Srpanj 21, 2025, 02:28:05 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: glede mrijesta  (Posjeta: 3249 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline minjo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
glede mrijesta
« u: Veljača 07, 2005, 19:47:00 poslijepodne »
E pa ljudi evo3 poruka i ja bi se vec paril . Radi se o zebrama i kao ok je akvarij od 6-10 litara ak sam dobro proucil. Kakav grijac i filter da stavim u taj akvarij? Sve mi je nekak preveliko. Ljepo sam slozil okvir i stavil mrezicu i onda nabavim filter o on mi je duplo veci nek akvarij a ima kakav mini filter i grijac ?
Lepoglava/Hrvatska

Offline Jednooki

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2005, 20:07:00 poslijepodne »

Ija ih mrijestim u 12 lit. ali mi unutarnji filter "pojede" 50% mla?i iako sam ga omotao sitnom mrežicom, dosta ih ugine tek 10-ak komada uspijem othraniti
Lipik  Croatia

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
glede mrijesta
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2005, 20:30:00 poslijepodne »
ma to ti je mali akvarij. Barem 15-20L

Offline R I B A

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2005, 20:42:00 poslijepodne »
OVO SA FILTEROM. I JA IMAM RIBICE AL ONE NEMAJU JOŠ FILTER, A KORNJAAA ONA IMA AL JE TAK MALI KOCKICA OD NEGDJE 5 CM, A AK NEMREŠ NIGDJE NAE TAK MALI PA NAPRAVI SAM.. NA INTERNETU IMA MNOGIH STRANICAMA O TOME
**********RIBA**********

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
glede mrijesta
« Odgovori #4 u: Veljača 07, 2005, 21:07:00 poslijepodne »
Lijepo ti R I B A kaze!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
glede mrijesta
« Odgovori #5 u: Veljača 07, 2005, 21:28:00 poslijepodne »
Ma imaš one male filtereiae koji koštaju oko 20kn, koji su pogonjeni pumpom za zrak, a kao filter medij imaju vatu.... nije tak jaki pa ne posisa malce, a opet je dovoljno jak da kolko-tolko održava akvarij u nekom stanju. Iako ti filter u principu i ne treba prvih 2-3tjedna...

Offline Jasmina

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #6 u: Veljača 07, 2005, 21:56:00 poslijepodne »

Shadow-x
Citat:

ma to ti je mali akvarij. Barem 15-20L

Non-stop parim zebrice u 7 litarnom, imam ih mali milijun po mrijestu.

U svakom duakasu imaš za kupiti, cca 30 kn, spužvasti filter koji radi na pumpicu za zrak i nije apsolutno nikakva opasnost za ribice. Ja imam Serin grijae, malih je dimenzija, šljunak nemoj stavljati, hrani ih mikrocrvima ili Sera Micronom, ona druga usitnjemna hrana im je prevelika, uostalom, proeitaj

http://www.akvarijske-ribe.com/ribe-det.php?id=11

i imaj razumijevanja za stranice u fazi izrade.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline shadow_x

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #7 u: Veljača 07, 2005, 23:29:00 poslijepodne »
zar nije ljudski imati kakav takav akvarij za mrjest. 7L nije akvarij, to je krigla. Bez obzira na to dal sluzi samo za mrjest, karantenu ili neznam ni ja sta. Da se mene pita mrjesni akvariji nebi smjeli biti manji od 15L - minimum. Iako se moze i u manjem ali u tako malim akvarijima je puno puno teze odrzati visoku higijenu. Tesko je i u ovima od 15-20 pa onda kad se uzme u obzir da je ovaj jos 2-3 puta manji... neznam ja nebi nista (ali bas nista) mrjestio u akvariju manjem od 15

Offline shadow_x

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #8 u: Veljača 07, 2005, 23:31:00 poslijepodne »
svaka cast za stranicu. Ljepo je dizajnirana i stvarno ugodna za oci. Svaka cast. Jos nisam uspio sve procitat jer se spremam na pocinak sutra je novi radni dan

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
glede mrijesta
« Odgovori #9 u: Veljača 08, 2005, 09:38:00 prijepodne »
Neke se vrste(borci,neonke npr.)mogu mrijestiti u tako malim akvarijima,ali ih treba ubrzo prebaciti u veai,sa istim uvjetima.Za zebrice je potreban veai,jer su i one veae(oko6 cm)i mrijest je prilieno živahan,parovi se naganjaju.Filter je dovoljan maleni,spužvasti,kako ne bu uvukao sitnu mla?,a grijae je nepotreban jer se tako mali akvarij može staviti na višlju poziciju u stanu,gdje je i veaa temp.(22)koja je dovoljna za mrijest veaine vrsta.Ako akvarij poklopimo,dobijemo još koji stupanj..

