meni se alga stvarala i posumnjao sam na makro elemente i nešto povečavao doze i nije pomoglo, kod mene je problem bio druge prirode
vratio sam se na dodavanje svaki dan 2,5 ppm NO3, 0,25 ppm PO4 i oko 2,5 SO4, Profito i EasyCarbo prema uputama, svjetlo mi je 8,5 sati 54W na oko 45 litara, UradiSam co2, prema DC se ravnam, cirkulacija vode pojačana potopnom pumpom od 420lit/h, podloga zemlja Substral TerraMagma i šoder 1-3 mm
vjeruj mi da je cirkulacija vode jako bitna, od kada sam dodao tu pumpu bilje se puno bolje osjeća
kod tebe bi možda trebalo smanjiti foto period, na koliko treba odokativnom metodom odrediti, smanji na 9 sati pa promatraj neko vrijeme, ima teorija da ne postoji prejako svjetlo nego predugačak foto period
biljke imaju neko svoje radno vrijeme (što je svjetlo jače, to vrijeme je kraće), poslije toga fotosinteza prestaje i alge nastupaju na scenu
kod mene se na polyspermi vidjelo da nakon 9 sati svjetla listovi više nisu rašireni već se skupljaju kao cvijet što se zatvara pred noć, to je znak da svjetla više ne treba, makar je to teško doma objasniti boljoj polovici, ona bi da svjetli od 7-23 ("kakav ti je to akvarij kad je stalno kmica unutra")