sori LP malo sam pojednostavio EI i dodavao makro jedno tjedno kao što sam napisao. Bilo mi je jednostavnije tako objasnit starome da dodaje dok sam na moru, nego da mu pišem tablicu što treba svaki dan i u kojim količinama, mislim da bi me sterao u pm. Dakle isprobao sam to prošlo ljeto i bilo je sve ok. Slažem se za Barr-a i ja sam član njegovog forumu (malo OT... jel misilš da se isplati dat onu lovu da ti omoguće pristup zatvorenim temama?) i mislim da je tip mrak, ali on prelazi iz hobija u znanost, pa me ponekad to malo živcira.
još jedna opaska što se tiće EI, upravo je bitna ta izmjena 50% vode, a i više, jer se time sistem resetira i opet smanjiš koncentraciju makro. No ako to ne počneš radit gomilat će se kno3 i nakon nekog vremena njegova koncentracija će biti pogodna za razvoj algi, pogotovo ako si na DIY verziji co2 u kojem on nije konstantan i na visokoj razini. Ja se ne bi zezao s time, jer brzo može iz akvarija prerast u algarij.
Cannibal sigurno je da te zeza sunčevo svijetlo, jer je i mene tak zezalo dok nisam premjestio akvarij, ali glavni krivac je i dalje co2 vjeruj mi. Nečeš ih se riješit i imati lijepo ubiljen akvarij dok ne pređeš na bocu i imaš konstantu co2