Da ne otvaram novu temu, resio sam da svoj problem predsavim ovde.
Pocetnik sam u akvaristici, tacnije jos nisam ni pocetnik posto sam tek prikupio nesto literature o istoj ali imam veliku zelju da iz ovoga hobija izvucem maksimalno i da dam od sebe isto toliko, da bih u tome uspeo potrebno mi je malo Vase pomoci. Dakle stvar je ovakva.
1. Resio sam da ce moj buduci akvarijum biti dimenzija 120*60*60 ili 150*50*50. Vasa preporuka ili ne ?
2. Hteo bih drzati oskare. Mislio sam da udomim dva para. Preporuka ili ne ?
3. Znam da moji buduci stanari ne gotive bas puno trave ali ja ne bih voleo da mi akvarijum bude bez iste tako da bih ovom prilikom da pitam nekoga ko ima malo iskustva sa oskarima da mi kaze da li postoji ikakva mogucnost uzgajanja oskara u "biljnom " akvarijumu i ako moze da mi preporuci bar par vrsta bilja.
4. Moje cetvrto (i glavno) pitanje je o filtraciji. Procitao sam da oskari hoce dosta da zaprljaju vodu tako da im treba dobra filtracija. Zamolio bih Vas da mi preporucite vrstu filtera za moj buduci akvarijum. Malo sam googlao i formirao misljenje da ce kanister filter odraditi dobar posao pa me takodje zanima kakav bi trebao protok da gledam. Moze li se preterati sa protokom vode kroz filter ?