Srpanj 18, 2025, 13:07:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hokej > Medveščak  (Posjeta: 14029 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Roni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Hokej > Medveščak
« Odgovori #50 u: Listopad 31, 2009, 21:38:58 poslijepodne »
Napredna si onda bjesomučno, jer iako vizualno izgledaš starije ipak sam stariji od tebe (naravno ako je točna info na tvom profilu). Tako da samo mogu reć hvala za ovo draganje po glavici...

I baš zbog toga što si se sama postavila kao "stara iskusnjara", nadao sam se da ćeš nam prenjeti "iz prve ruke" (nadam se da je samo ruka) malo dojmova kako je to bilo nekad, kako se navijalo, kakav je to hokej bio, gostovanja its itd... jer za sadašnjost bitno je znati bar dio prošlosti!

I hvala ti na opasci za humor, ali samo čitam što piše kad si napisla "sve ih znam", trebalo je to zbilja provariti, svaka ti čast na tome.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
  • big mama
« Odgovori #51 u: Studeni 03, 2009, 15:29:01 poslijepodne »
..........

dakle,hokej je prije bio daleko ljepši,bilo je lijepih dugih akcija,dodavanja,pak je klizio po terenu,cik-cak-cik-cak...zakon :heart: :heart:
a danas je to tuptuptup napucaj! tuptup napucaj...ni ne vidiš di je pak.... :roll:

prije su i tučnjave bile muške,ako si se želio potuć skinuo bi rukavice,bacio kacigu i razvali,danas se ko piz....dice gurkaju sa svom opremom,jea rajt... :D

u biti,čak i sve ovo ne drži vodu ako nas usporediš sa kanadskom ligom,onda mi,brate mili stojimo po terenu....
kupili par igrača iz treće lige i sad smo....wauuuu ;)

da netko krivo ne shvati,volim hokej :heart:,ali kao i većina(ili svi) sportovi....nema više onog duha,srčanosti, u mjeri koja je bila prije 10,15,20g...
kad jedan klub ima dečke iz istog kvarta....
ma nije bilo bitno ni dal ina gubi 26 razlike od mladosti ili medvjeda....ali uživao si svaku sekundu igre i prao te adrenalin svaku akciju jer si gledao...."svoje dečke,prijatelje,susjede,rođake...." :heart: :heart:
psuješ sucu kćer,a ona stoji kraj tebe :D
vičeš mu -sudac nema pišu-,a poslije tekme ćete na piće...

najjače je bilo u sisku kad poleti 100njak gruda u teren nakon svake "krive" odluke suca ili nakon tučnjave,pa ko živ ko mrtav... :D

aaaa,koji dani..... :zagrljaj: :zagrljaj: :heart:
3 pekmeze,5 akvarija, 1 vrtna fontana...i....MM-SKM

:heart:

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #52 u: Studeni 03, 2009, 16:33:42 poslijepodne »
 bila sam na posljednjih par utakmica u zagrebu i moram priznati da je atmosfera u dvorani neopisiva...grupa navijača vodi cijelu dvoranu i ekipa koja ne dolazi radi navijanja skandira i urla...da ne pričam o uzdisanju prilikom svake iole napete situacije pred golom.
i ja sam bila fan prije dvadesetak godina,odlazila s tatom i bratom, a sad vodim svoje dijete i atmosfera je jednako odlična..male djece s roditeljima,bakama i djedovima puna dvorana :up:

i jedna lijepa gesta s njihove strane...kupili smo karte online a sjedala su ispala poprilično šugava,iza nekog stupa...poslala im mail i ispričali se s ulsznicama za narednu tekmu :up:

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Prosinac 08, 2009, 13:50:06 poslijepodne »
Intervju sa Hečimovićem u slobodnoj dalmaciji :)

KANADSKI HRVAT LIČKIH KORIJENA, JEDAN JE OD NAJBOLJIH HOKEJAŠA VELIKOG SPORTSKOG ČUDA MEDVEŠČAKA IZ ZAGREBA
John Hečimović kod Mosora: Ja san lički medveščak

Mislin da bi bilo najbolje govorit mišancijon hrvatskog i engleskog jezika, tako ćemo se sigurno razumit!

- Molim, što to je – mišancija!?

To van je – miks hrvatskog i engleskog!

OK. Može. Vi meni lipo pričati po dalmatinski. To meni bliže nego zagrebački jezik. Može, ok, miks na dva moja jezika...