Offline minjo

• Novi član
  • *
glede mrijesta
« Odgovori #10 u: Veljača 08, 2005, 17:42:00 poslijepodne »

Hvala svima nisam ocekival ovak brzo i punoporuka. Stay in touch
Lepoglava/Hrvatska

Offline vlais

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #11 u: Veljača 08, 2005, 20:35:00 poslijepodne »
ja nisam ništa uspio s tim zebricama,vea su 3 mj. ko baloni vratio sam ih u zajenieki tank i sad su se vjerovatno ¸zaeepile---
NOVA GRADIŠKA

Offline minjo

• Novi član
  • *
glede mrijesta
« Odgovori #12 u: Veljača 08, 2005, 20:47:00 poslijepodne »
Ma ni ja nemam srece s tim zebrama, a najdraze su mi onak vesele. Dvije su mi sikocile iz akvarija,a imam poklopaci to kroz rupu kroz koju mi idu kablovi, zamisli. Vjerojatno su skakale oko filtra i puf. I onda mi je jos jedna uginula mada sam ju lijecil dva tjedna i kad sam mislil da je ok... Sad mi je ostala jedna i to turbo debela pa sam joj kupil decka i vec slijedeci dan nije bila debela. Zato ih danas stavljam posebno pa da vidim..
Lepoglava/Hrvatska

Offline Jasmina

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #13 u: Veljača 08, 2005, 22:20:00 poslijepodne »

Sh-x
Citat:

zar nije ljudski imati kakav takav akvarij za mrjest. 7L nije akvarij, to je krigla...

Krigla od 7 l? Vau! Pa to treba popiti. A kak to digneš da nazdraviš?

Gle, ribe su u tom akvariju tek dan, do najviše par dana, ovisi o vrsti. A malci tamo provode cijelo djetinjstvo i puno im je lakše preživjeti u manjem prostoru jer lakše dolaze do hrane. A ako te muei održavanje, primi se posla i svakodnevno eisti, ako voliš ribe to ne bi trebao biti nikakav problem. Uostalom, ribe se ne mrijeste u neadekvatnim uvjetima, pa se ne bi ni u "neljudskoj krigli".
Moto

Offline Jasmina

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #14 u: Veljača 08, 2005, 22:24:00 poslijepodne »

Sh-x
Citat:

svaka cast za stranicu. Ljepo je dizajnirana i stvarno ugodna za oci. Svaka cast. Jos nisam uspio sve procitat jer se spremam na pocinak sutra je novi radni dan

Ak to ide mene, hvala lijepo, trudimo se. Nema tu još puno za eitati, ali ubrzo ae...

To je dopuna uz obveznu lektiru, Akvarij.Net.
Moto

Offline shadow_x

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #15 u: Veljača 08, 2005, 22:56:00 poslijepodne »
Citat: Jasmina

Gle, ribe su u tom akvariju tek dan, do najviše par dana, ovisi o vrsti. A malci tamo provode cijelo djetinjstvo i puno im je lakše preživjeti u manjem prostoru jer lakše dolaze do hrane. A ako te muèi održavanje, primi se posla i svakodnevno èisti, ako voliš ribe to ne bi trebao biti nikakav problem. Uostalom, ribe se ne mrijeste u neadekvatnim uvjetima, pa se ne bi ni u "neljudskoj krigli".

Ok to je tvoje misljenje i ja ga postujem, sve to je stvar izboraali jos uvjek stojim iza onoga sto sam rekao. Zenka je pod puno vecim stresom u tako malom akvariju, mlade ribe su puno zdravije i brze se razvijaju u kolkotolko normalnom akvariju. Dakle ispod 15 litara NISTA

Offline shadow_x

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #16 u: Veljača 08, 2005, 23:13:00 poslijepodne »
btw. Cini mi se da vodim s argumentima (mislim da je 4-3)

Ovog sam se tek kasnije sjetio, a moro sam napisat

Offline Jasmina

• Punopravni član
glede mrijesta
« Odgovori #17 u: Veljača 09, 2005, 07:46:00 prijepodne »

Gdje? Jedan jedini je rekao da ih mrijesti u 12 l i to je ispod 15, a uspije mu 10-ak kom?! Meni opstanu cca 200. A i strieek moderator ti veli da se neke vrste mrijestu u malima. Možda smo se krivo razumjeli: naravno da prebacujem mla? nakon nekog vremena. Pa 200-300 npr. zebrica ni fizieki ne bi stale u 7l, a kamoli plivale, ja govorim o eistome mrijestu.

Pa kad ih vea držino u "kavezu" i zahvaljujuai nama te se ribe love iz svog doma, neke se uzgajaju u neribljim (da baš ne velim neljudskim: sam akvarij je neljudski uvjet) uvjetima, pa prolaze onaj stresu u kutijetinama u transportu, onda bolje da pri uzgoju ženka bude jedan dan u malom stresu nego da mla? ugiba jer je hrana "nestala" u 20l. To ti je njima eisto dovoljno, pa veliki su 2 mm, ne 3 cm.

Uostalom, pri seksu se zaboravi na svaki stres
Moto

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
glede mrijesta
« Odgovori #18 u: Veljača 09, 2005, 10:00:00 prijepodne »

Citat: Jasmina

Uostalom, pri seksu se zaboravi na svaki stres

Offline Bravo