Srpanj 20, 2025, 17:17:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tetra AlgoStop depot ?!?!?  (Posjeta: 3888 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cicovspu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Tetra AlgoStop depot ?!?!?
« u: Rujan 08, 2009, 21:51:41 poslijepodne »
Bilo je dosta algi u akvariju koji smo kupili rabljeni... pa smo se hrjeli ubrzano rješiti i ubacili ove tabletice ... e sad smo saznali da to sadrži bakar i da to nije dobro, nikako ... 1 puž je  :dead: a ostale ribice su nekako mirne ... kao drogirane ...
Na ambalaži je vješto preljepljen dio gdje piše "harmful to aquatic organisms" a na hr deklaraciji to ni ne piše (uvoznik ZOO HOBBY - nepravilna deklaracija - eto ako netko čita)

Izvadili, smo čim smo saznali, te tabletice (unutra su cca 10-15 dana) ... što sada najbolje napraviti - izmjeniti vodu? ako da, koliko? ubaciti ugljen? ili nešto treće

hvala unaprijed
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline davor

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Tetra AlgoStop depot ?!?!?
« Odgovori #1 u: Rujan 08, 2009, 22:10:37 poslijepodne »
ja bih promijenio dosta vode (cca 30-40% ako ne i vise) i stavio aktivni ugljen u filter na nekih tjedan do dva. novu vodu bih pripremio sa destiliranom (40 destilirane : 60 obicne iz pipe ali odstajale nekoliko dana) i onda ju dodao u akvarij. mozda sam u krivu pa neka me isprave iskusniji ali tako bih ja napravio.

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Rujan 08, 2009, 22:17:34 poslijepodne »
Slazem se sa Davorom, to je dobar plan
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Rujan 08, 2009, 22:34:25 poslijepodne »
Problem je u tome da smo iz caymana 60 izvadili tu jednu tableticu koja je bila, ali iz trigona 190 samo jednu od dvije. Drugu ne mogu naci, a pise da je to sranje aktivno 6 tjedana.  -?

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
« Odgovori #4 u: Rujan 08, 2009, 22:40:46 poslijepodne »
Bilo je dosta algi u akvariju koji smo kupili rabljeni... pa smo se hrjeli ubrzano rješiti i ubacili ove tabletice ... e sad smo saznali da to sadrži bakar i da to nije dobro, nikako ... 1 puž je  :dead: a ostale ribice su nekako mirne ... kao drogirane ...
Na ambalaži je vješto preljepljen dio gdje piše "harmful to aquatic organisms" a na hr deklaraciji to ni ne piše (uvoznik ZOO HOBBY - nepravilna deklaracija - eto ako netko čita)

Izvadili, smo čim smo saznali, te tabletice (unutra su cca 10-15 dana) ... što sada najbolje napraviti - izmjeniti vodu? ako da, koliko? ubaciti ugljen? ili nešto treće

hvala unaprijed

čisto sumnjam da je uzrok algo stop zato jer ga koristim vec jako dugo i nemam u niti jednom akvariju problema radi njega . te nema uginuca riba a ni puzeva (da barem ima).
probaj provijerit si parametre vode da ti se nije nesto drugo desilo pa da ti zato ugibaju.
u svakom slucaju dijelomična izmijena vode nemože naskoditi.
ma život je lijep ???????

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 08, 2009, 22:44:18 poslijepodne »
Ma uginuo je samo jedan jabucar i ostatak ekipe u akvariju je bio sretan zbog toga. Ribice ne izgledaju da su na samrti ili nest, samo su nekak premirne. Mijenjat cemo vodu, valjda ce biti ok. Hvala.  :up:

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #6 u: Rujan 08, 2009, 23:32:22 poslijepodne »
Koliko je to star aq? Zapravo koliko je aktivno stanje u njemu? Naime, ako ste ga skoro kupili, pa onda isko tako skoro dolijevali vecu kolicinu svjeze vode ili prckali agresivno podlogu ili radili bilo kakve vece izmjene, moze biti da promjene koje primjetite i nisu nastale od tih tableta.

