Nije problem.
Altolamprologusi su vrsta ciklida koji se hrane hranom na bazi proteina(meso).Treba im davati adekvatnu hranu, redovito mijenjati vodu s time da nebude prevelikih razlika u temperaturi vode u kojoj žive i koja im nova dolazi.Treba paziti na parametre vode tipa pH, jer oni vole vrlo veliki pH čaki i do 8,5.
E sada idemo dalje.
Obavezno nabavljati mlade ribe, što mlađe to bolje, jer oni formiraju parove dok su mladi i ostaju u toj zajednici vrlo često dok jedan ne ode u viječna lovišta. Muški može imati i više ženki, ali se onda javlja problem između ženki.
Nikako ne miješati više vrsta Altolamprologusa, ovo govorim iz moga vlastitog iskustva.Jer sam svojovremeno imao i calvusa i compressicepsa, koji su se doslovce izmasakrirali radi ženke koja se htijela pariti. Neki kažu da nemože doči do miješanja, ali u podvrstama se uvijek može doći do iznimke.
Kada se formira par, onda je jednostavno ih izmrijestiti, ali največi problem se javlja kada ih treba uzgojiti.
Malci se izvaljaju iz ikre, i u tome leži največi problem.Ikrašice puno teže odgajaju svoje male dok recimo ustonoše to rade puno lakše, jer malci izlaze iz usta več dovoljno veliki da mogu plivati , bježati i hraniti se samostalno.
Naravno da nisam prvo poslo Faberu jednog i vrlo uskoro Staglinu drugoga do ovoga mrijesta nebi niti došlo. Ali koliko sam usrečio sebe time sam usrečio i njih.