Srpanj 30, 2025, 07:08:44 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mišljenje iskusnih ciklidaša  (Posjeta: 14157 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pancho_Villa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: mišljenje iskusnih ciklidaša
« Odgovori #75 u: Rujan 24, 2009, 16:25:05 poslijepodne »
Ne možeš ljudima tj. kupcima reći šta da kupe, možeš ih jedino pokušati usmjeriti savjetom, a ako oni žele kupiti oksara i kuglu to im nažalost nitko ne može zabraniti, a u konkretnom slučaju ako ta dotična "fensi-šmensi sponzoruša" nije kupila tu kombinaciju znači da je za to zaslužan prodavač.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #76 u: Rujan 24, 2009, 16:26:26 poslijepodne »
skola za drugi put, drago mi je da ipak ima postenih prodavaca koji su je pokusali odgovoriti od kupovine...  :up:

ali isto tako razumijem i tvoju frendicu, ja kad vidim najnoviju stocklistu odmah pocnem krizat (majca mi ne treba, jakna mi je jos dobra, cipele cu kupit na popustu, itd... ), ziva su zaraza ti malawci  :D

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #77 u: Rujan 24, 2009, 19:39:09 poslijepodne »
skola za drugi put, drago mi je da ipak ima postenih prodavaca koji su je pokusali odgovoriti od kupovine...  :up:

ali isto tako razumijem i tvoju frendicu, ja kad vidim najnoviju stocklistu odmah pocnem krizat (majca mi ne treba, jakna mi je jos dobra, cipele cu kupit na popustu, itd... ), ziva su zaraza ti malawci  :D

:D kak mi je to od negdje poznato :D
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline kjunno

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Rujan 24, 2009, 23:32:09 poslijepodne »
a čujte sad ovo:neki dan u PC DRVINJE tip kaže prodavaću da ima akvarij od 40 litara i u njemu cvergla,dvije male babuške i zlatnu ribicu i da su mu rekli da treba uzeti čistaća,i prodavać mu mrtav hladan proda ancistrusa od 4cm,i da tip se još usput hvali kako cvergla(patuljasti riječni som)hrani glistama i pita bu i taj čistać to jel?došlo mi je da ubijem prodavaća i spasim jadnu ribu od mućenja,al nemrem dežurat 24 sata u PC-u!a da volontiramo i dežuramo na smjenu,ha?jel to protuzakonito?jer ovo što neki trgovci rade ne da je protuprirodno nego....... X-(

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #79 u: Rujan 24, 2009, 23:36:12 poslijepodne »
Fučkaj ga sad,ispala sam hebena stranka.. :(
kad? odma ili kasnije?  :up:

Offline kjunno

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Rujan 24, 2009, 23:42:23 poslijepodne »
lijepo ja vama govorim ljudi ajmo se organizirat i osnovat nekakvu hebenu UDRUGU GRAĐANA, a onda tražit prostor od države i borit se protiv takvih imbecila!pa kad mogu svi raznorazni tražit svoje zakaj smo takvi papci da se sve svodi na trkeljanje pp forumima?treba spasit ribe od neznalica.i educirat one koji žele doma imat "kristalnu kuglu"

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #81 u: Rujan 25, 2009, 07:36:33 prijepodne »
Fučkaj ga sad,ispala sam hebena stranka.. :(
kad? odma ili kasnije?  :up:
kasnije,ak baš hočeš znati. ;)

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #82 u: Rujan 25, 2009, 07:47:39 prijepodne »
lijepo ja vama govorim ljudi ajmo se organizirat i osnovat nekakvu hebenu UDRUGU GRAĐANA, a onda tražit prostor od države i borit se protiv takvih imbecila!pa kad mogu svi raznorazni tražit svoje zakaj smo takvi papci da se sve svodi na trkeljanje pp forumima?treba spasit ribe od neznalica.i educirat one koji žele doma imat "kristalnu kuglu"
Neće ti to upalit!Vjeruj mi!

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #83 u: Rujan 25, 2009, 09:53:54 prijepodne »
ja kad vidim najnoviju stocklistu odmah pocnem krizat (majca mi ne treba, jakna mi je jos dobra, cipele cu kupit na popustu, itd... ), ziva su zaraza ti malawci  :D

ma lako za tebe ,nego si navuko i mene ragazzo!!!! al ajde oprastam ti  :D :D!!!!
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #84 u: Rujan 25, 2009, 10:32:39 prijepodne »
:D kak mi je to od negdje poznato :D
ajde super, drago mi je da ces i ti u malawi vode ;)  :D

ma lako za tebe ,nego si navuko i mene ragazzo!!!! al ajde oprastam ti  :D :D!!!!
lako sta mi ti oprastas, nisam se ni pretjerano trudio da se navuces ali dali mi oprasta i tvoja zena (Dadu smo pridobili  :zagrljaj: )?  :D

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #85 u: Rujan 25, 2009, 10:35:47 prijepodne »
Joj, ljudi - filozofirali mi ili ne...prodavači će i dalje raditi to što rade... :nerv: :nerv: :nerv:
Nego, pomozimo sariti da uvjeri frendicu da radi gluposti!

