Lipanj 30, 2025, 00:34:36 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pjesak za terarij  (Posjeta: 3507 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline balen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 33
Pjesak za terarij
« u: Listopad 18, 2009, 00:23:37 prijepodne »
Znaci dali iko zna di ima za kupit pjesak,jer mi se nedaje kao za gekonov 110 kn a i ovaj ter ce biti punooooo veci tak da bi trebalo bar 500 kn da ga napunim  :D Ja bio danas u bauhausu nemaju nista 

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Pjesak za terarij
« Odgovori #1 u: Listopad 18, 2009, 00:34:40 prijepodne »
a kakav pijesak tražiš?  u  bauhausu imaju  kvarcni pijesak..pa ne znam  da li ti je to ok..25 kg je  25 kn..

Offline balen

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 18, 2009, 00:36:08 prijepodne »
da kvarcni bio ja danas u bauhausu na zitnjaku i nemaju nista zivo otvara se drugi nasuprot i sve su rasprodali ili premjestili valjda

Offline jseven

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Studeni 20, 2009, 09:52:32 prijepodne »
Samo mala napomena  ;)

Tražila sam i ja pijesak za terarij i otkrila da i kvarcnog pijeska ima različitog. U poljoapoteki ima manjih pakiranja nekog krupnijeg kvarcnog pijeska gdje 2 kg (ili tu negdje) košta 25 kn  dok opet ima vreča 50 kg sitnog kvarcnog pijeska što je jeftinije (dobila sam pa ne znam kolko košta)...ovisi za šta treba. U biti nisam znala u startu da ima i krupnog i sitnog nekoliko vrsta.... :)

Offline nemo123

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
« Odgovori #4 u: Svibanj 20, 2010, 17:44:50 poslijepodne »
Evo da ne otvaram novu temu i da malo oživim ovu ;)
Jel mi može netko reči koliko košta pijesak za terarij za bradonju? Ter je veličine 140*70*70, pa me zanima i koliko kbi ga otprilike trebala kupiti...
 :-[

Offline balen

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 20, 2010, 21:34:52 poslijepodne »
ja sam naso u bauhausu pjesak za djecje pjescanike bjeli i mislim da sam dao 20 kn za 25 litara a ter mi je 170*55*50 i bilo mi je na knap   :D

Offline Crna Maca

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #6 u: Lipanj 02, 2010, 11:04:51 prijepodne »
ja sam naso u bauhausu pjesak za djecje pjescanike bjeli i mislim da sam dao 20 kn za 25 litara a ter mi je 170*55*50 i bilo mi je na knap   :D

Tak nekak je isto cijena vrece i u pet shopu ... 20 / 25 kn ... najvise. Bijeli,  koji trazis za bradonju, ..meni je taj kod bradonje, samo sto je vlaznjikav kad ga kupis.  :)
Samo dobar čovjek može biti sretan.

Offline Crna Maca

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 02, 2010, 11:06:30 prijepodne »
Znaci dali iko zna di ima za kupit pjesak,jer mi se nedaje kao za gekonov 110 kn a i ovaj ter ce biti punooooo veci tak da bi trebalo bar 500 kn da ga napunim  :D Ja bio danas u bauhausu nemaju nista 

Dobro, koliki je to terarij onda  -?

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Lipanj 03, 2010, 09:59:32 prijepodne »

Dobro, koliki je to terarij onda  -?

očito veliki :D imaš u raznim građevinskim dućanima kvarcnog pijeska,on ti je malo onako žućkast...a skroz je jeftin..

Offline Crna Maca

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 03, 2010, 17:50:24 poslijepodne »
Znaci dali iko zna di ima za kupit pjesak,jer mi se nedaje kao za gekonov 110 kn a i ovaj ter ce biti punooooo veci tak da bi trebalo bar 500 kn da ga napunim  :D Ja bio danas u bauhausu nemaju nista  

Dobro, koliki je to terarij onda  -?

očito veliki :D imaš u raznim građevinskim dućanima kvarcnog pijeska,on ti je malo onako žućkast...a skroz je jeftin..

Ak ide mali bradonja u tak nesto ogromno taj bu se sirocek stalno gubill ... treba napraviti tertatij po njegovoj veličini ...  -?

