Nakon nekoliko godina ne držanja ciklida (nekih 5-6) ponovo sam se odlučio za njih. Odlučio sam se za Malawi. Zakaj? .. pa kaj ja znam ... boje .. divljaci ... ne znam volim ih

.
Pa eto da krenem ...
Avarij je dimenzija 100 x 32 x 45 što bi bilo nekih 144l. Malo je uzak ali kaj sad drugog nemam

.
Filter je Sacem pegaso 2, protoka 950l/h nakon skoro pa 10 godina još uvijek radi.
Uz to sam stavio i powerhead 1000 l/h .. jer sam protok na filteru smanjio na nešto manje od pola.
Unutra je grijač Jager 150W, te fluvalov surface skimmer. Rasvjeta je jedna T5 lampa od 21W.
Bilje: Anubiasi, kripte neke i jedan crveni Lotus, a gle .. znam da ne ide, ali jbg. kad mi je lijep
Ribe: Maylandia greshakei 1kom
Pseudotropheus elongatus 1kom
Labidochromis caeruleus 5kom
Synodontis eupterus 1kom
Ancistrus (female) 1kom
Doći se sa vremenom i pokoji demasonić, samo da mi malo porastu, da ih ovi gadovi ne pojedu. P.demasoni-e sam izmrijestio sasvim slučajno

.
Akvarij nije još dovršen. Kamenje je pravo. Iza još ide crna tapeta (drugu nisam imao pa je stavljena ta zelena), a kamenje sa pozadine se još treba presložiti, te pokoji nadodati, sa kamenjem sakriti grijač, i ostale cijevi.... Rasvjetu prebaciti na drugio dio poklopca, te je po potrebi na nekim mjestima prigušiti zbog vizualnog dojma. Uglavnom ja više nisam mogao čekati pa sam ga startao. Pri startanju akvarija skoro pa 80% vode je bilo iz biljnog akvarija koji je bio u funkciji oko 5 godina. .. e da ... zakaj su školjke tu ... a da akvarij izgleda kičastije
Kako ću nešto novo napraviti ili pak ubaciti staviti ću nove fotke.
Evo nekolio fotografija da se vidi kak to sad izgleda.
Cvele fala na inspiraciji i objašnjenju.