Mastino - ti definitivno najviše znaš o ciklidima - napiši koju o njima i zašto ne idu svi oni zajedno, te zašto im je taj akvarij premali...pa da sarita može frendici sve to turiti pod nos!  ;)

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #86 u: Rujan 25, 2009, 10:51:29 prijepodne »
Mastino - ti definitivno najviše znaš o ciklidima - napiši koju o njima i zašto ne idu svi oni zajedno, te zašto im je taj akvarij premali...pa da sarita može frendici sve to turiti pod nos!  ;)
hvala na lijepom misljenju  :-[ ali ipak bi rekao da samo ponesto znam o malawcima (ciklidi su malo preopsiran pojam)...
potrudit cu se tokom vikenda izvuci tocne podatke (minimalna litraza, potrebe, itd.) za ribe koje nam je navela sarita pa cu ih objaviti...

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #87 u: Rujan 25, 2009, 10:52:13 prijepodne »

lako sta mi ti oprastas, nisam se ni pretjerano trudio da se navuces ali dali mi oprasta i tvoja zena (Dadu smo pridobili  :zagrljaj: )?  :D
[/quote]

kao sto vidis , skuzila je da je to neizljecivo, pa mi svako toliko da koju kintu za ribice kao neki antibiotik da se ne razbolim jos gore :D
a Dado (za one koji neznaju 3godisnji sin) je ciklidas i prije nego sto je prohodao!!! :D :D
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
  • big mama
« Odgovori #88 u: Rujan 25, 2009, 11:44:40 prijepodne »
Joj, ljudi - filozofirali mi ili ne...prodavači će i dalje raditi to što rade... :nerv: :nerv: :nerv:

molim i primjerak za prodavače! X-(

jer nekako ste se svi složili da je problem u kupcu....
a ja mislm da to najčešće nije tako!
da ja hoću pustit 300-500 ili više kuna,ne znam koji bi mi prodavač rekao-nemoj,uzmi 2 ribe za tu litražu!
zar nisu dileri gori od ovisnika? :D
oni vide sam pare,a ovisnik zadovoljstvo ;)
3 pekmeze,5 akvarija, 1 vrtna fontana...i....MM-SKM

:heart:

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Rujan 25, 2009, 17:05:59 poslijepodne »

Mastino - ti definitivno najviše znaš o ciklidima - napiši koju o njima i zašto ne idu svi oni zajedno, te zašto im je taj akvarij premali...pa da sarita može frendici sve to turiti pod nos!  ;)

molim i primjerak za prodavače! X-(

jer nekako ste se svi složili da je problem u kupcu....
a ja mislm da to najčešće nije tako!
da ja hoću pustit 300-500 ili više kuna,ne znam koji bi mi prodavač rekao-nemoj,uzmi 2 ribe za tu litražu!
zar nisu dileri gori od ovisnika? :D
oni vide sam pare,a ovisnik zadovoljstvo ;)
Mnogo se varaš kolegice!Nekad je to bilo tako,danas je politika pravih trgovaca sasvim drugačija.
I ne,nisu dileri gori od ovisnika!Da nema ovisničkog potraživanja nebi bilo ni dilera,jel?

Ajde recimo kad si već navela takav primjer evo ti kontre...Ja hoču kupcu prodati akvarij od 120L sa ful opremom za 2000 kn za 2 zlatna karasa i onda on meni u facu da ja nisam normalna i hoču zaraditi jer njegov susjed godinama drži karase u kugli!I opet je trgovac je :-X stranka!Ne!?
Dok se ne donese neki konkretan zakon mi se možemo svi skupa ,znate kaj,a takav zakon da se i donese nebi bio izvediv,jer tko bi onda odlazio u inspekcije vlasnicima životinja?

Ajde bit ću pristojna i neću se javno uzrujavati...

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Rujan 25, 2009, 17:14:44 poslijepodne »
Ma u biti hoču!!!!
Ajde se svi vi koji tolko imate protiv trgovaca u pet shopovima,lijepo javite za posao u istim pa da vas onda vidim!
I ne,nemojte mi sad samo pisati "svaka čast izuzecima" jer to više kod mene ne prolazi...

Pustite trgovce već jednom na miru!
Akvaristika je luksuz a ne potreba,pa se zato prije nabavke potrudite saznati nešto o njoj!

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Rujan 25, 2009, 17:31:27 poslijepodne »
Ma u biti hoču!!!!
Ajde se svi vi koji tolko imate protiv trgovaca u pet shopovima,lijepo javite za posao u istim pa da vas onda vidim!
I ne,nemojte mi sad samo pisati "svaka čast izuzecima" jer to više kod mene ne prolazi...

Akvaristika je luksuz a ne potreba,pa se zato prije nabavke potrudite saznati nešto o njoj!

evo i  mene  :D :D :D :D

vidim frida da su te pošteno naljutili kad pišeš tak opširno

ja sam o da velim da sam uvijek naišao na odlične trgovce, i na početku hobija, ova gore :D :D

a da možda kad jednog dana počnemo radit u takvim dućanima, možda shvatimo da su trgovci u pravu a kupci ti koji kompliciraju stvari, il se možda varam.....

