Svibanj 04, 2025, 07:27:01 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: bubble alge  (Posjeta: 1927 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline damir0408

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
bubble alge
« u: Listopad 09, 2009, 11:42:46 prijepodne »
Postavio sam ovo pitanje pod Zoo trgovine ali nije bilo reakcije pa da probam kao posebni post.
Bio u jednom dućanu u Austriji. Dućan je stvarno ogroman i ima izvrstan izbor svega i svačega. Vrlo dobar izbor morske akvaristike i riba i koralja. Na žalost nisam ništa kupio (od koralja) jer me je odvratila velika količina bubble algi i zelenih i crvenih. Svuda po tanku, sump-u, filterima, podnožjima koralja .... Ja još nemam "zadovoljstvo" da mi se to naseli pa nisam htio niti sada eksperimentirati.
Kakavo je mišljenje prema tome. Da li kupiti koralj iz takvog akvarija i kako osigurati da se alga ne preseli.
Usput, bilo je par vrlo lijepih primjeraka koje sam kibicirao kupiti ali nisam imao "hrabrosti".
hvala damir

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: bubble alge
« Odgovori #1 u: Listopad 09, 2009, 11:59:10 prijepodne »
a čuj...
ja sam imao i zelene i crvene, pojela zebrasoma  poslije toga nikad niš..uzimao sam koralje iz akvarija u kojima je bila poslije i niš.. nekima zebrasome nikad ne diraju bablove..

ne znam.. po meni, mogao si uzeti, temperirati koralj, ne staviti ni malo dućanske vode u akvarij, nadati se da je sve ok :D 

Offline damir0408

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 09, 2009, 16:42:30 poslijepodne »
razmišljao sam i da prvo skinem alge skalpelom da ne probušim balon a onda u posebnoj posudi (nakon temperiranja) četkicom u vodi iz MOG tanka dobro očetkam kamen i tako očetkani kamen isplahnem s još friško iz tanka uzete vode. Opet nisam siguran. Imam žutog tanga, strigosusa i salariasa - svi kao algojedi ali ipak... Ili da se jednostavno prepustim struji, pa ako uhvatim uhvatim...

Offline Vlado

• Osnivač
  • Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 09, 2009, 18:38:06 poslijepodne »
Te alge su pošast i nikako ih ne treba dirati...ja sam ih imao sve više i više dok na kraju nisam bacio takvo kamenje i sve ponovo.

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 09, 2009, 19:01:55 poslijepodne »
Te alge su pošast i nikako ih ne treba dirati...ja sam ih imao sve više i više dok na kraju nisam bacio takvo kamenje i sve ponovo.
vidis kod mene su se pojavile fakat je jedno vrijeme bila napast i nestale same od sebe,
žućo ih u početku nije jeo dok je bio mali ali kad je veci ih jede.

Offline damir0408

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Listopad 09, 2009, 19:04:55 poslijepodne »
sve u svemu zaključio sam da sam dobro napravio što nisam ništa kupio. Ipak, ako dođem u situaciju da mi se neki koralj onako sviđa ima li kakav naputak da se maksimalno osiguram (mislim pod tima da napravim sve što mogu pa ako dođu dođu). Hvala damir

Offline Xenia

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 14, 2009, 17:00:22 poslijepodne »
MOje zebrasome uživaju jesti bubble- kad ih pronađu, a povremeno ih ja počupam ako ih nađem negdje u uzgajalištu i priredim im gozbu.Uživaju !
Još malo pa će ih se proglasiti algama- ubojicama. A ako kupiš koralj sa par bubbla- lako ih počupaš !A postoji i rak specijalista koji jede samo njih.
Xenia

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #7 u: Listopad 14, 2009, 21:57:11 poslijepodne »
bem ti temu, evo sad sam vidio 3 crvene bublice na kamenu :D

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 15, 2009, 09:45:47 prijepodne »
MOje zebrasome uživaju jesti bubble- kad ih pronađu, a povremeno ih ja počupam ako ih nađem negdje u uzgajalištu i priredim im gozbu.Uživaju !
Još malo pa će ih se proglasiti algama- ubojicama. A ako kupiš koralj sa par bubbla- lako ih počupaš !A postoji i rak specijalista koji jede samo njih.
i moj ih jede samo dok je bio manji nije ih mogao ustima uhvatit sad ih praši

Offline damir0408

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Listopad 22, 2009, 17:28:44 poslijepodne »
Vedrane oprosti. Nadam se da ne kriviš mene. Usput, da li su crvene ili zelene i da li tu uopče ima razlike?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #10 u: Listopad 22, 2009, 21:51:49 poslijepodne »
ti si kriv,ti si kriv :D :D

a gle , ove su zelene, a ove crvene..to je otprilike to ;) ..razlike što se biologije tiče neznam, jedino znam da je z.scopas rađe jela zelene od crvenih, ali i njih je maznula kad je bez zelenih ostala