vidim ja da treba osnovati Klan High Light na ovom forumu, vas nekoliko na svaki problem s akvarijem kažete da se mora pojačati svjetlo!

pa nisam predložio MH rasvjetu od 250W, moraš priznati da 21W na 140 litara je stvarno malo, predložio sam 60-70W, to bi bilo super za dosta biljaka, recimo kod mene je 55W na 45 litara, a planiram ubaciti još oko 20W

kod tebe nije svjetlo trenutni problem, nego to što dodaješ stvari za koje moraš imati puno više svjetla, s ovim svjetlom ne dodavati co2 i gnojiva, na HC i ricciu zaboravi, kao i na puno ostalog bilja
E sad, ako želiš tepih od cube i riccie, MORAT ćeš riješiti kvalitetan CO2 ali i POJAČATI svjetlo.
ipak smo došli na jače svjetlo, nisam te nagovarao da staviš 1W/lit, već na skromno svjetlo od 0,5W/lit, onih tvojih 21W je stvarnih 21W koji se računa, ono što ti je rekao trgovac
zaboravii slabo svjetlo i jako svjetlo su za ljude s malo više iskustva, postoje osnove kojih se treba pridržavati ovisno o količini rasvjete, kad odabereš koliko svjetla hoćeš počni razmišljati koje biljke ćeš imati i kako ih održavati