danas sam primjetio prije nego su se palitoe otvorile nekakvu kao spuzvu koja ih je okupirala?
to je vjerovatno tak jedno vrijeme al nisam ih promatral dok su zatvorene jer kad se otvore onda se ovo ni ne vidi. ovaj zuti komadic je sigurno spuzva jer sam vec jednom to maknuo al na drugom kraju
ja to mogu normalno probat lagano sastrugat???
Joj, to ti je zuta spuzva..sastruzi to dolje. Ne lagano, nego momacki: skalpel, pinceta nokti..
Meni sve te spuzve izgledaju super, al znaju biti pain in the ass...zuta spuzva obrasla mi je zelene zoanthuse..najprije mi je bila fora, al onda sam skuzio da se zoe uopce ne mogu shiriti radi nje...pa sam sve sastrugao pincetom i skalpelom dolje. Srecom se ova zuta lako skida...
kako platice fiksirat?
A kako koju...
Ak imas mali komadic npr plate montipore, mozes ju zakeljiti super lijepilom. Ako je komad veci, epoxyem ju uhvatis na nekom manjem dijelu pa zakeljis za kamen, a ako nece dodas jos i super lijepila. Jednom mi ni to nije drzalo, pa sam morao napraviti malo terasu od epoxy, i zalijepiti koralj na terasu lijepilom.
Echinopora lamellosa je npr uzasno ljigava kad ju taknes (nekakvi obrambeni mehanizam, valjda) i treba ju malo posushiti sa kakvom krpom, pa onda polijepiti super lijepilom na tom suhom mjestu...pa opet nije garancija da ce se uhvatit.