ciao....evo za početak da vam ispričam našu priču...malo je poduža al ću ju pokušat skratit što više mogu

Naime, dečko i ja smo u fazi izrade aq, izabiranja koje ribice stavit unutra itd... Do prije otprilike pola mjeseca nismo znali apsolutno ništa o ribicama, bili smo jedni od onih koji znaju da postoje zlatne i "neke druge"

, planirali smo kupit mali aq od 10-15 l i stavit malo pjeska, koju umjetnu biljku i odmah iz butige ubacit par ribica (svejedno dal su toplovodne ili hladnovodne jer ofkors nismo znali ni da postoji razlilka

), al evo sva sreća da postoji internet

. Sad već znamo dosta toga, s onog aq od 10-15 l došli smo do cca 60l , živo bilje, i malo više ribica (koliko ih stane na tu litražu). Prvi problem se javio kad smo vidili koliko su cijene akvarija te dimenzije koju bi mi htjeli (cca 750-800 kn), što i nebi bio problem da radimo, onda bi bez razmišljanja kupili gotov aq, al je naš problem što smo studenti i malo nam je bilo puno dat toliko novca odjednom

pa smo krenuli u izradu aq (možda nas to na kraju kad sve skupimo ispadne i više nego da smo kupili gotov, al ovako ćemo možda manje primjetit koliko smo potrošili, nadam se

). kupili smo staklo i zasilikonirali ga

sad još sljedi poklopac i onda napokon kupovanje biljčica i cikliranje

. evo, to je naša priča, a nastavit ću ju kad napravimo ostatak aq i uselimo ribiceee

. Sad nas zanima dali je neko imao iskustva sa izgradnjom aq? e da, od ribica bi htjeli uzet bettu :wub: a kad se aq malo duže isciklira još par neonkica. Koje bi još ribice išle s njima, osim čistača? htjeli smo i gupyje ali koliko sam skužila, nebi se baš slagali s bettom

.... koje biljke stavit unutra? pomoć plzzzzz