Srpanj 15, 2025, 01:38:53 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Spor rast i propadanje  (Posjeta: 4704 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Spor rast i propadanje
« Odgovori #25 u: Rujan 04, 2009, 22:21:44 poslijepodne »
traxman nisam te dobro skužil ak si mislil da imaš dovoljno riba koje stvarat co2, koji bi trebalo bit dovoljno za bilje, neće bit dosta, vjeruj mi, ak ne onda ćeš se uvjerit

jedino čega bi trebao imat dosta uz toliko riba su nitrati zbog ribljeg fecesa

a procito sam negdje da ribe mogu dici co2 na 3-4, ali to niej dovoljno, a treba biti negdje na 15
to sam i mislio da bi mogo imati dosta nitrata, sli nisam znao kaj je sa fosfatima i kolko ga ribe mogu proizvest, a opet u oba spoja kno3 i khpo4 ima kalija, a cini mise da mi njega fali!

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Rujan 04, 2009, 22:23:59 poslijepodne »
To ti je jbl-ov dc..meni ne izgleda dobro..ljepši su mi ovi standardni stakleni..ali bojim se da njih nećeš naći u dućanima..eventualno preko oglasnika..ili ako netko naručuje neka uzme dva preko e-bay-a , tak sam ja nabavio svoj..

Pa meni je ok zato sto su minijaturni, tako da ga mogu sakriti u akvariju, volim kad mi se cim manje tehnike vidi. Ma poanta je jedino da znas koliko imas co2 da ne bi bilo nismo znali  :-[
budem bas pogledo kakav je taj! vidio sam nesto u zoo vili u njihovom akvariju, ko mali diginalni sat. ali nsia mznao kaj j to, sad kad znam za DC mislim da je to to ili da trazim neki drugi?

pa meni je bitno samo da bude mali, nije bitno kak zgleda i naravno da radi poso!

jel taj za 80kn od jbl-a ok inace?

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Rujan 04, 2009, 22:26:39 poslijepodne »
ebo vas dc, ak si imalo pametan nećeš zajebat ribe u akvariju, moraš bit pošteno bedast da zajebeš, a te pare rađe potroši na biljke il kupi rađe co2 difuzor

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #28 u: Rujan 04, 2009, 22:27:41 poslijepodne »
To ti je jbl-ov dc..meni ne izgleda dobro..ljepši su mi ovi standardni stakleni..ali bojim se da njih nećeš naći u dućanima..eventualno preko oglasnika..ili ako netko naručuje neka uzme dva preko e-bay-a , tak sam ja nabavio svoj..

Pa meni je ok zato sto su minijaturni, tako da ga mogu sakriti u akvariju, volim kad mi se cim manje tehnike vidi. Ma poanta je jedino da znas koliko imas co2 da ne bi bilo nismo znali  :-[
budem bas pogledo kakav je taj! vidio sam nesto u zoo vili u njihovom akvariju, ko mali diginalni sat. ali nsia mznao kaj j to, sad kad znam za DC mislim da je to to ili da trazim neki drugi?

pa meni je bitno samo da bude mali, nije bitno kak zgleda i naravno da radi poso!

jel taj za 80kn od jbl-a ok inace?
je,ok je. :up:

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #29 u: Rujan 04, 2009, 22:37:31 poslijepodne »
ebo vas dc, ak si imalo pametan nećeš zajebat ribe u akvariju

nepotrebno negodovanje ... od kada imam DC više ne gledam kolko mjehurića ide u minuti, već prema boji DC-a mjenjam smjesu, po meni jako korisna stvarčica ... a koštao 5,5$
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Rujan 04, 2009, 22:44:03 poslijepodne »
ebo vas dc, ak si imalo pametan nećeš zajebat ribe u akvariju

nepotrebno negodovanje ... od kada imam DC više ne gledam kolko mjehurića ide u minuti, već prema boji DC-a mjenjam smjesu, po meni jako korisna stvarčica ... a koštao 5,5$

kaj na ebayu? :(

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #31 u: Rujan 04, 2009, 22:49:25 poslijepodne »
pampa koliko potrošiš vremena na gledanje dc-a toliko ja potrošim te tri četri sec da vidim koliko izlazi mjehurića u sec, pa tio dođe na isto ;)

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #32 u: Rujan 05, 2009, 11:07:08 prijepodne »
Meni DC puno znači.Samo u prolazu pogledam i vidim kakvo je stanje.Što znači uopće 1,2,3 mjehurića kroz xy sekundi?Na koju litražu akvarija?Na koji način se otapa CO2?Isto tako velika je razlika,ali stvarno velika,koliko se mreška površina vode.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #33 u: Rujan 05, 2009, 12:20:57 poslijepodne »
Baš to što sarita kaže..i još kad znaš da glupost košta 40 kn..daj molim te  :roll:

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #34 u: Rujan 05, 2009, 12:56:08 poslijepodne »
Baš to što sarita kaže..i još kad znaš da glupost košta 40 kn..daj molim te  :roll:

A sami znamo koliko novaca ode na ovaj hobi :D otici u ducan i potrositi 40kn mislim da je uspjeh kad se na ovo navuces :)

A i to, puno je parametara koji mogu utjecati, a sa DC-om si siguran i miran.
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #35 u: Rujan 05, 2009, 21:43:05 poslijepodne »
kaj na ebayu? :(

http://www.fish-street.com/co2_test_kit

Što znači uopće 1,2,3 mjehurića kroz xy sekundi?

tako je, mjeruhići govore jako malo, neko te mjehuriće otopi 100% u vodi, neko možda samo 50%.
Nama je cilj imati odgovarajuću količinu CO2 u vodi, a to mjeri DC

mislim da je Traxman postavio i pitanje za smjesu:

4 dcl šećera
1 čajna kvasca koji se posebno dobro izmješa u malo vode
soda se dodaje ako je mekana voda da se smanji mogućnost divljanja smjese na početku
šećer se rastopi u boci od 2lit (poželjno da je neka tamno obojana, možda od pive), ali ne puni se do vrha, nego se ostavi 6-7 cm (odokativno) prazno do cijevi koja odvodi CO2 iz boce, nakon što je šećer otopljen doda se i otopljeni kvasac

u početku CO2 izlazi jače, nakon nekog vremena se polako smanjuje, kratkim pogledom na DC :D se utvrdi kada počinje opadati količina CO2 u vodi i onda počinjem polako pojačavati EasyCarbo i naposljetku radim novu smjesu i smanjujem EC
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.