Delbi -

Grof, Mg je nizak, ali sam pogresno ocitao, 1250 je a ne 1050

, dodajem ga kroz Ca reaktor (onaj medij sto se dodaje 10% ukupne kolicine medija u reaktoru)... Gotovo stalno kad sam mjerio je bio na granici testa (1500), ali ne mogu odgovorno tvrdit kad je to bilo kad sam zadnji put mjerio...
Iznenadilo me sto je Ca toliko nizak, malo krivim ovu sol sto ima posebno upakirane Ca i Mg soli i dodaju se posebno po gramazi, tako da sam odokativno dodavao oba aditiva ali ocito ne dovoljno (sol potrosio, aditivi ostali oko 1/3 svakog), morat cu to malo ipak dovest u red po gramazi.
Renta, Skorpac - ne znam da li odustajem ili ne, u stvari mi se ne da ga rasformirat jos, sad sam ocistio, izbacio vecinu blata, a na preljev cu dodat mehanicki filter da pokupi barem dio cestica. Mislim da sam ipak ja skrivio toliko smeca jer sam stavio dosta kamena u ref, plus spageti alga i eto mehanickog filtera

Pijeska ima ipak malo previse da ga sad prebacujem u glavni tank, a ako stanje ne bude islo na bolje uskoro, pijesak leti van, ostavljam algu i stavim samo jos kamena radi filtracije.
ne gasim ga jos jer znam i par ljudi koji voze tank sa refugiumom sa pijeskom (plenum da ili ne) bez problema... tvrdoglav, sto ces

Cijano je definitvno manje danas, sutra cu nastojat izmjerit parametre pa postam. Isto me zanima pH jer KW radi kao sat, pa cu malo obratit paznju da ne bi otisao pre visoko...
I napokon moram nacrtat u korelu kutiju za wavebox, imam pumpu i kontroler, fali samo kutijetina, a nikako se natjerat sjest, nacrtat i odnijet nize niz ulicu da izrezu plexi na laseru, trebam ipak ravne rubove za zalijepit

Thx za pomoc i komentare