Mater i otac su van Ličani iz Perušića. Odselili su u Kanadu di ste se vi rodili 1984. godine. Di ste naučili govorit ovi vaš specifični hrvatski, sa simpatičnin američkin, oću reć, kanadskin naglaskon?

- Mi hrvatski učili u kuća. Moj tata Dane i mama Marijana govorili na mene: engleski ćeš učiti u škola, a hrvatski moraš učiti u kuća! Ja dobro razumjem slušati kako se pričaju na hrvatski. A ako se govori polako, onda razumijem – ekselent!
Zavolio Lika

Jeste li ove godine, kad ste postali hokejaš Medveščaka, prvi put došli u domovinu svojih roditelja?

- Ne. Sam bio u Hrvatska i moja Lika prije četri godina. Bio sam u Perušić. Tamo imam dida i baba na tatina strana, zovu se Stipe i Matija. Dida na mamina strana je umra, a baba na mamina strana se zove Mare. Tamo je i moj ujo i teti... Ja odmah zavolio Lika. I sve lički ljudi. Svi oni dobri i veseli. Đe sam došao odma hajd John jesti i piti. A ja ne mogu tolko jesti i tolko piti. Ja nigdje nisam vidio da se tolko jede i pije ko u Lika. Moj dida ima 89 godina, a svaki dan pije rakija. On sad ima četri velika bačve rakija i puni podrum kumpira. Ujo će zaklati svinja i dati mu meso. Tako će moj dida govoriti ono uvjek isto: ne boj se jaka zima kad imaš kumpiri, meso i rakija!

Jeste li poslušali dida i počeli pit rakiju?

- U Lika rakija nije aperitiv. Oni je tamo piju normalno. Nigdje nisam vidio da piju vino. Rakija ujutro, rakija za lanč, rakija za večera. Samo rakija i voda. I meso. Nikad riba. Ja sam pitao na dida zašto nema riba za jelo. A on kazao: “U nas u Lika ima riba, ali se ona zove – janje!” Kazao i to da medo ne bi bil tako visok i tako jak da jede riba. On cjeli život jede kumpiri i meso i pije rakija i ima 89 godina. I zdrav je. Ja sam probao rakija ali je to veri strong piće.

Jeste li i vi zavolili ličku spizu?

- Znam, spiza je hrana. O, jes, a šta drugo da jedem u Lika? I sad mi je najdraže jesti sarma, punjena paprika i najviše pljeskavica punjena sa kajmak ili čevapčići sa kajmak. To volim jesti najviše, a sve to sam naučio jesti u Lika.

Znate li da je najpopularnija lička domaća životinja – medvid?

- To sam kao mal čuo kako pričaju moji tata i mama. Simbol na moj klub Medveščak je medvjed, a kako na mene govore da sam iz Lika, odma ima šala kako sam ja – lički medvjed! Smiju se tome, a onda se smijem i ja. U Lika se uvjek smiju i kažu da zato žive dugo. Tamo se smiju, pjevaju, jedu i piju. Baš ljepi život.

Jeste li ikad pjevali poznate ličke hitove: “Blago onom ko rano poludi, tome život u veselju prođe” i “Vuk magare na plot nagonio nebil’ mago nogu salomio, nebil’ vujo mesa zadobio!”

- Ne znam pjevati te pjesma. Al to pjevali u moja kuća u Lika kad ja prvi puta stigo tamo. Sad se sjećam...
Splendid Hrvatska

U Lici hokej nije domaći sport, kako to da ste ušli u hokej?

- Tata me dao da igram nogomet. Najprije na ulica, a onda u klub. On mi bio trener na nogomet. On je zaljubljen u nogomet, a ne u hokej. Ali ja sa prijatelji iz škola počeo igrati i hokej. Tata vidio da sam bolji u hokej no u nogomet i ostao sam u hokej. I njemu nije bilo žao...

Rekli ste da van je otac zaljubljen u nogomet. Čiji je navijač?

- On voli samo Dinamo i reprezentacija Hrvatska. On je veliki fan na Dinamo. On najviše veseo kad Dinamo pobjedi Hajduk. On mene naučio da je to bigest derbi u Hrvatska, kao Barcelona – Real u Španjolska, kao Mančester - Liverpul u Engleska, kao Inter – Milan u Italija, kao Brazil – Argentina na Svjetsko prvenstvo... On htio da i ja volim Dinamo kao on, ali nije tako.

Šta, vi navijate za Hajduka!?

- Ne, ne. Ja sam veliki fan Liverpula. Mi u Kanada imamo na televizija samo Premier ligu Engleska, meni je najviše drago kako igra Liverpul. A otkad sam došao u Evropa ja volim Barcelona. Ona igra najljepo!

