0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
supruga, rana trudnica otisla na pregled... i zvoni meni telefon kod kuce:Ja - reci, jel sve OK?Ona - (ispod glasa, valjda iz cekaone) donesi mi papuce, i onu haljinu sto je preko stolice i jednu majicu i....meni vec srce bubnja od straha da sto je, ostaje u bolnici, koji kk...Ja - (uznemireno) sta je bilo, ostavljaju te u bolnici??? Sta je bilo????Ona - ma ne, pokisla sam skroz dok sam stigla do cekaone....i ajd ti sad budi normalan svejedno Delbi, dobra vijest!!!
a gle...nije bas ni mala, moja je bila duga barem jedno 20 cm(pravih...ne onih za zene) slatka je, ali...stetu koja je moja radila meni(znaci...ne generaliziram!) je nevjerojatna...
to je riba koja radi stetu svojim nacinom prehrane....uredno napuni svoja (ogromna) usta pijeskom...i, onda se digne, pliva sredinom akvarija i filtrira(ispusta) pijesak kroz skrgeradi dvije ruzne stvari:- zatrpava koralje pjeskom i to ih naravno zivcira - dize sve stetne tvari i rasprsuje akvarijemukratko...akvarij je uglavnom kao one kugle koje prodrmas pa u njima pada snijeg....vjerujem da sam uspio docarati...Uglavnom...vazno je da je kod mene stiglo ljeto(istina...nakon 2 godine) i...nema vise snijega
šta nije dobro da se bas to razmuca pa da cirkulacija to odvuce u sump?uostalom zar se baš zato i ne uzimaju slične zvjeri da pjesak izvrču.
Citat: morino - Kolovoz 21, 2009, 12:49:09 poslijepodnešta nije dobro da se bas to razmuca pa da cirkulacija to odvuce u sump?uostalom zar se baš zato i ne uzimaju slične zvjeri da pjesak izvrču.mozda...Valenciennea Strigatase zove riba tu imas link: http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=576:valenciennea-strigata&catid=78:ribe&Itemid=243pa...tko voli neka izvoli....neka ti izvrce pjesak do mile volje, ja sam jedno siguran, dobro ili ne....nema sanse da bi nesto iz tog roda vise uslo u moj akvarij..ali, uvijek napomenem...ne generaliziram niti tvrdim ništa.Mozda je dobro....probaj....
Citat: delbi - Kolovoz 21, 2009, 12:03:02 poslijepodneto je riba koja radi stetu svojim nacinom prehrane....uredno napuni svoja (ogromna) usta pijeskom...i, onda se digne, pliva sredinom akvarija i filtrira(ispusta) pijesak kroz skrgeradi dvije ruzne stvari:- zatrpava koralje pjeskom i to ih naravno zivcira - dize sve stetne tvari i rasprsuje akvarijemukratko...akvarij je uglavnom kao one kugle koje prodrmas pa u njima pada snijeg....vjerujem da sam uspio docarati...Uglavnom...vazno je da je kod mene stiglo ljeto(istina...nakon 2 godine) i...nema vise snijega šta nije dobro da se bas to razmuca pa da cirkulacija to odvuce u sump?uostalom zar se baš zato i ne uzimaju slične zvjeri da pjesak izvrču.
Citat: morino - Kolovoz 21, 2009, 12:49:09 poslijepodneCitat: delbi - Kolovoz 21, 2009, 12:03:02 poslijepodneto je riba koja radi stetu svojim nacinom prehrane....uredno napuni svoja (ogromna) usta pijeskom...i, onda se digne, pliva sredinom akvarija i filtrira(ispusta) pijesak kroz skrgeradi dvije ruzne stvari:- zatrpava koralje pjeskom i to ih naravno zivcira - dize sve stetne tvari i rasprsuje akvarijemukratko...akvarij je uglavnom kao one kugle koje prodrmas pa u njima pada snijeg....vjerujem da sam uspio docarati...Uglavnom...vazno je da je kod mene stiglo ljeto(istina...nakon 2 godine) i...nema vise snijega šta nije dobro da se bas to razmuca pa da cirkulacija to odvuce u sump?uostalom zar se baš zato i ne uzimaju slične zvjeri da pjesak izvrču.To stoji i to su one koje samo izvrću pijesak pa su na taj način korisne ali ova taj pijesak nosi u ustima prema površini i posijava po koraljima. Kužiš u čemu je problem?