Lipanj 25, 2025, 19:06:55 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: pol dvanaest navečer  (Posjeta: 17624 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Frida

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 47
Odg: pol dvanaest navečer
« Odgovori #25 u: Rujan 11, 2009, 18:12:33 poslijepodne »
E sad slušaj mene!Mahovinu si trebal rijeđe složiti na kamen,ovak bi ti mogla trunuti od ispod a i lakše će ti se uloviti za kamen ako je rijeđe staviš.
Onda,ja bi na tvojem mjestu ugasila stražnju lampu zasad.
Onda,tu neko spominje Amana,a kaj nije ovo nekaj prema Knottu???
Onda,hvala Frida na jednoj kozici!!!!
E a baš si mogel i mjehuriće zraka maknuti prije slikanja...ili misliš da je to coool....hahaha pa da to tebi poslije cijano,perla i staklo!!!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
WOW čovječe pa ja sam napisala više od dvije riječi u postu!!!!!
E,Dario,bu nekaj od tebe  ;)

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #26 u: Rujan 11, 2009, 18:13:40 poslijepodne »
svaka čast pampa kaj si uopće spomenul da bi aq kakti išel na neko natjecanje jer mi daje sad veliki gušt u čeprkanju po njemu i gledati kak će sve to izgledat kak malo poraste bilje :zagrljaj:

zakaj ne i o tome razmišljati, ak akvarij dobro ispadne (ovaj ili neki drugi)

npr. Lp na IAPLC 2009 poslao svoj rad i bio 610. (ak se ne varam), druga priča je kaj puno ljudi i ja mislimo da je to nepravedno nisko rangirano, doduše ima tamo još dosta čudnih rangiranja
isto tako i Rastaman poslao svoj (mislim da je bio 159.), samo 2 (slovima: dva) akvarija iz Hrvatske

al prvo radi akvarij za svoj gušt (pa makar ima i paran broj kamenja  :D), ti buš ga gledal svaki dan
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Rujan 11, 2009, 18:22:55 poslijepodne »
ajmo redom :D

frida  - mahovina je stavljena po jedna grančica u debljinu (ak možemo zvat grančica :D)
stražnja lampa je ona od 18000K,a naprijed je arcadia freshwater, tak da sam ju stavil zbog spektra, al mi nekak izgleda danas previše svjetla, sve je bijelo :D, al nek
i da dobro kaj si me sjetila za Olivera, da ljudi to je po knottu  :D :D
za kozicu sam rekel da nismo uspjeli upecati, a kaj ćeš bumo drugi put, a tebe vidim stalno muči moja cb, imam još pospremljene u vodi panjeve sa java mossom i gore je cb, pa se dogovorimo da ti ju dam il mjenjamo za koze (moja je bolja od tvoje, barem kaj sam videl  :D :D)
i da na kraju hvala ti kaj vjeruješ da bu nekaj od mene, samo da skužim onaj prokleti co2 difuzor

pampa - daješ mi misliti čoeče, ovak nemam puno vremena za aq, al ajd bum se potrudil da izdvojim neš, i kvalitetno ga gnojim, pa bumo vidli, a ono stoji kaj si rekel, aq je za moj gušt, a čak je žena rekla da sad to konačno na nekaj liči ;)

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Rujan 11, 2009, 18:49:51 poslijepodne »
Može..
Mijenjam koze za cijanobakteriju na panju  :zagrljaj:

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #29 u: Rujan 11, 2009, 18:53:06 poslijepodne »
ajmo redom :D
a čak je žena rekla da sad to konačno na nekaj liči ;)

:D kaj će ti bolja kritika

i da dobro kaj si me sjetila za Olivera, da ljudi to je po knottu  :D :D

nek je po kome oćeš, al to je iwagumi (japanski - grupa kamenja)

jedno pitanje ... napisal si za filter da je sera od 900l/h, kak se to ponaša u 54 litara, naime i moj je takav, mislim litara

a sad ozbiljno, bolje nek se neko javi za svjetlo i gnojenje, pošto bilja za sad i nema baš puno i još se nije primilo možda tu treba pripazit radi algi X-( :-X

Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #30 u: Rujan 11, 2009, 19:01:24 poslijepodne »
čuj prije neg sam kupoval filter pričali su mi da će mi rasturit bilje, al mogu ti reć da sam zadovoljan, radi ko urica, tih i jak, nisam stavljal nastavak sa rupicama nego je direkt pre one plastike direkt u vodu, a šiba vodu po dužini akvarija i radi se cirkulacija u krug, a izlaz je na istom mjestu ko i ulaz u akvariju, ak su skužil kaj hoću reć

da kaj se gnojenja tiče, zasad samo mikro, makro ću počet od drugog tjedna al samo k2so4, pa postepeno uvodit i po4 i no3, ići ću ei al na dnevnoj dozi i tjedno mjenjat oko 40% vode, a svjetlo mi zasad radi 10 sati sa pauzom od jednog sata unutar perioda

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #31 u: Rujan 11, 2009, 19:16:47 poslijepodne »
ok za filter, moram si nabavit neki vanjski, zato pitam

opet ću ja

taj period bez svjetla, ak me mozak ne vara, pisalo je ak se gasi u sredini fotoperioda da bi to trebalo biti oko 2 sata, a svjetlo mora gorit prije i poslije toga bar po 4 sata (dakle min 2x4 sata), neke fore s brzinom rada organizma (biljke vs alge X-( :-X) ... sve to treba provjeriti

ja sam do danas imao 5 sati svjetlo, 2 sata mrak i opet 5 svjetlo, opet sam složil na 10 sati u komadu pa bumo vidli, inače nisam ni imao nekih problema s algama X-( :-X

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #32 u: Rujan 11, 2009, 20:12:03 poslijepodne »
probleme sa algama nisam imal ni ja, osim diathome, al to je kažu bolest novog akvarija, sad ću probat to izbjeć sa otićima, a ostale alge nisam imal, od kad koristim ovaj filter, dobro prije zelene točkaste, al sam sam kriv jer sam previše osvjetljenja stavil 3x15 kroz 10 sati u novom tanku, i zato mislim da je glavni krivac pojave algi upravo slaba cirkulacija u aq, a to je i lp potvrdil ;)

Offline Frida

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Rujan 11, 2009, 20:54:44 poslijepodne »
Pih,koji štreberi! :sleep:

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #34 u: Rujan 11, 2009, 20:59:44 poslijepodne »

ti bar znaš da nisam sklon filozofiranju, već sasm sve učio dobro od vas, al većinu na vlastitoj koži i iskustvu jer kaj sam imal prije 4 god i danas vidim gdje sam najviše griješio barem kaj se algi tiče, dok ostalo još uvijek učim kroz praksu i eksperimentiranje ;)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #35 u: Rujan 12, 2009, 10:06:55 prijepodne »

ti bar znaš da nisam sklon filozofiranju, već sasm sve učio dobro od vas, al većinu na vlastitoj koži i iskustvu jer kaj sam imal prije 4 god i danas vidim gdje sam najviše griješio barem kaj se algi tiče, dok ostalo još uvijek učim kroz praksu i eksperimentiranje ;)

Ti da nisi sklon filozofiranju!!??  :D :D
Ček ček pa kaj imamo jo jednog cannibala ovdje? Držim fige da se sve razraste kak planiraš.Tu se nabrijavam gledajuči kaj ste sve složili i mislim si,sad kad dođem doma sad ću ja svoj ''novi'' timarit..ovo ono.. Dođem doma,pogldeam smeđu algu kako se skuplja u novom postavu,zafrknem nosom,legnem u krevet i upalim TV.. :D

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #36 u: Rujan 12, 2009, 12:19:59 poslijepodne »

Ček ček pa kaj imamo jo jednog cannibala ovdje? Držim fige da se sve razraste kak planiraš.Tu se nabrijavam gledajuči kaj ste sve složili i mislim si,sad kad dođem doma sad ću ja svoj ''novi'' timarit..ovo ono.. Dođem doma,pogldeam smeđu algu kako se skuplja u novom postavu,zafrknem nosom,legnem u krevet i upalim TV.. :D

ahahha :D :D, sad bar vidim da me doživljavate ko filozofa, kaj nisi bil na okupljanju da me upoznaš i bi videl da ja ne filozofiram :D :D

a ovo oko alge obično tak biva, a ne vjerujem da ti imaš smeđu, osim možda diathome, a to ni meni nije bolna točka tak da stoji ovo s tv-om ;)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #37 u: Rujan 12, 2009, 14:18:57 poslijepodne »

ahahha :D :D, sad bar vidim da me doživljavate ko filozofa, kaj nisi bil na okupljanju da me upoznaš i bi videl da ja ne filozofiram :D :D

a ovo oko alge obično tak biva, a ne vjerujem da ti imaš smeđu, osim možda diathome, a to ni meni nije bolna točka tak da stoji ovo s tv-om ;)
Bolje Diathoma nego Diarea :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #38 u: Rujan 12, 2009, 14:45:14 poslijepodne »