Jeste li prije dolaska u Medveščak znali išta o hrvatskon sportu?

- O, jes! Znao sam puno dobro za Zvone Boban, Davor Šuker, Goran Ivanišević, Toni Kukoč i Dino Rađa. Svi koji vole sport u Kanada znaju za njih. Oni su svjetska klasa. U Kanada radi i živi puno stranci. Oni i ljudi koji su rođeni u Kanada najviše znaju za hrvatska reprezentacija iz godine 98. Koja osvojila bronz medal na Svjetsko prvenstvo u nogomet. Svi Hrvati iz Amerika i Kanada tada imali velika fešta. Sve častili i bili ponosni što su Hrvati. Bili Hrvati izvan Hrvatska, a Hrvatska bila na treće mjesto na svjetu. Splendid Hrvatska!
Ekselent Medveščak

Igrali ste u Kanadi, Americi, Austriji, Njemačkoj,Nizozemskoj. Kako to da ste došli u Medveščak?

- Ja sam imao dream igrati u NHL ligi! To je dream svako ko igra hokej u Kanada. Tamo nisam mogao, tamo teško doći igrati. Kao da sam u Kanada igrao basketbal i imao dream igrati u NBA liga. Vidio sam da ne mogu igrati u NHL liga, otišao sam u Evropa. U Holand sam igrao ekselent, zvali su me iz Medveščak, kazali da će ova sezona igrati u EBEL liga. Imam kontrakt, ugovor na jedna godina. U Medveščak, u Zagreb, u Hrvatska meni bjutifl. Aj em veri, veri hepi. Ekselent Medveščak, bjutifl Zagreb, bjutifl Hrvatska. Meni najljepše što nikad nisam imao takvi navijači kao u Zagreb. Svaka utakmica sve puno. Pet, šest, sedam tisuća navijači. Mi igramo dobro i dođe pobjeda, oni pjevaju i plešu. Mi ne igramo dobro i dođe poraz, oni isto pjevaju i plešu. To nigdje nije tako kao u Zagreb. To je splendid. Anbilivibl. Vanderful! Znam da mene vole, a ja još više volim na njih.

Vaš Medveščak je ove godine u jakoj međunarodnoj EBEL ligi uspješan. Kako se osjećate u toj atmosferi?

- Super! Aj em veri, veri hepi! Veselim se kad vidim da se svi oko mene vesele. I da su hepi.

Dok san vas čeka isprid Ledene dvorane Doma sportova čuja san da su poznati zagrebački klubovi, košarkaši Cibone, rukometaši Zagreba i vatepolisti Mladosti ljubomorni na vas?

- Ljubomorni? Je li to đelozi? Ok. A zašto? Mi igramo svoj sport, oni igraju svoj sport. Ja bi volio da i njima na tribine bude sve puno i splendid atmosfera kao na nas kad igra naš Medveščak. Mi igramo hokej, a oni basketbal, rukomet i vaterpolo. Kako mi njima možemo činiti konkurencija? Nikako!

Vaši navijači su bili najsritniji kad ste dobili Jesenice u gostima, baš vi ste zabili pobjedonosni gol....

- Meni sve kazao tata. Hrvatska i Slovenija nisu dobri prijatelji. I naši navijači najvole kad mi pobjedimo slovenske klubove. Ja sam to znao. I ja sam bio veri, veri hepi.

A ostali stranci hrvatskih korjena u Medveščaku: Joel Prpich, Mike Prpich, Andy Sertich?

- Svi mi veseli kada pobjedimo protivnik. Svi mi volimo i oćemo pobjeda. Kad igramo sve tekme. I tekme s klubovi iz Slovenija. Mi u naš klub imamo Slovenci. I oni bili veseli kada mi pobjedili klubovi iz Slovenija. Ja s oba, Prpich i Sertich, ne govorim o politika. Nikad. Mi govorimo o hokej. O naš Medveščak. O naši navijači. U Hrvatska se puno govori o politika. Više nego u druge država.

Imate li uz kanadsko i hrvatsko državljanstvo?

- O, jes! Ja sam Hrvat i Kanađanin!

Oćete li glasat na izborima za predsjednika Hrvatske?

- O, jes! Ja i moja zaručnica Julia oćemo.

Znan da nije pristojno pitat znate li za koga ćete glasat...