Ako ste bas prisni misljenju da su tabletice krive za uginuce i letargicno ponasanje organizama, predlazem promijeniti 50% vode, odstojalom i pripremljenom vodom. :up:

P.S. Pitanje za Davora: zasto stavljati destiliranu vodu u ovom slucaju? :nerd:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline davor

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Rujan 09, 2009, 00:39:53 prijepodne »
P.S. Pitanje za Davora: zasto stavljati destiliranu vodu u ovom slucaju? :nerd:

kako bi se smanjila tvrdoca vode i razrijedili potencijalno prisutni stetni spojevi kako u postojecoj tretiranoj akvarijskoj vodi (bakar i sl. u ovom slucaju) tako i u vodovodnoj vodi. no naravno, kod tvrdoce vode ovisi i o kakvom se akvariju radi - ako je ciklidni destilirana voda bi bila nepotrebna dok bi kod diskusa dobro dosla.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Rujan 09, 2009, 06:00:00 prijepodne »
ljudi a ste možda mislili stavit neki od pripravaka za pripremu vode, možda aquatan il neš drugo, da se uklone teški metali iz vode

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 09, 2009, 07:02:51 prijepodne »
i još neš da nadopunim, imaš onaj serin toxivec koji povlače sve na sebe i odličan je ja ga isprobo, tak da je to po meni najjednostavnije rješenje

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 09, 2009, 07:03:31 prijepodne »
Akvarij je kod nas u pogonu oko tri tjedna s tim da je rabljeni tako da je unutra stari filter koji je drzan u vodi za vrijeme selidbe. Napunjen je s dijelom vode iz drugog akvarija koji je u pogonu dva mjeseca i ostatkom, odstajalom i pripremljenom s aquasafeom. Promijenila sam mozda dva, tri puta vodu, ali max 5 litara.  Dok je krepao puz, uzasno je smrdila voda makar mislim da smo primijetili drugi dan. I sigurno je uzrok puz jer sad ne smrdi tak, a ugusili smo se skoro dok smo ga vadili van. Posto je akvarij nov, svako malo piknem koju biljku unutra tak da su mozda jos malo prestraseni. Ne znam, ti pulcheri su mi fakat misterij. Imaju dva kokosa unutra i svakim danom sve vise bilja. Jedan je relativno normalan i izlazi, makar dosta miruje. Drugi je nepomican kod filtera, kak ga ostavim ujutro, tak ga i nadem navecer. Mozda su svi zdravi, samo im osobnost ne stima.  :-[
Inace, sve ribice unutra su jako mlade: dva ancica, dva pulchera i dva sijamca (s tim da sumnjamo da je jedan od njih flying fox) i ajmoner koji se stalno drze utroje. :)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 09, 2009, 07:07:24 prijepodne »
sad ne znam o kojem se akvariju radi dal trigon il cayman, al definitivno zamjena od 5 litara vode tjedno je jako jako premalo, mjenjaj oko 20% tjedno, kod trigona bi ja svaka dva tjedna oko 30% ak ne stavljate makroelemente

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 09, 2009, 07:11:45 prijepodne »
U trigonu 190 mijenjam 2o-25 litara vode tjedno, a u caymanu 60 ne radim jos vece zamjene jer zapravo jos nije ni zaciklirano kak se spada pa sam mislila da bi vece izmjene vise skodile nego koristile.
U vodu stavljamo easy carbo.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 09, 2009, 07:17:21 prijepodne »
u trigonu je i to premala izmjena, ja bi više oko 40l, ja u svojem od 54l brutto efektivno 40 mjenjam svaka tri dana 15l, tak da mi se čini premalo.

a ovo u svezi sa caymanom, ja sam i u vrijeme cikliranja mjenjal tjedno 5% vode prvi tjedan, drugi 10 i dalje tak kak sad mjenjam, ne znam netko veli da ne mjenja dok ciklira, al vidim da imaš već životinjice nutra tak da mjenjaj više vode od ovog kaj si spomenula, naročito ak imaš dost riba jer kakaju, a kakica stvara nitrite=nitrate, i tak redom, pa je možda nekaj s tim u vezi, mada sumnjam čisto.

zahiti taj toxivec i vjerujem da bi bilo ok nakon tog, ak ne bu onda vjerojatno imate mlohave ribe, ne čune  :D

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 09, 2009, 10:27:33 prijepodne »
Pise ti gore koje ribice imam (samo 7 i sve su jos male). Obicno uz mijenjanje vode i usisavam govanca, samo sad jos nisam da ne ispuknem van glossu (koja btw, nejde s mjesta).
Mislila sam da je za trigon to stvarno dosta izmjena jer unutra je oko 140 l, pa ako promijenim 25 l tjedno...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 09, 2009, 15:10:33 poslijepodne »
Pise ti gore koje ribice imam (samo 7 i sve su jos male). Obicno uz mijenjanje vode i usisavam govanca, samo sad jos nisam da ne ispuknem van glossu (koja btw, nejde s mjesta).
Mislila sam da je za trigon to stvarno dosta izmjena jer unutra je oko 140 l, pa ako promijenim 25 l tjedno...

pa i nije baš 14 litara je 10%, znači 20 bi bilo oko 28l, ja bi vadil oko 40l tjedno al to bi ja ;)