Bolje Diathoma nego Diarea :D

a tek Melena?  :D
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline misoo83

• Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
« Odgovori #39 u: Rujan 12, 2009, 15:14:42 poslijepodne »
Super ti ovo izgleda  :up:

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #40 u: Rujan 12, 2009, 15:31:26 poslijepodne »

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #41 u: Rujan 12, 2009, 17:42:48 poslijepodne »
malo oftopično pitanje, al pošto sam vidio da se raspravlja o kamenju...  ;) kaj sve spada pod kamenje? zakaj ne smije biti različito po strukturi (kolko sam skužio)?  i tak.

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #42 u: Rujan 12, 2009, 19:20:45 poslijepodne »
po strukturi ako staviš različito kamenje nema onog dojma prirodnosti i i izgleda u neku ruku neuredno, mada bi se vjerojatno u dobrim rukama dalo nešto napraviti i od različite vrste kamenja a da dobro izgleda.
pegaC
Prelog

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #43 u: Rujan 12, 2009, 20:55:20 poslijepodne »
a jel i kamenčići podloge spadaju u taj "must have" neparni broj?

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #44 u: Rujan 12, 2009, 20:56:21 poslijepodne »
ajd prosim ne ot u ovoj temi, hvala ;) :)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #45 u: Rujan 12, 2009, 20:58:40 poslijepodne »
ajd prosim ne ot u ovoj temi, hvala ;) :)
ma nema frke, nisam mislio OT, nego ima nekih stvari koje me zanimaju.  :up:

izbrisat će mod ot.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #46 u: Rujan 15, 2009, 14:01:04 poslijepodne »
Odlicne si biljke izabrao za postav...jedino stargrass ne pase, jer je vise pozadinska biljka koja je najljepsa kad joj se vide vrhovi, a kad je sakriven ostali dio. Vise bi tu pasao eleocharis acicularis.  :up:

Cini mi se da ti je premalo kamenje...ja bi na tvom mjestu nabavio jos jedan veci kamen, centralnu tocku, i oko njega nekako poslagao ove ostale kamencice i to malo vise razbacano, tako da se dobije na dubini.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #47 u: Rujan 15, 2009, 14:14:27 poslijepodne »
Odlicne si biljke izabrao za postav...jedino stargrass ne pase, jer je vise pozadinska biljka koja je najljepsa kad joj se vide vrhovi, a kad je sakriven ostali dio. Vise bi tu pasao eleocharis acicularis.  :up:

Cini mi se da ti je premalo kamenje...ja bi na tvom mjestu nabavio jos jedan veci kamen, centralnu tocku, i oko njega nekako poslagao ove ostale kamencice i to malo vise razbacano, tako da se dobije na dubini.

hvala na pohvalama za bilje, a stargrass je ušo onak, više neplanski, pa ću vidjet kak bu izgledalo kad ga počnem štucat na kojih 7-8 cm, ne znam, a i mislil sam sve pretvorit sa cubom i glossom, možda nabavim još cube i ostavim tak sa glossom, cubom, mahovinom i pogestemonom, kod nas je bilje lutrija dobit ;)

što se tiče velikog kamena, centralno sam ga i ja tak zamišljal al nisam nikaj našel na dravi, sad sam videl neki dan da su dofurali novog, pa budem otišel po njega, jer sam, ga isto tak zamišljal kak si reko

jučer sam stavil dodatnu lampu t5 965 24w, philips koja radi sa arcadiom freshwater 10 sati dnevno, s tim da je nakon 5 sata pauza od 2 sata, i krenuo sam sa makroelemntima nitrati 3 ppm dnevno, fosfati 0,3 ppm dnevno i kalij 2 ppm dnevno, vidjet ćemo kak se bu pokazalo
co2 nažalost nejde prek difuzora već direkt u filter

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #48 u: Rujan 21, 2009, 15:07:32 poslijepodne »
tjedan dana je prošlo, di su novosti :question:

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #49 u: Rujan 21, 2009, 15:17:58 poslijepodne »
tjedan dana je prošlo, di su novosti :question:
Aha,aha...
I to u riječju i slikom prosim!