Već duže vrijeme nisam predstavio svoj Malawi akvarij. Počeo sam s malawcima prije godinu i pol i evo sada sam dogurao do 350 litara jezerske vode. Prve ribe su nabavljene na forumu... Greshakei i Socolofiji, ubrzo su sljedili Aceiji i Pulpicani, Caeruleusi. I onda sam saznao da se ribe nabavljaju i vani pa su mi apetit smirili na neko vrijeme Interruptusi, Maingano, Labovi Chisumulae, Hongiji, Hongiji KImpuma... Zatim došli Acei Ngare, Moriji...
Sada u akvariju pliva:
1x Labidochromis Caeruleus mužjak (tražim još, pa tko ima)
1x Labidochromis sp. "chisumulae mbweca" ženka (tražim još, pa tko ima)
2x Labidochromis sp. "hongi" Kimpuma "Super red" par, uskoro putuju Daretu
5x Labidochromis sp. "hongi" Kimpuma 3m 3f (2 m na prodaju)
1x Maylandia Estherae neznam spol (tražim još ili udomljujem)
2x Maylandia Greshakei par
1x Melanochromis interruptus "Chizumulu" mužjak (tražim još, pa tko ima)
1x Melanochromis Maingano ženka (tražim još, pa tko ima)
2x Metriaclima Pulpican par
1x Pseudotropheus Acei mužjak (tražim još, pa tko ima)
3x Pseudotropheus Acei "Ngara" 1m 2f
2x Pseudotropheus Lombardoi ne znam spol
10x Cyrtocara Morii zasada sigurna 3m
Ribe su nekompletirane jer sam nedavno ima veliko umiranje riba, bila je i tema na netu...
Ovako je to bilo prije nego su stigli moriji i prije umiranja;
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1684117&l=8a3899eafc&id=703649095Sada su ribe zdrave, vesele, produktivne i velike. U velikom akvariju. Znam da će biti komentara kako ima malo kamenja ali ostavio sam trećinu kamenja unutra jer sam primijetio da se slabo motaju oko njih a i kada su stigli moriji napravi osam čistine s pijeskom za njih... sada su svi ionako u jatu... Biljke mi nikako ne uspjevaju, gamad sve pojede. Uz povremene anubiase, gupije i kozice jedu i špinat, mrkvu, grašak SAK 1 i 2 green granule...
Filter je unutarnji, 1800 l/h, voda na 27 stupnjeva.
Podloga je mrežnički pijesak pomješan sa bijelim kvarcnim, kamenje neki crveni granit. Pokoja školjka...
Trenutno sam u dva posla, tražim ribe koje su uginule i nabavljam viktorijance, pare sam potrošio na godišnjem i slijede vinkovačke jeseni pa ono, ide sporije... Recesija, ovo ono...
p.s.
ispričavam se što ono gore ispada kao oglas, gdje sam nabrajao vrste...
evo slika: (brze su i nemirne, fotić ne najbolji i nemam baš previše iskustva s macro slikanjem...)