- To u Kanada, Amerika, Njemačka i Holand novinar nikada ne bi pita. Ja ću reći za koga: moja Julia i ja najviše volimo Milan Bandić! Mi njega upoznali, bili s njim u društvo. On je veliki šoumen, vesel je i nama najsimpatičan. Ja igram u Medveščak, Medveščak je iz Zagreb, Bandić voli Medveščak, Bandić voli Zagreb. Julia i ja oćemo Bandića za prezident!

Potpisali ste jednogodišnji ugovor s Medveščakom. Ima li šanse da i dogodine ostanete u tom klubu?

- Meni je ovde veri najs, ako oni hoće mene onda – no problems! Ovde mene ljudi vole, ja volim ovde sve ljudi i mogu igrati ovde do kraja karijera!

Jeste li naučili beštimat, psovat na hrvatskon jeziku?

- Naučio sam to u Lika. To tamo govori i mlado i staro!

Svadba s Julija
Moja Julia i ja imamo svadbu 10. juli 2010. godina. U Kanada. Bude minimum 400 ljudi. Ona je Hrvatica iz Kanada. Tata je iz Imotski, mama iz Slavonija. Ima prezime Lerotić. Skupa devet godina. Upoznali se na svadba od moja sestra. Jedna novinarka iz Zagreb mi kazala da sam ja u Hrvatska novi seksi simbol. Moj ansver bio: ja imam moja Julia! Dođemo na hani mun u Dalmacija. Julia i ja volimo Dalmacija. Dalmacija je kao Kalifornija. Još ljepše. Ljep Zadar, ljep Split, ljep Hvar, ljepo u Dubrovniku...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #54 u: Prosinac 08, 2009, 15:44:20 poslijepodne »
Ribica Tina jel se sjećaš možda Sabine Šarić iz davnih 80'? Ona je isto žarila i palila sa hokejašima u Papagaju..

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • big mama
« Odgovori #55 u: Prosinac 08, 2009, 23:52:56 poslijepodne »
Ribica Tina jel se sjećaš možda Sabine Šarić iz davnih 80'? Ona je isto žarila i palila sa hokejašima u Papagaju..

ne znam....

ja sam ona na koju su svi morali paziti,da ih tata ne bi.... :D
i koja je iskorištavala privilegije upada,vip zona,klupe sa igračima,sucima,garderobe,mogla imat pakove i palice,dresove... :D :D :D

kako u hr,tako i šire ;)

doba naših na svj.prvenstvu u johanesburgu,pa riga....
evo nekih igrača koji mi padaju na pamet...
-bujger,berek,ovca,hudina,appelt,keller,glad,muslim,viljevac,šarić,puljko,mlađenović,jelenek,
ljubić,kolombo,vlahović,ratej,vidović,braća špiljak,kire...

utorkom i petkom opravdana uvijek sa zadnjih satova :D :D

aaaaaaaa....koji dani..... :zagrljaj: :heart:

Offline angelfish1

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Prosinac 09, 2009, 00:10:43 prijepodne »
ovako ja se bavim floorball-om u slobodno vrijeme,e sad me zanima jel postoji koji klub u hrv. jel zna mozda netko?
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark.Top professionals built the Titanic.

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Prosinac 09, 2009, 00:35:39 prijepodne »

aaaaaaaa....koji dani..... :zagrljaj: :heart:

Šta ne navratiš do Zagreba na koju tekmu sad? Ili ti je možda bliža Slovenija pa na gostovanje se zaletiš?

Offline simeZg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #58 u: Prosinac 09, 2009, 09:09:43 prijepodne »
Medvjedi jucer dobili u gostima Graz sa 4: 2 !
Juhhuuu :P
Struja je jedina imenica ženskoga roda koja se ne smije dirati golom rukom!

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • big mama
« Odgovori #59 u: Prosinac 09, 2009, 13:49:23 poslijepodne »
vjeruj da sam baš kombinirala,pa da se zaletim sa starim... :)

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Prosinac 29, 2009, 22:19:28 poslijepodne »
Još jedna luda tekma, upravo se vratio!

Dobili Red Bull Salzburg u produžecima!
Inače njih jedine nismo nijednom pobijedili ove sezone i samo za info to je najskuplja ekipa EBEL lige... tako da je nakon Albe (koja nam je bila nepobjediva godinama) nakon 2 dana pao i Red Bul l!!!

Ali kako smo pobijedili...

