Kolovoz 28, 2025, 15:22:55 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Slutim najgore (demason)  (Posjeta: 2652 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Daddy G

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« u: Siječanj 28, 2005, 12:58:00 poslijepodne »

Na zadnja dva hranjenja nije bio nazoean. Od kad je došao nikad nije bio u boljem stanju i sad je nestao. Nema ga nigdje, nije pokraj svog skrovišta.Najviše sam ga zavolio, nekako je ružno paee, najmanji je, osim toga on je jedina mbuna u Tanyganika društvu. Sav sam u šoku, najradije bi prevrnuo cijeli akvarij da ga na?em. Znao je on i prije ovako nestat,al prije je to bilo iza filtera,vea dugo tamo ne brije.

Dosta sam zadnjih dana prekao po akvariju jer sam se rješavao algi, bojim se da ga to nije sje.alo.

Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline zlokobni

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #1 u: Siječanj 28, 2005, 13:42:00 poslijepodne »
  ne slutim dobro... možda se pojavi odnekuda, kao moj ancistrus, ali...
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2005, 14:13:00 poslijepodne »
ubila ga depresija. Trebo si ih malo vise uzet, a ne samo jednog. Steta

Offline Danijel

• Punopravni član
  • **
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #3 u: Siječanj 28, 2005, 14:20:00 poslijepodne »

meni su u prvoj turi dva demasona kihnuli nakon mjesec dana jedan za drugim,onda sam kupio 3 nova i opet nakon mjesec dana jedan je vea otišao,drugom dajem još par dana života a treei se zasad dobro drži.Ovi iz Vilia kao da imaju rok upotrebe mjesec dana.Neznam kaj im je, kad su došli bili su OK jeli normalno,jurili druge a onda samo odjednom prestanu jest skrivaju se po rupama i good night.Nisam primjetio da su ih veai ciklidi jurili do besvijesti.

Offline zlokobni

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #4 u: Siječanj 28, 2005, 14:23:00 poslijepodne »
obieno demasoni jure veae ciklide
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #5 u: Siječanj 28, 2005, 14:25:00 poslijepodne »
Daj se potrudi ga pronaai u tom ?umbusu! Možda je jadnik negdje zapeo ili zaglavio?!

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #6 u: Siječanj 28, 2005, 14:27:00 poslijepodne »

M'buna ciklidi,a Pseudotropheus demasoni to i jeste su poligamni ciklidi,a to znaei da treba imati ih u grupama te u adekvatnim akvariju.

Ps.demasoni jeste u akvariju agresivna vrsta i to treba uzeti u obzir,nadalje treba ga hraniti iskljueivo hranom na bilnoj osnovici.Menjati vodu,osigurati mu dekoraciju od kamenja,gdje i on nadje koju špilju,zakloneie ili prolaz.

Imati ga sa ciklidima jednako velikim po moguanosti iako je ta vrsta tako lepih boja,da je moaemo držati samo nju u akvariju.

a da skoro zaboravio,dominantni mužjak jeste pravi gazda i kao takav ne trpi drugih mužjaka svoje vrste /agresija i unutar vrste/ i ........Edited by: Bojko

Offline Daddy G

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #7 u: Siječanj 28, 2005, 14:37:00 poslijepodne »

Ma nemože on zaglavit, on pliva unaprijed,unazad, u stranu,naopaeke,ma kako god zaželima frajer je pravi schumaher.......Zna znanje.

Ovo što se tebi Danijele dogodilo to se dogodilo i meni.Uzeo sam i ja dva i jedan mi je uginuo nakon 5-6 dana, ovaj Gotovina jekod mene nešto više od mjesec dana.Ja mislim da su ti demasoni u Viliu bilibolesni, kad sam ih ja uzimao jedan je u akvariju bio mrtav.

Sad sam promjenio pol vode, maknuo puno bilja,al njegai dalje nema.Nisam dizao ono veliko drvo.Brijem da ispod pati. Niko ga nije gnjavio,napadao, izgleda da je otišao, kako shadow kaže, od depre.Kako je samo dobar bio zadnjih tjedana, presto se skrivat, dolazio na klopu, pozirat na slikanje, ma super mi je bio.Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Daddy G

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #8 u: Siječanj 28, 2005, 14:43:00 poslijepodne »
Našo sam ga,upravo sad, ne vjerujemmmm!!!!!!!!! Eekaj,još nisam ziher dal je OK. U koju se rupu sakrio pa nije normalan. U rupu od prstaca u kamenu
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Daddy G

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #9 u: Siječanj 28, 2005, 15:00:00 poslijepodne »

Samo glava mu je virila vidjelo mu se oko..........proeeprkao sam i on je samo isplivao na površinu. Spokoj mu u duši.

