Srpanj 19, 2025, 01:42:52 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi Akvarij + Sitni Problemi  (Posjeta: 3568 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
Odg: Novi Akvarij + Sitni Problemi
« Odgovori #25 u: Rujan 05, 2009, 12:29:17 poslijepodne »
Cijano su štetne bakterije, pokazatelj da se akvarij nije razvio kako treba te da ima viška nečega što ga uzrokuje. Loša voda bez ro aparata obicno uzrokuje cijano posto u vodi iz slavine ima svega sto pogoduje razvoju losih bakterija i alga, nerazvijena filtracija ga takoder uzrokuje, visak elemenata i minerala koji se dodaju u akvarij a sami organizmi u akvariju ga ne asimiliraju te visak pogoduje rastu algi i stetnih bakterija.

Pokusaj ubaciti bakterijske dodatke (zive bakterije) koje mogu uzimati hranu i elemente koje bi inace pokupila cijano bakterija.

Salifert ima test za kisik i jednostavan je za upotrebu.

Offline Neve

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Rujan 05, 2009, 13:01:32 poslijepodne »
Kako onda objašnjavaš nastanak cijano bakterije u akvariju sa dva ogromna zračna kamena i jakom zračnom pumpom na maksimumu i filterom koji mreška površinu vode..

kao što sam već rekao:

zašto si ga ti dobio u svom akvariju ćeš ipak ti trebati istražiti, nisam ga imao "pod okom" da bi znao šta si radio, kakvo je stanje unutra, i slično. ovako napamet, bez da sam išto vidio bi bilo kao da slijepa kokoš nabada.

sam si napisao, dodavao si NPK pa misliš da je od toga došla CB. nakon toga kažeš da je moguće da dolazi zbog manjka nitrata. jedno drugome je kontra, znači da onda nitrati nisu krivi zar ne?

i ja sam u početku mislio da je problem u nula nitrata, ali s malom raspravom s Cigom i daljnjim čitanjem istraživanja preko Google-a zaključio sam da nije tako.

još jednom ponavljam, da se sad ne počnu javljati svi koji su ikad imali CB: kod NOVOFORMIRANIH akvarija najčešći uzročnik pojavi CB jest pomanjkanje kisika zbog toga što biljke još nisu počele odrađivati svoj dio posla. stvaraju se uvjeti u kojima ona lakše "raste".

ako ne vjerujete meni (a vidim da je to slučaj) googlajte. ne morate meni na riječ vjerovati.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Rujan 05, 2009, 13:06:27 poslijepodne »

ako ne vjerujete meni (a vidim da je to slučaj) googlajte. ne morate meni na riječ vjerovati.

znao sam da ćeš to misliti jer sam tak koncipiral pitanje, anipošto se s ovim ne slažem već sam tražil odgovor koji sam dobio i s kojim sam zadovoljan i nikad nisam reko da ti ne vjerujem, pa bože moj više iskustva i znanja cjenim ;) :up:

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #28 u: Rujan 05, 2009, 13:23:41 poslijepodne »
sam si napisao, dodavao si NPK pa misliš da je od toga došla CB. nakon toga kažeš da je moguće da dolazi zbog manjka nitrata. jedno drugome je kontra, znači da onda nitrati nisu krivi zar ne?

još jednom ponavljam, da se sad ne počnu javljati svi koji su ikad imali CB: kod NOVOFORMIRANIH akvarija najčešći uzročnik pojavi CB jest pomanjkanje kisika zbog toga što biljke još nisu počele odrađivati svoj dio posla. stvaraju se uvjeti u kojima ona lakše "raste".

Di sam ja napisao da mislim da je zbog dodavanja npk došlo do pojave cijano..baš suprotno..  -?

Previše je različitih informacija o uzrocima određenih štetnih pojava u našem akvariju..osobno mislim da bi naš forum mogao imati par sticky-a kao većina foruma različitih tematika gdje bi se istaknule određene činjenice oko kojih se većina akvarista slaže..to bi imalo za posljedicu manje pitanja forumaša na uvijek iste teme...nek iskusnija ekipa napiše po par rečenica o različitim temama.. ja a i mnogi drugi bi im bili zahvalni

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 05, 2009, 14:16:20 poslijepodne »

Di sam ja napisao da mislim da je zbog dodavanja npk došlo do pojave cijano..baš suprotno..  -?

imaš pravo, sad sam opet pročitao i vidim da sam pogrešno pročitao. sorry  :-[

u osnovi sad kad razmislim u tom svjetlu, moguće je da si ti Ace imao problem sa CB dok nisi počeo dodavati NPK upravo zbog kalija koji je onda pomogao u prilagodbi bilja. Samo mi reci još da li je onda sama od sebe nestala, ili si je usisavao pa je tako nestala? Kontam da si je usisavao pa se nije vratila?

cannbial, sve zavisi kako formiraš pitanje. s obzirom da sam se danas probudio nervozan, tako sam to pitanje doživio. sorry tebi, kao što sam se već 5 puta danas ispričao ženi jer sam nervozan...
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Rujan 05, 2009, 14:21:56 poslijepodne »

cannbial, sve zavisi kako formiraš pitanje. s obzirom da sam se danas probudio nervozan, tako sam to pitanje doživio. sorry tebi, kao što sam se već 5 puta danas ispričao ženi jer sam nervozan...

a sad vidim da da si i Vedrana na..zdio, možda si ipak za sve ti kriv? i za CB kod Acea?  :diablolol: :funny: :grupnjak: :grupnjak:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #31 u: Rujan 05, 2009, 14:38:15 poslijepodne »

a sad vidim da da si i Vedrana na..zdio, možda si ipak za sve ti kriv? i za CB kod Acea?  :diablolol: :funny: :grupnjak: :grupnjak:

ma znaš kaj evo ja ljepo molim moderatore da za mene stave novi čin DEŽURNI KRIVAC jer bi to svima bilo nekak najjednostavnije koga okrivit, jer sam valjda tui dežurni krivac

kriv za nano reef, kriv za tvoje raspoloženje, za ace-ovu cb, ja sam glavni krivac, prosim ljepo moderatori da mi date taj čin jer više ne mogu spavat a da nisam kriv :D