Eto razmišljah dulje vrijeme dal da stavim kakvu temu koja se tiče diskusa. Ideja mi je da barem jedna tema osvane s diskusima pošto već dulje vrijeme nisam vidio (možda nisam u pravu) neku temu s diskusima. Nije mi namjera nekakva samohvala jer bih i prije stavio ove fotografije. Samo nekako smo se srozali u HR s diskus entuzijastima ili se samo ne pojavljuju ovde pa živim u neznanju

. Prije nekoliko godina imalo se tu s nekim i podijeliti koju fotografiju pa tako se nadam da još ima ljudi koje će pogoditi ove moje ribe u "sridu".
Dodatna motivacija za ovaj post je sljedeća situacija...
Hmm... neki dan uđem u lokalni pet shop i tamo me dobra poznanica koja je ujedno i vlasnica obavijesti kako je prodala "ona" 3 diskusa (2 + 1 poklonjen jer je bio u totalnoj banani),
-koje je usput rečeno vratio i zamijenio moj poznanik, a nekada su ribe izmriještene kod mene-
kupcu koji se slučajno zatekao kod nas iz drugog grada u prolazu ( možda se ako ovo vidi i prepozna), a koji se nije dao odgovoriti jer su ribe u banani i trebaju tretman lijekovima da se povrate u život. Pajdo uporan veli (po njenoj izjavi) kako on njih ne može gledati u tom akvariju

i da ih kao pravi robin hud mora kupiti. Ženska veli da ako želi može mu dati moj broj pa nek zove u vezi izlječenja, a tip to glat odbije. Iskreno rečeno ljuti me jer smatram da kod ovih riba treba tražiti savjet gdje god se to može pa ćemo imati i mi diskuse za pokazat a i znat kako diskus izgleda...
Ovo sam morao napisati jer je pajdo rekao da su mu do sada svi diskusi krepavali pa je sad uzeo veće da valjda i on ima pet minuta veće diskuse u akvariju

.