C pa cu unutra staviti i corye)