Jednafotka od prije neki dan njemu u east

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Danijel

• Punopravni član
  • **
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #10 u: Siječanj 28, 2005, 15:11:00 poslijepodne »

evo i fotke mog demasona

Offline Daddy G

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #11 u: Siječanj 28, 2005, 15:20:00 poslijepodne »
Uf ,tvoje svjetlo mu super istiee boje.Prekrasan je. Brijem da su bili iz istog legla. Sliene su velieine, a i na istom mjestu smo ih uzeli. To je, pretpostavljam, onaj koji se dobro drži.
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Danijel

• Punopravni član
  • **
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #12 u: Siječanj 28, 2005, 15:51:00 poslijepodne »

Da to je dobrodržeai i moram reai da su demasoni koje sam ja kupio nisu bili u ništa boljem stanju nego kao na tvojoj slici ali su se jako dobro oporavili.

Offline Daddy G

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #13 u: Siječanj 28, 2005, 20:36:00 poslijepodne »

Loša je fotka, ostale su veae rezolucije, a i svjetlo mi je takvo,uživo je bio puno ljepši, ipak ne kap tvoj.

Onaj drugi je bio puno bolji, dominantni mužjak,al jeprvi kihnuo. Ovaj sa slike je uvijek bio siroae,mislio sam da je ženka kad sam ga uzimo, ali na kraju sam promjenio mišljenje. Oporavljao se i iz dana u dan napredovao i onda je došao današnji dan.

Nadam se da ae tvoja dva još dugo dugoEdited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #14 u: Siječanj 29, 2005, 01:03:00 prijepodne »
Jednog mojeg demasona jednom nije bilo jedno 3 dana,prekopo sam cijeli akvarij i njega odnikud. Isto tak se i pojavio kad sam se vea oprostio od njega.I kod mene je bila nevjerica kao i sad kod tebe.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Njofra

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #15 u: Siječanj 29, 2005, 01:08:00 prijepodne »
A ja imam i loše iskustvo sa ovim kamenjem sa sitnim rupicama jer se riba ipak može zaglavit.Ja sam tako ostao bez jedne male maylandie,nisam ju mogao iseupat van kak se zavukla.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline perinjo

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #16 u: Siječanj 29, 2005, 14:30:00 poslijepodne »
pa eekaj Daddy ,jel majstor mrtav il´ živ na kraju...?
pretpostavljam da je krepal jadan
ma fak, tak sam ja prije nekoliko godina kupio prvih nekoliko ciklida, afriekih-naravno, Cynotilapia Afra...i mužjak je bio najljepši ciklid kojeg sam ikada vidio...
i sve super i sve za pet, dok ga jedan dan ne na?em kak pliva boeno na površini polutrul  
pa ne vjerujem, nieim izazvan...
iako mislim da je malawi bloat uzeo danak, naime tada baš i nisam bio svjestan naeina ishrane i ostalih einjenica bitnih za održavanje tih riba...možda je i ovaj tvoj malac bil bolestan pa se jednostavno zavuko u rupu u kamenu i umro...kako god, šteta...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline Daddy G

• Punopravni član
Slutim najgore (demason)
« Odgovori #17 u: Siječanj 29, 2005, 14:59:00 poslijepodne »

Uginuo se siroae,možda to nisam dovoljnojasno napisao.

Dobar dio problema je i u prehrani. Oni su biljojedi, a Tanyganike svejedi. Dajem im raznovrsnu hranu, dosta biljne hrane putem spiruline,ali demason su baš i nije preferirao. Najviše je jeo TetraMin Pro.

Još bitnije je po mom mišljenju bilo moje pretumbavanje akvarija jer sam mu tako bio prisiljen u par dana ukloniti nekoliko skloništa. Sme?a koneasta alga od Marine glo lampe je bila uzrok.

Najbitnije, ribe su dokazano vea u matienom akvariju u pet shopu bile u lošem stanju, ako ne i bolesne. Vidiš i kod mene i kod Danijela isto.
Jarun/Zagreb/Hrvatska