Ovo je moja Gita kad je stigla ...
Mislim da je nepotrebno spominjati koliko joj je trebalo da se privikne na novu okolinu -? jos uvijek .. nakon mjesec i kusur nije bas sva na svojem ljuti se cesto  ;)

Prvi dan ...

A ovo je terarij za nju i njenu veličinu .. ima 5i po mj. duga je 28 cm.
« Zadnja izmjena: Lipanj 03, 2010, 18:00:59 poslijepodne od Crna Maca »

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #10 u: Lipanj 03, 2010, 19:52:21 poslijepodne »
Bradonja u prvih godinu dana naraste do svoje veličine tako da je besmisleno raditi više terarija. Napravi se jedan veliki i kad je još mali taj veliki se pregradi da ne može ići po cijelom terariju. Vidiš moj se odmah priviknuo i već drug dan jeo kao blesav i sasvim normalno se ponašao. Isto tako ne držim ove umjetne biljke po terariju jer su bradonje proždrljive, pa ih idu jesti. A nakon toga začepljenja.....

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 03, 2010, 20:35:21 poslijepodne »
Bradonja u prvih godinu dana naraste do svoje veličine tako da je besmisleno raditi više terarija. Napravi se jedan veliki i kad je još mali taj veliki se pregradi da ne može ići po cijelom terariju. Vidiš moj se odmah priviknuo i već drug dan jeo kao blesav i sasvim normalno se ponašao. Isto tako ne držim ove umjetne biljke po terariju jer su bradonje proždrljive, pa ih idu jesti. A nakon toga začepljenja.....

upravo to...možda sad dok je mala neće,al kad poraste sigurno ce probat to umjetno bilje...a i paprat se kod bradonje baš i ne uklapa :)

Offline Crna Maca

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 04, 2010, 11:40:47 prijepodne »

upravo to...možda sad dok je mala neće,al kad poraste sigurno ce probat to umjetno bilje...a i paprat se kod bradonje baš i ne uklapa :)

ne zdere mi  mi to umjetno bilje ... a u svom teraruju kad poraste nece toga biti jer znam kakve su  :)...
uglavno ... koga god znam da ima bradonje nikada nije stavio malog bradonju u toliko veliki terarij ...  :nerd:

manji jer su ionako dosta teski za privikavanje/ dosta su plasljive ... ima onih koje su odma mali rambici

.. ne kazem ... ali znam slucaje gdje je bradica uginula jer nije mogla podnjeti promjenu ... nije se uspjela aklimatizitari ... ma koliko mala bila ...  :( ..
nakon nekoliko mjeseci kad poraste ... veci koji mu / joj ce biti do kraja ...  :zagrljaj:

Mali rambo kad je u pitanju hrana ...  :star:

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #13 u: Lipanj 04, 2010, 15:44:20 poslijepodne »
Pa zato sam i rekla da se pregradi veliki terarij, da ne može ići posvuda. Financijski totalno neisplativo raditi manji terarij za svega par mjeseci (ok ako netko već ima manji, onda mi je jasno).  Lijepo se veliki pregradi nekom pregradom (daska, mrežica ili što već) i eto ti manjeg.
Nakon razgovora s vet.Majom Lukač ni u ludilu ne bi stavila bradonji ikakvo umjetno bilje u terarij, bez obzira na starost životinje.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 04, 2010, 17:50:30 poslijepodne »
Pa zato sam i rekla da se pregradi veliki terarij, da ne može ići posvuda. Financijski totalno neisplativo raditi manji terarij za svega par mjeseci (ok ako netko već ima manji, onda mi je jasno).  Lijepo se veliki pregradi nekom pregradom (daska, mrežica ili što već) i eto ti manjeg.
Nakon razgovora s vet.Majom Lukač ni u ludilu ne bi stavila bradonji ikakvo umjetno bilje u terarij, bez obzira na starost životinje.

slažem se u potpunosti...ja sam imao doma jedan stariji drveni terarij,i zbog tog nisam radio odmah veliki..ali da nisam imao mali napravio bi baš ovako kako je Chilii objasnila..jer čemu bacati novce bezveze,pregradiš terarij i kako gušter raste povečavaš mu prostor...a kaj se biljaka tiće nikad neznaš kad će se njemu htjet probat,i zato bi ti savjetovao da ga makneš van..
« Zadnja izmjena: Lipanj 04, 2010, 17:54:40 poslijepodne od toncek12 »