ispod Juwela (rio 180) kad se stavlja podložak od stiropora unutar okvira, trebao bi biti 9mm, kad se stavi 1cm akvarij ostane u zraku 1mm.... on bi pod težinom trebao nasjesti na okvir, al hm hm.... istina je da se ne stavlja ništa ispod Juwelovog akvarija al pod uvjetom da je ravna podloga, po moguanosti orginalni stalak za akvarij ili neki home made po uzoru .... tak piše u uputama
kad sam instalirao akvarij (rio 180) stavio sam stiropor i upravo mi se dogodilo da mi je akvarij ostao u zraku (doljnji okvir akvarija)za taj 1mm oslanjajuai sa dnom stakla na stropor.... jednostavno nisam htio riskirati nego poslušati šta kaže proizvo?ae..... jedino nije dobro stavljati kamenje direktno na staklo nego mora biti na pijesku....
uostalom, kad se stavlja podloga (pijesak, šljunak), ona raspore?uje svoju silu po cijelom dnu i kao i bilo kakav dodatni teret na sebi......
akvariji koji se rade po sistemu sam svoj majstor, zbog tehniekih odstupanja i ko zna kakvog izvora stakla... bolje je staviti stiropor po cijelom dnu akvarija....
volio bi kad bi se oko ovog problema oeitovali ljudi od stakla......dno akvarija kod kupovnih akvarija i dno akvarija kod "home made" akvarija.....stvarno me zanima zašto Juwel kaže da se ne stavlja ništa ispod dna akvarija????
FAUNAAAAAAAAAAAAAAAAA..............