Kako onda objašnjavaš nastanak cijano bakterije u akvariju sa dva ogromna zračna kamena i jakom zračnom pumpom na maksimumu i filterom koji mreška površinu vode..
kao što sam već rekao:
zašto si ga ti dobio u svom akvariju ćeš ipak ti trebati istražiti, nisam ga imao "pod okom" da bi znao šta si radio, kakvo je stanje unutra, i slično. ovako napamet, bez da sam išto vidio bi bilo kao da slijepa kokoš nabada.
sam si napisao, dodavao si NPK pa misliš da je od toga došla CB. nakon toga kažeš da je moguće da dolazi zbog manjka nitrata. jedno drugome je kontra, znači da onda nitrati nisu krivi zar ne?
i ja sam u početku mislio da je problem u nula nitrata, ali s malom raspravom s Cigom i daljnjim čitanjem istraživanja preko Google-a zaključio sam da nije tako.
još jednom ponavljam, da se sad ne počnu javljati svi koji su ikad imali CB: kod NOVOFORMIRANIH akvarija najčešći uzročnik pojavi CB jest pomanjkanje kisika zbog toga što biljke još nisu počele odrađivati svoj dio posla. stvaraju se uvjeti u kojima ona lakše "raste".
ako ne vjerujete meni (a vidim da je to slučaj) googlajte. ne morate meni na riječ vjerovati.