e ovak: prije skoro dvije godine smo frend i ja istovremeno kupili juwel record 60, sa svom difoltnom opremom.
budući da je frend dotični akvarij uzeo na moj nagovor - tobož za koze (iako nije baš fan koza

) - njegov je stajao na ormaru dok je moj od početka naseljen. nakon nekih, štajaznam, devet-deset mjeseci, maznula sam njegovu lampu i stavila u svoj akv jer su mi se počele skupljat neke nebulozne alge. i da, alge su, po promjeni lampe, potpuno nestale.
dakle, od početka do danas sam imala original juwelovu lampu unutra, nemam pojma koja je to.
elem, opet su se počele skupljat dotične alge i danas odem u petcentar i velim tipu tamo da mi treba lampa za tajitaj akvarij i lik mi da neku lampu i ja dođem doma i sva sretna ju stavim - kad ono!! majkosvetamilaidraga!!!

čitav akvarij mi je RUŽIČAST!! rozo ko bebina guza! baca malo i na smećkasto-crvenkasto ko gradilište u praskozorje - užas živi!
u privitku, na prvoj slici, možete vidjeti akvarij s oriđiđi lampom i na drugoj taj užas nad užasima! (oke, prva slika je slikana s nešto boljom aparaturom a druga s mobitelom i rukama drhtavim od sveopćeg užasa, al boje su više nego realistične - nijanse su bile divno zelene a sad su sraćkasto-rozo-smeđe

!! ljah!
pitanje: zna li netko kakve vražje lampe juwel isporučuje sa svojim akvarijima? gdje, zabogamiloga, da to nabavim? bljuje mi se od ove boje! hoću ZELENI akvarij a ne smeđe-rozu rigotinu!!