CB ti je najvjerojatnije nastao na mjestima gdje je smanjena cirkulacija. Budući da imaš jaki filter u tom akvariju, vjerojatno ga nisi opalio da šiba na najjaće, moj prijedlog za smirivanje svih vrsta algi poduzmi slijedeće. Stavi spraybar na stražnju stranu akvariju i nek ti šiba cirkulacija vode po cijelom akvariju dosta jako. Budući da nemaš riba to neće biti neki problem. 2. već ti je i LP ranije spomenuo, a i ja sam ti rekao da nećeš moć ništa riješiti bez co2. To ti je uzročnik algi u tvom slučaju. Lampe ako su gotove možeš promjenit, ali ovo gore napisano su u tvom slučaju najveći krivci. Što se izmjena vode tiće, toplo ju preporučam što češću i što opsežniju to nije bio krivac za alge sigurno.
Istina je, ovaj vanjski sam upogonio prije nekih 2-3 tjedna...ovo stanje je od ranije i mislio sam da će ga taj dodatni vanjski filter rješiti..čitao sam i da prljavi unutarnji filter može izazvati cijano bakteriju..ja ovaj svoj nisam redovito čistio

(još uvijek je i unutarnji u akvariju, vadit ću ga za nekih 2 tjedna)
Vanjski filter je na maximumu, jedino mi je spraybar malo više okrenut prema površini vode , razlog da bi bilo više mreškanja vode(makar imam i zračnu pumpu koja dodatno mreška vodu) tj. više kisika u vodi..eventualno bi ga mogao usmjeriti više prema sredini ili prema dnu(gdje je najviše algi) akvarija..
Znam da kad bi imao sve (co2, gnojenje) da nebi imao algi ili bi ih imao neprimjetne(kao u malom biljnom koji imam) ali zbog zlatne (da, jedne zlatne

) , neću uvoditi co2 unutra..e sad htio sam i ranije pitati
kako održati akvarij bez algi i drugih problema, a opet bez dodavanja co2 i gnojenja..jel to moguće?Znači po tebi krivci za alge su po redosljedu vjerojatnosti:
1. Nedostatno strujanje vode
2. Nedostatak co2
3. Lampe?(znači ak su sive i jedna ima tu pjegu na kraju, spremne su za izmjenu?)
4. Male izmjene vode
Idem odmah pomaknuti spraybar prema sredini/dnu akvarija da baca vodu..