evo par informacija prvo:
- 125L, efektivno 100L
- 0,5W/L svjetla (dodatne dvije neonke su ugasene zbog trenutne situacije, a one daju jos 0,36W/L)
- filtracija cca 1200L/h (keramika, bio kugle i razne vrste spuzva (jedna zelena koja kakti kupi nitrate)
- prije tjedan dana dodano 11L substrata i vulcanita
- 2ml dnevno easy carbo
- 1,5ml dnevno profita ili ferropola (izmjenjuje bocice)
- ph je cca 7,5-8,5 - tvrdoca na maksimumu
- co2 nemam!!!!
- fosfate, nitrate, kalij, zeljezo nisam jos dodavao
problem je kaj biljke stagniraju! Od kad sam upogonio akvarij, prije cca 3 mjeseca, neke biljke se nisu ni pomaknule! Nisu propale, ali ne rastu! U zadnjih 2-3 tjedna pocele su brze propadat na oko. Nekak se to poklopilo sa stavljanjem mikroelemenata na dnevnoj bazi! Prije sam stavljao samo vikendom kad sam promjenio vodu! Jel moguce da to ima utjecaja?
Uglavnom simptomi su sljedeci:
- cabomba koju sam kupio prije 1,5mjesec je super rasla i cak sam ju 3 puta rezao i sadi i odjednom je prestala rasti. I 70% stabljika je pozutilo
- Hygrophila polysperma pusta jako zracno korjenje korjenje i listovi su u zadnjih mjesec dana poceli se frkati. i stari i novi! Boja je uglavnom ok!
- Cryptocoryne ciliata - je od pocetka ista! Nema promjene na njoj! Slabo raste, ali je ok boje i nema nekih problema osim rasta, ali to je cini mise jako sporuca biljka
- Vallisneria spiralis - nisam siguran da se tak zove, ali to je ona cesta biljka u obliku žbunja travki koja raste do povrsine i onda jos uz povrsinu. Znaci jako dugačka. Ona isto, od kad sam ju kupio nije narasla ni cm. Pustala je bocne izdanke, a u zadnjih mjesec niti to! Boja je ok!
- Hygrophila corymbosa - limun - sporo je rasla, i u zadnjih mjesec dana pocela pustati zracno korjenje U zadnjih 2-3 tjedna poceli su joj se listovi raspadati. Boja je ok!
Zna mozda netko kaj bi moglo biti u pitanju?
Hvala!