Rezultat nakon 60 minuta igre 2:2, i iskreno nismo bili baš bolji tijekom susreta, a u 59 minuti su nam (nepravedno) isključili igrača na 5 minuta, što automatski znači da skoro cijele produžetke (5 min) igramo sa igračem manje i to ne 5 na 4 nego 4 na 3 zbog produžetaka. Uglavnom naši su se branili zbilja ko heroji, i golman Kristan je opet radio čuda na golu u tim produžecima, i kad smo svi već molili boga da nam se vrati igrač i da izdržimo do penala neka kontra se pojavila u kojoj je bio naš najveći ali i najsporiji igrač Joel Prpich popularno zvani "Lički div".... koji je nekim čudom u padu uspio zabiti gol... a pošto se u produžecima igra na zlatni gol bio je to gol za POBJEDU (sa igračem manje).

Erupciju na tribinama uopće nemogu opisati, uglavnom samo za tih par sekundi se isplatilo doći na tekmu... APSOLUTNA LUDNICA!!!

I dobra je stvar što je Olimpija osvojila bod što će reći da sad imamo lijepih 8 bodova prednosti na tom 8 mjestu koje vodi u doigravanje (a 7 i 6 mjesto nam bježe za 2 odnosno 3 boda) ;)

MEDVEŠČAK!!!

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Prosinac 29, 2009, 23:21:54 poslijepodne »
roni kaj da ti velim, evo ti jedna pjesmica

MEDVEDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Prosinac 29, 2009, 23:24:08 poslijepodne »
i jedna zezancija!
ovo se tice i velikog CHUCKA NORRISA!

naprijd MEDVEDI!
LJUBITELJI ŽIVOTINJA VOLE MEDVEDE!!!!!!!

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Siječanj 05, 2010, 12:59:53 poslijepodne »
O ovom sam pričao u prošlom postu:

http://www.youtube.com/watch?v=l8e_3Y_0r4U&feature=player_embedded

Danas tekma.... e da je to dobiti...

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Siječanj 08, 2010, 22:07:40 poslijepodne »
Pobjeda nad Jesenicama (jedva)  :klap:

Sad smo nakon dugo vremena na odličnom 7 mjestu, neka potraje što duže!

U nedjelju Olimpija u ledenoj!!!!

Offline simeZg

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Siječanj 08, 2010, 23:41:26 poslijepodne »
 :up:

Offline mark

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #66 u: Siječanj 09, 2010, 12:23:32 poslijepodne »
Medvjedi Kutina je uz vas

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #67 u: Siječanj 10, 2010, 20:16:43 poslijepodne »
Uf, predivna pobjeda protiv Olimpije. Zao mi Sandrock-a, fali momcadi puno, oni vanjski sutevi. Svejedno, legende, i naravno, vidimo se 15.-tog u Ledenoj!  :klap:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Siječanj 11, 2010, 08:40:34 prijepodne »
Uf, predivna pobjeda protiv Olimpije. Zao mi Sandrock-a, fali momcadi puno, oni vanjski sutevi. Svejedno, legende, i naravno, vidimo se 15.-tog u Ledenoj!  :klap:

I Oulette fali isto jako, ali valjda će se vratiti za doigravanje ;)

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Siječanj 11, 2010, 12:32:29 poslijepodne »

I Oulette fali isto jako, ali valjda će se vratiti za doigravanje ;)

Naravno. Ali moram priznati da se Heerema pokazao u odlicnom svijetlu jucer. Ma samo naprijed, 6. mjesto je uskoro nase :D
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Siječanj 11, 2010, 12:58:41 poslijepodne »

Naravno. Ali moram priznati da se Heerema pokazao u odlicnom svijetlu jucer. Ma samo naprijed, 6. mjesto je uskoro nase :D

Da da, Heerema se tek sad pokazao da je pravo pojačanje.
A za Sandrocka se bojim da ga nema više ove sezone...

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #71 u: Siječanj 15, 2010, 17:24:47 poslijepodne »
Danas nova utakmica, nadam se i nova pobjeda. KAC im lezi, a tko lezi ne bjezi  :D
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Siječanj 17, 2010, 16:44:32 poslijepodne »
Danas nova utakmica, nadam se i nova pobjeda. KAC im lezi, a tko lezi ne bjezi  :D

Bili na tekmi... stiglo i navijačko pojačanje iz Rijeke i terarističko iz Zagreba ;)

Tekma baš kakvu volim!

Čekaju se slike :)

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #73 u: Siječanj 17, 2010, 18:30:19 poslijepodne »
:pleasantry: fotke  :pleasantry:
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Siječanj 17, 2010, 19:01:32 poslijepodne »
Jako smo normalni bili  :zagrljaj:

A komentar Riječana, kad dođete opet...?