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Rujan 25, 2009, 17:39:08 poslijepodne »
Ma u biti hoču!!!!

evo i  mene  :D :D :D :D

vidim frida da su te pošteno naljutili kad pišeš tak opširno

ja sam o da velim da sam uvijek naišao na odlične trgovce, i na početku hobija, ova gore :D :D

a da možda kad jednog dana počnemo radit u takvim dućanima, možda shvatimo da su trgovci u pravu a kupci ti koji kompliciraju stvari, il se možda varam.....
Jesu i nažalost nije prvi put....

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Rujan 25, 2009, 18:53:30 poslijepodne »
A zašto si se ti Frida našla uvrijeđena? -?
I zašto generalizirate?O čemu vi to?Ako si ti trgovac kakav bi trebao biti po našem poimanju ne znači da su drugi takvi i ne znači da ih ne možemo iskritizirati.U jednom shopu je prodavač(ica) uputio(la) ženu da joj ne treba filter za zlatne ribe.Haloooo!!!
« Zadnja izmjena: Rujan 25, 2009, 19:07:27 poslijepodne od sarita »

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Rujan 25, 2009, 18:57:45 poslijepodne »
Ma ne mogu se ja uvrijediti takvim glupostima jer znam kako radim i što sve radim ali ne za bilo koga.Nažalost neukima nema pomoći pa je tu i moj trud uzaludan.Tako da,žalosno ali istinito,mi imamo pravo prodati što nam se traži.

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Rujan 25, 2009, 18:59:38 poslijepodne »
A zašto si se ti Frida našla uvrijeđena? -?
I zašto generalizirate?O čemu vi to?Ako si ti trgovac kakav bi trebao biti po našem poimanju ne znači da su drugi takvi i ne znači da ih ne možemo iskritizirati.U jednom shopu(sponzor je pa neću sramotiti)je prodavač(ica) uputio(la) ženu da joj ne treba filter za zlatne ribe.Haloooo!!!
Pa i netreba joj filter!Mi se svi povodimo zakonima.Pa di piše u zakonu da hladnovodne ribe moraju imati filter?

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #96 u: Rujan 25, 2009, 19:03:47 poslijepodne »
Frida ne se ljutit, iz osobnog iskustva, vise puta sam bio prisutan kad su trgovci svasta prodavali pocetnicima (bio sam pocetnik i kupio 1 (slovima jedan) kamen za 250kn, a jesam budala), da ne kazem koliko sam naknadno jos budalastina kupio na preporuku "postenih" prodavaca, od svakojake opreme, raznih lijekova, hrane, itd. :D

isto tako odgovorno tvrdim da od shopova u puli nitko nema blage veze i prodat ce sve sta mogu i tako ce ti lijepo slozit pricu da i ako ne zelis to kupit na kraju ces ipak kupit  :D, isto to mogu tvrdit za PC Rijeka i Heinzelova-Zg...

i na kraju samo za Fridu, cast izuzecima ;)  :D (mala sala)

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #97 u: Rujan 25, 2009, 19:04:51 poslijepodne »
Stvar je psihologije;
Voliš sex ali kad dođe dijete prvo ga rodiš a onda učiš šta i kako s njime...pelene, pupak, formule za hranu pa vrtić...pubertet.......i nikad kraja. Tako je i sa ribama; svide ti se, kupiš neku mini opremu i ubaciš 10 vrsta po jednu ili dvije u deci vode........onda pelena :D(mislim sranja-bolesti i ostalo) i na kraju pokupuješ brdo ljekova, pročitaš dosta literature( PUPAK) i u međuvremenu ti vrisne pola riba(PUBERTET).
Niko se ne rodi pametan a poneki ni intilegentni pa im (nama) proces učenja sporo i skupo napreduje.
Prodavač bi trebao savjetovati kupca jer je to njegov posao ali ako kupac ne mari za upute sam si je kriv(obično je tako). U supotnom prodavač je prevarantjer obmanjuje kupca. Nije to neki mikser ili ormar-to su živa bića i imaju svoje potrebe.

Ferari ili fićo.  Ferari voziiii i traje a fićo baš i ne. Zlatke bez filtera također ne al ne znači na neče vozit jedno vrijeme :down:

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Rujan 25, 2009, 19:10:59 poslijepodne »
Frida,ne govorimo o zakonu.Jel ta prodavačica u pravu kad je odgovorila da zlatnima ne treba filter?K vragu,neću raditi posao,a da ne znam neke osnove!I k tome sa živim bićima.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Rujan 25, 2009, 19:13:52 poslijepodne »

Ferari ili fićo.  Ferari voziiii i traje a fićo baš i ne.

ko kaže da fićo ne vozi i ne traje, bogati to je najbolji auto, ključč br. 13 i 17, kombinirke i malo žice i da vidiš kak ga složiš kaj god da ode na njemu i vozi fićoo, a ferrari i ne baš tak, nađi mi ferrari koji je proš'o 200 000 bez greške, ni jedan :D :D