mislim da je nepotrebno pričati i razglabati o tome da li eheim u smislu vanjskog filtera vrijedi i koliko vrijedi u odnosu na druge proizvođače...
da se ne bi opet netko našao uvrijeđenim, neću komentirat neke proizvođače, koje trenutno nemam doma.
-sad imam jbl-1500. sad je star nekoliko mjeseci. ne mogu reć da filter ne odrađuje posao, ali, kad sam eheima stavio u pogon, nisam ga dirao više mjeseci,, do čišćenja. ovom stalno moram prčkat po spojevima u akvariju. mislim da bih bolje prošao da sam umjesto njega uzeo eheim-2217.
općenito, okrugli eheimi su vječni i nepoderivi, ali nisu user-friendly radi spajanja i odspajanja cijevi... to im je jedina zamjerka s moje strane.
kockaste malo muči sastavljanje i rastavljanje, ali ja još uvijek mislim da je curenje korisnička greškica, a ne dihtung. obično je tako.
meni nije puštao ni ex700, koji je vlasniku prije puštao, a nisam mijenjao dihtung. vjerujem, da sam ja tog eheima kupil, ne bi pušto, ziher.

najviše sam problema imao s onim drekom od fluvala..........

..... i prastara rena je bila bolja od njega.
btw, volio bih probat ferplastov filter, al nikak da netko ko ga ima o njemu nekaj ispriča.