Kolovoz 19, 2025, 13:54:21 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Akvarium 120 L  (Posjeta: 2182 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline misoo83

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
Akvarium 120 L
« u: Kolovoz 29, 2009, 17:19:28 poslijepodne »
Pozdrav kupujem akvarijum od 120 L i sad me zanima koje biste mi vi vrste ribica preporucili  :)

Ja sam planirao da ubacim pravo bilje pa ne i to zanima koje je dobro za akvarijum  :D

Kad budem kupovao ribice pokusacu da kupim uvek po jedan par da bi mogli da se razmnozavaju   ;)

Znaci terbaju mi vrste ribica koje su najlakse za razmnozavanje kao sto su zivorotke i druge ikrasice koje se kod nas  uspesno razmnozavaju u akvarijumima.

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Odg: Akvarium 120 L
« Odgovori #1 u: Kolovoz 30, 2009, 19:49:19 poslijepodne »
Samo ne pretjeruj sa zivorotkama jer neces znati kud s njima. Evo, ja cu ti pokloniti par gupija za pocetak. Ima od bebaca do pubertetlija. :)

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #2 u: Kolovoz 30, 2009, 21:44:03 poslijepodne »
šta se tiče kupovanja....nemoj otić do šopa pa kupit čega ima. najbolje je razmislit o vrstama koje su kompatibilne zajedno i tek tada krenuti u nabavu.također saznaj što je više moguće o njima.kupovanje riba u parovima ne mora nužno bit ok.recimo ribe jatašice je poželjno (u prosjeku) držat u jatu od minimalno kojih 10-ak ribica.
još jedna stvar.imam osjećaj ko da si totalni početnik ( :o ) i da namjeravaš sutra kupit novi akvarij i isti dan ribe (nadam se da sam u krivu  ;) ) ako sam u pravu čim prije pročitaj vodič za početnike i pitaj kaj nije jasno.to ti govorim jer sam istu grešku i ja napravil  :nerv: sretno ;)
pegaC
Prelog

Offline Vlado

• Osnivač
  • Počasni član
  • Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #3 u: Kolovoz 31, 2009, 09:43:33 prijepodne »
Imaš dosta knjiga i priručnika sa primjerima složenih akvarija uključujući popise riba i bilja...možda uloviš kakvu ideju.

Offline misoo83

• Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
« Odgovori #4 u: Rujan 03, 2009, 00:24:05 prijepodne »
Pozdrav opet ja  :D  evo na kraju ispalo da sam kupio akvarijum od 190 L a ne od 120 L kao sto sam prvobitno planirao al nema veze  vise litara vise prostora vise riba  :P. Jesam pocetnik i nikad do sada nisam imao akvarijum ali za 6 dana koje sam proveo na internetu sam dosta toga naucio , znam koje vrste mogu sa kojima  i kako i sta treba da se radi da bi se akvarijum uspesno vodio i da ribice budu zive i zdrave , tu foru sa ubacivanjem ribica znam jel mi je rekao jedan prodavac akvarijuma a ja sad u ovom slucaju kupio sam polovan akvarijum koji je bio sa ribicama i danas predvece treba da mi covek doveze akvarijum i sa njim ce da mi doveze i vodu iz akvarijuma tako da nemoram dugo da cekam sa ubacivanjem ribica  za 2-3 dana vec mogu da ubacujem polako ribice jel je voda puna dobrih bakterija   :up:

@ Annie_S

Super bi to bilo ali ja zivim u Pancevu (to je u srbiji)  tako da verujem da smo jako daleko i da ne bi postojala mogucnost da mi posaljes ribice jedino (ako i ti nisi odavde)  :D

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2009, 07:51:40 prijepodne »
bakterije su ti u filteru ... tako da kod transporta stavi i filter u vodu da se ne osuši ...

u prvom postu si napisao da bi stavio pravo bilje ... svakako stavi ... izbjegavaj plastično bilje, brodove, kosture, dvorce i sličan kičeraj ... rađe ubaci samo kamen, panj, pravo bilje i super  :up:
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline tiestos

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2009, 13:41:14 poslijepodne »
stavi biljni akvarij,da bude prepun zelenila i onda na to dodaj 20 neonki i tako nekakih jatnih riba pa ćeš vidit što ej posao..navećer ćeš samo sjedit i gledat! :up:

Offline misoo83

• Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2009, 21:33:49 poslijepodne »
Evo danas sam napunio akvarij ipak sam kupio akvarij od 190 l tako da je jos veci od planiranog 120 l (sto vise to bolje ) :P

Kupio sam nekoliko vrsta ribica sad samo da sacekam da se akvarijum  ciklira i onda ce ribice imati puno mesta da plivaju  :up:

Trenutno imam samo jednu vrstu biljke u akvarijumu koja mozda i nece uspeti da prezivi jel je stajala dosta dugo u vodi i pocela je da ugiba ali mozda i prezivi (nadam se) a planiram da ubacim jos oko 9 vrsta biljaka samo da uspem da ih nadjem i kupim onda ce mnogo lepse da izgleda sve  :D
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=34537.15

Offline daniel122

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Rujan 13, 2009, 15:39:56 poslijepodne »
ja imam oko 6 zivorotki i danas su mi se okotile...neke su male pojeli al sam uspio nesto spasiti...preporucavam da kupis otprilike 7 zivorotki ako oces samo njih imat u akvariju ;) ;)

Offline misoo83

• Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
« Odgovori #9 u: Rujan 13, 2009, 16:40:42 poslijepodne »
kupio sam gupike 7 zenki i 3 muska pre 2 dana (ograsle koje su polno zrele)i imam mlade vec u akvarijumu posle jedan dan :P a danas mi jedna krepala srebrna moly od zivorotki ja gledam samo muzjak pliva kad ono zenka na dnu :dead: to mi prvi ribica koja je uginula kod mene u akvarijumu  :(

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #10 u: Rujan 13, 2009, 20:33:29 poslijepodne »
Mozda ti se ipak akvarij premalo ciklirao. Znam da si napisao da ti dolazi voda koja je vec bila u akvariju, ali jeli filter radio u akvariju ili je novi?
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline misoo83

• Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
« Odgovori #11 u: Rujan 13, 2009, 23:35:11 poslijepodne »
na filteru (spoljnji filter od stakla sa 3 komore)sam menjao perlon varu a ostalo je sve drugo u filteru (perlon kuglice i neke cevke)