Srpanj 18, 2025, 17:46:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Egzotieniji primjerci tropskih ribica  (Posjeta: 1037 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damir7

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Egzotieniji primjerci tropskih ribica
« u: Veljača 02, 2005, 13:45:00 poslijepodne »
U želji da u bliskoj buduenosti (ljeto) napravim još jedan akvarij od 240L naravno Cayman 110,želim prikupiti što više podataka o nekim egzotienijim primjercima riba tipa diskusi......ribe bi bile tropske koje mogu pomješati pa bi me tako zanimalo recimo par primjeraka pošto bi zbilja želio imati akvarij sa par riba ali da su posebne.Mislim staviti catfish kao usisavae,nekog lijepog toekastog,e sad ostale ribe su mi za sada nepoznanice,diskusi su upitni dali bi ih stavljao,želio bi ipak neke vrste kojih baš nema kod nas a opet nisu prezahtjevne za održavati.Imate li kakve informacije o takvim primjercima,ribe nebi smjele koštati više od 300Kn,znam da ima primjeraka egzotienijih po 1000,5000 ali ne namjeravam sad toliko novaca potrošiti :-).Ima li ko od vas takav sliean akvarij,slike dobrodošle.
Zagreb/Maksimir

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #1 u: Veljača 02, 2005, 13:53:00 poslijepodne »
catfish nije usisavae... samo ti je to greška... za sve ostalo google google i kad na?eš kaj te zanima, pitaj...

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 02, 2005, 14:02:00 poslijepodne »
od egzotienijih "usisavaea" imaš u belugu hypancistruse L, 300kn...pazi sa catfishevima, jer neki narastu ogromni, a onda usisavaju- ribe! kod nas i je egzotika svedena na diskuse, mada ja ne volim ribe koje stoje na jednom mjestu i bleje u prazno...sorry vlasnicima!
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 02, 2005, 14:31:00 poslijepodne »

Diskus je jako lijepa riba,nemam primjedbu za nju ali mi je nije previše zabavna upravo zato što stoji,želim živi kavarij i diviti se ribama koje se ipak rije?e mogu pronaei kod nas u shopovima,zato bi se po to uputio u austriju naravno prošavši kroz ljubljanu.

hypancistrus-njih ima dosta vrsta,to je onaj ko zebra što izgleda?

Nebi želio da ribe narastu prevelike,ajde te dole bi i mogle nekih 15 tak cm ono maximum maximuma 2-3cm više,ipak je to akvarij 240L.

Kaj se tiee googla,ma kužim to ali bi htio euti ipak ako neko to vee ima da mi samo nabaci ime ribe pa si ja proguglam,ovako postoje i knjihge i enciklopedije o ribama samo kad bi to krenuo gledati akvarij bi radio pred penziju a ne za 6mj :-)
Zagreb/Maksimir

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #4 u: Veljača 02, 2005, 14:40:00 poslijepodne »
ni ja nevolim ribe koje samo stoje na mjestu, ali još manje volim one koje moram tražiti po akvariju, u zadnje vrijeme najegzotienije mi izgleda jedno velikooo jato neonki u gustom akvariju,..

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 02, 2005, 14:57:00 poslijepodne »
A euj al kad iza?e malo van protegnuti rep i po zraka imaš kaj za vidjeti,mojih 80% riba sada su u prvom planu i uglavnom sve vidim osim 2anc. i coriji. zato probaš napraviti akvarij da je on sam po sebi dobar pa i kad su ribe skrivene,a pošto se akvarij radi za svoj gušt nekad je i sama pomisao da imaš neku ribu unutra velik gušt makar ju ne vidiš svaki eas.
Zagreb/Maksimir

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 02, 2005, 17:30:00 poslijepodne »
ma moj costatus je najjaea riba, a vidio sam ga 3 puta u mjesec i pol!
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 02, 2005, 17:46:00 poslijepodne »

Probaj po noai dolaziti,to je noana riba.

Nego skrenuli smo s teme,ajmo se vratiti egzotienom akvariju
Zagreb/Maksimir