Srpanj 20, 2025, 23:38:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: spajanje vanjskog filtera  (Posjeta: 4006 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline westorbit

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: spajanje vanjskog filtera
« Odgovori #25 u: Rujan 20, 2009, 00:42:17 prijepodne »
Da ne otvaram novu temu, resio sam da svoj problem predsavim ovde.

Pocetnik sam u akvaristici, tacnije jos nisam ni pocetnik posto sam tek prikupio nesto literature o istoj ali imam veliku zelju da iz ovoga hobija izvucem maksimalno i da dam od sebe isto toliko, da bih u tome  uspeo potrebno mi je malo Vase pomoci. Dakle stvar je ovakva.

1. Resio sam da ce moj buduci akvarijum biti dimenzija 120*60*60 ili 150*50*50. Vasa preporuka ili ne ?
2. Hteo bih drzati oskare. Mislio sam da udomim dva para. Preporuka ili ne ?
3. Znam da moji buduci stanari ne gotive bas puno trave ali ja ne bih voleo da mi akvarijum bude bez iste tako da bih ovom prilikom da pitam nekoga ko ima malo iskustva sa oskarima da mi kaze da li postoji ikakva mogucnost uzgajanja oskara u "biljnom " akvarijumu i ako moze da mi preporuci bar par vrsta bilja.
4. Moje cetvrto (i glavno) pitanje je o filtraciji. Procitao sam da oskari hoce dosta da zaprljaju vodu tako da im treba dobra filtracija. Zamolio bih Vas da mi preporucite vrstu filtera za moj buduci akvarijum. Malo sam googlao i formirao misljenje da ce kanister filter odraditi dobar posao pa me takodje zanima kakav bi trebao protok da gledam. Moze li se preterati sa protokom vode kroz filter ?

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #26 u: Rujan 20, 2009, 13:17:40 poslijepodne »
Pozdrav i dobrodosao na forum,puno toga korisnog i zanimljivog mozes ovdije nauciti.
1.Sto se tice dimenzija akvarija velicine koje si napisao su odlicne i bolje veci nego manji
2.Ne znam jesi li svjestan velicine ove ribe kada naraste i koliko mi se cini sa njima bas nema nekog izbora od drugih vrsta koje bi mogle biti sigurne.Ovo ti je kratki opis ove ribe:
Oskari su jedni od najvećih riba koje drže akvaristi.Mogu narasti do 33 centimetara te težiti čak i preko kile. U zatočeništvu žive do 20 godina. Premda ih u dućanima prodaju malene, pazite jer on će brzo narasti velik i jak. 120 litarski akvarij je minimum, ali stvarno minimum za odraslog oskara.
3.Bilje sa njima ne ide,sve ce pocupati i unistiti.
4.Filtracija:filter sa protokom od najmanje 1000-1200 l/h.Imas raznih firmi,dosta povoljan i kvalitetan za jeftine novce Haqos1200.
Ako mozes odluci se za jedan biljni akvarij ili akvari sa ciklidima u tim dimenzijama.  :up:

Offline westorbit

• Novi član
  • *
« Odgovori #27 u: Rujan 20, 2009, 20:22:12 poslijepodne »
Ako mozes odluci se za jedan biljni akvarij ili akvari sa ciklidima u tim dimenzijama.  Thumbs up

Ovo mi se dopada i mozda cu uraditi to cim mi finansije dopuste. Hvala na odgovoru. Jos neko?

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #28 u: Rujan 20, 2009, 20:30:20 poslijepodne »
Bolje bi prošao da si si otvorio novu temu, ovako ćeš teško pratiti ko je tebi odgovorio.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #29 u: Rujan 20, 2009, 21:10:42 poslijepodne »
Sve se o da srediti sa dodatnom opremom... npr sa plovcima za automatsko nadoljevanje.... ako se nivo digne na kritičnu razinu plovak upali protočnu pumpu koja izbaci višak vode tam gdje si želiš da taj višak ode .....

.. Tak ja imam i to radi savršeno ... :D
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #30 u: Rujan 20, 2009, 21:13:50 poslijepodne »
Sve se o da srediti sa dodatnom opremom... npr sa plovcima za automatsko nadoljevanje.... ako se nivo digne na kritičnu razinu plovak upali protočnu pumpu koja izbaci višak vode tam gdje si želiš da taj višak ode .....

.. Tak ja imam i to radi savršeno ... :D

znao sam ;)

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #31 u: Rujan 22, 2009, 18:47:52 poslijepodne »
cvele si isprobal u garaži :)

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #32 u: Rujan 23, 2009, 07:56:22 prijepodne »
nisam još, nešto drugo je trenutno važnije, ali nema veze s akvaristikom.
javiti ču vam.