Interesantno je kako svatko ima svoju viziju akvaristike, meni su ove stvari jednostavno prekrasne ovako gledajući, no s druge strane previše mi je plastično da bi bilo prirodno. Veći gušt mi je doći kod Jure i gledati u njegova ciklidna čuda, tako jednostavna a s druge strane tako prekrasno biotopna, gdje znam da se riba dobro osjeća. Sjećam se jednom kad smo selili akvarije i pogledao sam u mrcinu s bočne strane, jednostavno me oduševila biotopna dubina i kako je jato onih prekrsanih ciklida samo otplivalo u tu dubinu, a taj akvarij je tako jednostavno složen, kamenje, par panjeva i pijesak. Meni žena nekad kaže, zašto si maknuo ovo bilje ili ga imaš premalo, a ja znam da ako ga stavim to više nije prirodno i blizu biotopa i to me onda ubije u pojam, Sumatru sam preslagivao bar 4,5 puta, samo da dotjeram što bliže nekom planinskom potoku tamo negdje u Bukit Barisan gorju.
Ova čuda od akvarija iziskuju fenomenalan trud, dozu umjetničkog štiha, strašno dobro poznavanje bilja i akvarističke tehnike i puno, puno truda. Svaka čast ekipi koja se upušta u ovake projekte, palac gore.

S jedne strane duboko poštujući ovaj stil, ipak se s druge vrlo lako u svakoj situaciji odlučujem za ribu i njen okoliš.