Pa naravno da ima smisla...i da to moze superefikasno poluzit kao co2 difuzer. E sad kao i svaki difuzer ima svoje prednosti i mane.
Recimo kod tog nacina sa pumpom ili filterom prednosti su to sto si naveo, al je mana recimo sta se to vidi u akvariju, pa ako imas manji akvarij stvarno ruzno izgleda. To razbijanje mjehurica od strane propelera pumpe ili filtera takoder pusta i zvukove, pa i to moze smetat ako se spava u sobi. Al da je efikasno zbilja je.
Stakleni difuzer izgleda super u akvariju (fancy

) i zbilja, ako je co2 iz boce, moze superefikasno rastvarat co2. Opet s druge strane treba ga cistit svakih 10-15 dana jer se keramicku povrsinu nasele alge. Takoder ne radi dobro sa DIY co2.
Ljestve losije od ovih prije difuzera rastvaraju co2, dosta su velike pa mogu izgledat ruzno u manjim akvarijima, a kad se sjetim puzeva koji svako malo blokiraju put mjehuricima

...al opet s druge njihovo odrzavanje je super, ne mora ih se ocistit po 2-3 mjeseca, stavis ih i zaboravis da ih imas. Idealne su za diy co2 i ne treba brojac mejhurica uz njih.
Vidio sam po nekim forumima da ima superefikasnih difuzera koji su eksterni, montiraju se na cijevi vanjskog filtera pa i to moze biti super, samo sta treba rezat opremu filtera. Filter od cigare stavljen u akvarijsku cijevcicu isto cuda radi, al ga se treba cesto mjenjat isto.
Tako da svatko ce sebi nac sta mu odgovara...ja koristim stakleni difuzer jer imam bocu, i zato sto u manjem akvariju ne narusava izgled akvarija, pa mi je idealan, a nije mi ga problem ocistit svako dva tjedna.