Srpanj 18, 2025, 15:37:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: diy Fe  (Posjeta: 1848 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
diy Fe
« u: Kolovoz 13, 2009, 06:04:32 prijepodne »
pošto mi je potrebno, a opet su stvari u diy varijanti puno jeftinije, pitanjce dal je netko radil Fe gnojivo kod kuće i s čim?

mislil sam uzet starcima njihovo za cvijeće i smućkat sa destiliranom vodom, samo ne znam koji omjer bi trebal mućkat i koliko dozirat, pa ak netko ima iskustva bio bih zahvalan ;)

Offline Black Tiger

• Punopravni član
Odg: diy Fe
« Odgovori #1 u: Kolovoz 13, 2009, 14:06:09 poslijepodne »
Ja sam uvijek bio malo skeptičan sa tim preparatima koji su namijenjeni za cvijeće, jer tu ćeš uvijek naletiti i na masu drugih spojeva koji baš i nisu poželjni u akvarijskoj vodi gdje osim biljaka borave i drugi organizmi, a pretpostavljam da u tom akvariju imaš i ribe da nije čisto biljni.
Neznam kakva su iskustva drugih članova na forumu s tim, ali ja bi da se radi o mom akvariju rađe kupio preparate željeznih spojeva namijenjenih za akaritiku.
 ;)
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #2 u: Kolovoz 13, 2009, 15:28:59 poslijepodne »
ŽELJEZO(Fe) je jedan od osnovnih elemenata koji je neophodan za rast biljaka. Iako dosta komercijalnih gnojiva u sebi već sadrži željezo i spojeve željeza, dodatno obogaćivanje akvarijske vode željezom nije na odmet. Najisplativije je kupiti najobičnije željezo u tekućem obliku u bilo kojoj poljoapoteci i razmutiti je u pravilnom omjeru s vodom te dodavati po potrebi.
Željezo u tekućem obliku je fotosenzibilno, stoga je potrebno nakon razrjeđivanja držati pripravak u tamnim bocama.

ovo gore je citat, a cijeli tekst: http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=546:brzi-savjeti-za-uspjean-biljni-akvarij&catid=35:ureenje&Itemid=119

ja upotrebljavam easylife fe, još prošle godine kupio neki komplet kod ER, profito, EC i FFM kupljeni ponovno, a Fe još skoro puna bočica
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 13, 2009, 15:53:32 poslijepodne »
pampa sve je to meni jasno, i znam da ima gotovih gnojiva, a ja sam pital dal netko ima iskustva u diy varijanti napravit svoje gnojivo Fe

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #4 u: Kolovoz 13, 2009, 17:31:37 poslijepodne »
Imas temu od Malky-a.Ja koristim plantelino zeljezo za cvijece i nemam problema sa njim.https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=26919.0

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 13, 2009, 19:22:58 poslijepodne »
e svizac to sam tražil, al SAm bil ljen tražit po forumu  :D