A znam ja to sve u teoriji, no praksa je drugo
Malo me je strah stavljati nesto a nemam bas iskustva u tome, pa bolje da ne stavim nego da stavim previse.
Kaj se tice easycarba i mikroelemenata to pise na flasici kolko i kada, a sad za ove sulfate, nitrate i kalij nisam ni gledao kaj pise. Mozda i na njima pise kolko, ili je napisano da ta i ta kolicina dize kolicinu npr. nitrata za odrden broj ppm ili tako nesto. A bez testera se to nemoze dozirati.
Ako pise da se daje tolko ml u tolko litara onda nije bed, staviti. To moram jos vidjet u ducanu kaj pise na tim bocama makro elemenata.
Ja bi za sada radje uzeo kupovne pripravke, jer mi se neda a i trazit to i muckat tu kemiju. Kad malo savladam svu tu kemiju, onda bi se upustio u muckanje tih pripravka. Znam da netu ima finih kalkulatora za muckanje, ali za sad bi radje kupovne.
Imam maljušni RIO125L, dakle samo nekih 100L vode.
* Jedno 25 manjih ribica (prosjek 5cm) i nekih 15-tak kozica
* Trenutno sam malo prorijedio biljke i podrezao. Dobar dio podloge je pokriven s njima, samo su niske, ali ne za dugo
* Ovaj tjedan cu pustiti u pogon dodatne 2 neonke, sve skupa nekih 0.8W/L ce biti
*Podloga je pijesak 1-3mm, a ispod njega sam stavio od JBL-a neku glinu(prah) i zasipo s pjeskom, znaci nije supstrat i mislim da je to jako nedovoljno kaj sam napravio. Mislio sam da nije tolko vazno
Gnojim s EC 2ml svaki dan, 1,5-2ml (profito ili ferropol) svaki dan!
Za vikend mijenjam 20L vode + biotop/aquasafe
I nedavno sam kupio FFM, a to cu stavljati jednom mjesecno!
CO2 nemam!!!
Hranim ribice 2x na dan, ali po sitno tako da skoro nista ne padne na dno, osim tableta za somice...
Eto ako zatreba jos nesto, napisem!
Evo i slike, kako je to prije mjesec i nesto izgledalo, sad ima nesto malo vise bilja i nema unutarnjeg filtera.
Stavio sam veliki vanjski Expro 1200!!