Srpanj 20, 2025, 22:19:25 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kolko riba metnut u akvarij?  (Posjeta: 2366 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline andrijas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
Kolko riba metnut u akvarij?
« u: Rujan 20, 2009, 23:12:24 poslijepodne »
Evo, ja sam totalni početnik, čitam po netu i sve to.
Kupio sam juwel 600 (63 litre), posadio bilje, stavio skrovista da se ribice skrivaju itd itd... sad mi se trenutno ciklira, pa razmisljam kolko cega da stavim....

Dakle, imam jednu bettu - muzjaka...to je jedina ribica koju imam (ne, nisam ga bacio u akvarij koji se ciklira nego je u 9 litrenom zasebnom i radi njega sam kupio 63 litreni  :-[ )

E sad, kak su bettice agresivne (iako moj muzjak nije napadao bolesnu zenku, pa mislim da i nije on toliko agresivan), nema bas puno ribice koje bi s njim... al evo nekog popisa koji sam nasao a da se medusobno ne grickaju:

-cory
-cherry/ghost kozice
-jabučari, olive nerite i zebra puževi
-octolinus
-german ram
-kardinal
-ghost catfish
-cherry barb
-neon tetra
-zebra
-rasbora
....

Koje bi mi vi preporucili i koliko ribica bi moglo ic u akvarij od 63 litre, a da im ne bude tijesno? :)

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: Kolko riba metnut u akvarij?
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2009, 11:10:17 prijepodne »
Ne znam koliko će se betta tu dobto osjećati,one baš ne vole "veće" tankove.
Inače,ja barbuse ne bih.Ne preferiram ih jer su pomalo divlji.Ali tetrice i rasbore su mi skroz simpa.I po ponašanju i izgledu.Pošto su to jatašice,možda da staviš po 10kom od dvije vrste recimo...

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2009, 11:24:04 prijepodne »
Inače,ja barbuse ne bih.Ne preferiram ih jer su pomalo divlji.Ali tetrice i rasbore su mi skroz simpa.I po ponašanju i izgledu.Pošto su to jatašice,možda da staviš po 10kom od dvije vrste recimo...

oprosti kolegice :) kaj se mješam al zar ne bi bilo previše 20 ribica sveukupno na tak malu litraži, ja bih onda rađe stavil oko 13 neonki i to je to, plus 2 il tri otića, i koze ;)

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2009, 11:28:51 prijepodne »
Mislim da ne bi.One sitne rasborice i neonkice recimo.Svaka u svom jatu i mislim da nije preveć,ali ne više od toga.Lijepo bi se isticale,a to su mirne ribe pa mislim da ne bi bilo previše.

Offline andrijas

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2009, 13:54:15 poslijepodne »

prvo hvala na odgovorima, a sto se tice "ne vole vece tankove" na http://www.ultimatebettas.com/  tvrde da su to obicne zablude (zabluda je da ce panicno patrolirati cijeli akvarij i slicno)...

kaj, znaci tak...betta + 10-20 ribica znaci?

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Rujan 21, 2009, 14:15:01 poslijepodne »
U svakom slučaju nemoj stavljat bettu i german ram skupa. Imaš na you tube budala koja ih stavljaju skupa da se ovi šoraju. Meni je betta bila u 54l dok se je 12-litraš za njega cikliral i zadovoljniji je u 12 litara. U većem, zbog jačeg strujanja vode, nije širio peraje kak to inaće bette rade, znao se zaljepit za usis filtra, nije panično patroliral po akvariju, ali nije bio ni opušten ko u 12-litrašu gdi je on gazda.
Najveći problem mu je bilo strujanje vode i morao sam njega posebno hranit jer nije dovoljno brz da lovi hranu dok ju struja nosi.

Offline andrijas

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Rujan 21, 2009, 14:33:44 poslijepodne »
U svakom slučaju nemoj stavljat bettu i german ram skupa. Imaš na you tube budala koja ih stavljaju skupa da se ovi šoraju. Meni je betta bila u 54l dok se je 12-litraš za njega cikliral i zadovoljniji je u 12 litara. U većem, zbog jačeg strujanja vode, nije širio peraje kak to inaće bette rade, znao se zaljepit za usis filtra, nije panično patroliral po akvariju, ali nije bio ni opušten ko u 12-litrašu gdi je on gazda.
Najveći problem mu je bilo strujanje vode i morao sam njega posebno hranit jer nije dovoljno brz da lovi hranu dok ju struja nosi.

ah, okay, hvala na informaciji, budem onda njemu osigurao neki manji akvarij! :)

Offline daniel122

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Rujan 22, 2009, 12:43:00 poslijepodne »
ja bi si stavio par neonki i to je to  :wacko: