Lipanj 29, 2025, 17:39:04 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: koji je ovo pauk????  (Posjeta: 2452 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline val82

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
koji je ovo pauk????
« u: Rujan 03, 2009, 14:29:03 poslijepodne »
trebam pomoc! prijatelja mi je upikao ovaj pauk i bilo mu je slabo. nitko nezna koji je to pauk, pa cak ni doktori nisu znali. please help  -? -?

Offline val82

• Punopravni član
Odg: koji je ovo pauk????
« Odgovori #1 u: Rujan 03, 2009, 16:09:43 poslijepodne »
ljudi dajte recite nesto, pa sta nitko nezna.....
prijatelju je bilo stvarno slabo bio je sa paukom i kod veterinara ali ga ovaj nemoze prepoznat .
jedini odgovor sto je dobio je bilo da pauk nije sa nasih prostora kad ga veterinar nema u knjigama.
dajte ljudi pomagajte ako covijeku pozli da zna reci koji je to pauk radi protuotrova.
« Zadnja izmjena: Rujan 03, 2009, 16:33:42 poslijepodne od val82 »

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #2 u: Rujan 03, 2009, 17:00:22 poslijepodne »
Ja ga prvi put u životu vidim  :nerd:

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 03, 2009, 22:05:26 poslijepodne »
 a ja mislila da ako ce gdje znat koji je ovo pauk to će sigurno znat na akvarij netu .
(ocigledno grdi zajeb) i svaka vam cast sveznalice teraristicke da nitko nije mogao barem ponuditi neki odgovor ili sugestiju u kojem smijeru se raspitati ili gledati da se sazna ime ove spodobe.

p.s.: j....

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #4 u: Rujan 03, 2009, 23:17:21 poslijepodne »
ovo nije bilo potrebno  -? pricekaj malo nisu ljudi stalno online na forumu.
=)

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2009, 23:42:21 poslijepodne »
haha :)
da je bar tebe upiknuo!

i
trebam pomoc! prijatelja mi je upikao ovaj pauk i bilo mu je slabo. nitko nezna koji je to pauk, pa cak ni doktori nisu znali. please help  -? -?

pošalji ga veterinaru ne doktoru...

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #6 u: Rujan 04, 2009, 00:05:22 prijepodne »
napiso je gore da ga je vodio veterinaru  ;)
=)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 04, 2009, 07:53:45 prijepodne »
a ja mislila da ako ce gdje znat koji je ovo pauk to će sigurno znat na akvarij netu .
(ocigledno grdi zajeb) i svaka vam cast sveznalice teraristicke da nitko nije mogao barem ponuditi neki odgovor ili sugestiju u kojem smijeru se raspitati ili gledati da se sazna ime ove spodobe.

p.s.: j....

?! kak ćemo se razgovarat? daj zamisli... nitko ti nije odgovorio na pitanje... koja tragedija... neznam samo kak ljudi mogu spavat a da ti nisu odgovorili na tvoj post...

evo ti sugestije ->  :google:

a pazi mog ps-a: imaš javnu opomenu od mjesec dana..

uživaj.. a frustracije liječi negdje drugdje... probaj na akvarističkom dijelu foruma...

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #8 u: Rujan 04, 2009, 07:58:52 prijepodne »
bas sam iznenadjen ovim ponasanjem
 :nerd:
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #9 u: Rujan 04, 2009, 09:02:19 prijepodne »
Koliko znam, kod nas postoji samo antivenin za crnu udovicu (Latrodectus spec.), tako da je potpuno svejedno kako se onaj paučić sa slike zove.
To ti je kao i sa zmijama: badava ti što determiniraš zmiju koja te je kresnula kao npr. crnu mambu, kad možeš dobiti protuotrov samo za poskoka...

P.S. Lijepo vam ja govorim da pauke treba zgazit  :D

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
« Odgovori #10 u: Rujan 04, 2009, 16:57:36 poslijepodne »

jedini odgovor sto je dobio je bilo da pauk nije sa nasih prostora kad ga veterinar nema u knjigama.

to nista ne znaci....pauci ne citaju knjige,a veterinara najvjerovatnije  ne zanimaju pauci.

pauk nije cest a slike su ti izrazio lose....ne znam  ...probaj sa obitelji  Amaurobiidae,rod Coelotes ...

uglavnom ovako nesto ....

http://www.bio.sdsu.edu/pub/spiders/Aty/Pages/Image3.html  

http://www.picsearch.com.hr/info.cgi?q=Coelotes&id=GJWfvRyAQHrF3dCZM6_vPDuSC_v3c-_pNpdOZFEg89M

http://www.picsearch.com.hr/info.cgi?q=Coelotes&id=K1r55juukYmDfILzMKgmCcU_SwPzbysQUgDd5SIAvEA

http://www.eol.org/pages/1201708

ZG-istok

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 04, 2009, 17:13:29 poslijepodne »

to nista ne znaci....pauci ne citaju knjige,a veterinara najvjerovatnije  ne zanimaju pauci.

pauk nije cest a slike su ti izrazio lose....ne znam  ...probaj sa obitelji  Amaurobiidae,rod Coelotes ...

uglavnom ovako nesto ....

http://www.bio.sdsu.edu/pub/spiders/Aty/Pages/Image3.html  

http://www.picsearch.com.hr/info.cgi?q=Coelotes&id=GJWfvRyAQHrF3dCZM6_vPDuSC_v3c-_pNpdOZFEg89M

http://www.picsearch.com.hr/info.cgi?q=Coelotes&id=K1r55juukYmDfILzMKgmCcU_SwPzbysQUgDd5SIAvEA

http://www.eol.org/pages/1201708

hvala na linku odmah cu ih ici pogledat .
p.s. inace stanje mi se prijatelju pogorsalo lijep pozdrav svima

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 04, 2009, 17:24:24 poslijepodne »
 nazalost nevidim ga nigdje na tim linkovima . inace je taj pauk bio crne boje pa je kasnije posmedio kako je krepao ako to sta znaci .

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 04, 2009, 17:29:16 poslijepodne »
p.s. inace stanje mi se prijatelju pogorsalo lijep pozdrav svima

E, za to smo mi krivi zato što nismo na vrijeme odgovorili.

Čuj, jedini stvarno opasan pauk na našim područjima je crna udovica, a to pauk sa slike definitivno nije. Bilo bi pametno početi tražiti druge uzroke bolesti tvog prijatelja, a ne zapeti za tog mikropaučića koji ne može nauditi ni mišu, a kamoli čovjeku.

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 04, 2009, 17:37:28 poslijepodne »
 nitko nije rekao da ste vi krivi . nego je stvar u tome sta je uistinu covijeku lose radi pauka te mu treba pomoc da se prepozna koji je to pauk , a ne da se salje na googl ljude koji nemaju pojma o paucima i koji su vec razgovarali sa tri veterinara te su im ovi rekli da pauk nije najvjerojatnije sa ovih prostora, te ga oni u svojim knjigama nemaju . a vas se jos jedanput moli da probate prepoznat koji je pauk u pitanju  :'( :'( :'(

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 04, 2009, 17:55:12 poslijepodne »
Nisam nikakav stručnjak po pitanju pauka, ali ,usporedbom morfoloških karakteristika, mislim da je Slavac u pravu po pitanju roda (Coelotes). Ti pauci nisu opasni za ljude.
Pogledaj moj post gore (od 9 ujutro) - bez obzira na to koji je pauk u igri, na raspolaganju je samo jedan tip antivenina, te je stoga točna determinacija irelevantna.
Ne znam zašto si toliko sigurna da je baš ugriz tog pauka ono što je naškodilo tvom prijatelju.

P.S. Ne znam od kuda ideja da bi veterinari trebali biti u stanju prepoznati pauka. Dajem ruku u vatru da većina ne bi prepoznala ni najčešće domaće vrste (uključujući i opasnu crnu udovicu), a kamoli nešto drugo.

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 04, 2009, 18:22:02 poslijepodne »
Nisam nikakav stručnjak po pitanju pauka, ali ,usporedbom morfoloških karakteristika, mislim da je Slavac u pravu po pitanju roda (Coelotes). Ti pauci nisu opasni za ljude.
Pogledaj moj post gore (od 9 ujutro) - bez obzira na to koji je pauk u igri, na raspolaganju je samo jedan tip antivenina, te je stoga točna determinacija irelevantna.
Ne znam zašto si toliko sigurna da je baš ugriz tog pauka ono što je naškodilo tvom prijatelju.

P.S. Ne znam od kuda ideja da bi veterinari trebali biti u stanju prepoznati pauka. Dajem ruku u vatru da većina ne bi prepoznala ni najčešće domaće vrste (uključujući i opasnu crnu udovicu), a kamoli nešto drugo.

zato jer je decko inace zdrav ko dren a malo nakon sta ga je pauk upikao kojih sat vremena njemu su pocele vrtoglavice i slabost a kasnije je pocela temeratura. inace upikao ga je u prsa .
pa to nije ni bila moja ideja za veterinare nego od njegovih . ja sam odmah htjela da se vas pita i bila uvijerena da ce se covijeku pomoč.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Rujan 05, 2009, 10:02:31 prijepodne »
pošto nesmijem javno objavit PP koji sam dobio od članice val82, ukratko prijeti mi se slanjem raznih inspekcija na moju kućnu adresu..  :D :D :D

pošto si banirana od sad pa do smaka svijeta... i nećeš vidjet PP...  sve moje životinje su prijavljene na potrebna ministarstva i inspekcije kod mene dolaze redovno ;) a kako držim svoje životinje ljudi koji dolaze kod mene i koji me poznaju to znaju...

lijep pozdrav

temu ključam.