Evo sad mi lampe griju nekih 4 sata. Temperatura na kamenu za sunčanje je 41,42 , a u drugom djelu terarija je 27,28.Izmjeriti ću još temperaturu na mjestu za skrivanje i na dnu terarija.
Temperatura 27,28 je u sredini terarija gore na panju.
To su u redu temperature. Provjeravaj ih periodički, jer će se situacija mijenjati kako se vanjske ambijentalne temp. budu mijenjale. Najbolji pokazatelj će ti biti životinja kad je nabaviš: pri dobro ugođenim temperaturama mlada agama se nikad neće "sunčati" dulje od 10 min u jednom navratu. Ukoliko primjetiš da su periodi sunčanja produljeni i učestali, provjeri temperature, pa ih, ako je potrebno, korigiraj.
P.S. Sad si zreo za nabavku mališe (
)
da to me i brine.... nabava mališana

Jesi počeo sa uzgojem hrane? Ako da daj malo opiši kako, koliko....
da naravno da sam počeo uzgajati hranu....to je prvo što sam počeo!
uzgajam dubia,fobasa i brašnara. imam u planu početi i cvrčke!
(moram nekako preživjeti zimu a u proljeće ljeto ču se snaći već na kako)
DUBIA:
imam ih 200 komada stavio sam ih u jednu veću plastičnu posudu sa poklopcem, stavio kartonske kutije,malo vode i svaki dan stavim voće i povrće plus hrana za pse i mačke. e da i stavio ih na temperaturu oko 30C. ne diram ih puno niti otvaram kutiju jer sam negdje pročitao da im treba mir...pa ću vidjet što će od toga bit!
FOBASI:
dobio sam 30 crva fobasa ( frida hvala!!

) stavio sam ih u plastične čašice na mračno i toplo mjesto...i čekam već 3 tjedna da se zakukulje. jučer sam primijetio da su se počeli kukuljiti jer su se složili u oblik slava C. Kad nastanu kukci staviti ću ih u jednu plastičnu kutiju i pustiti neka se vole..

. Kaj se tiče hrane isto ko i kod dubia.
BRAŠNARI:
ljudi moji nešto najlakše za uzgojiti....stavio sam ih u jednu plastičnu kutiju za podlogu stavio šrot,brašno,palentu,prezle i piljevinu , stavio jednu kartonsku kutiju od jaja i svaki dan dam im voće i suhu hranu...i imam već na 20 kukuljica...
najlošija hrana za guštere ali su mi baš simpatični

oni gmižu po toj kutiji veselo, što im dam to pojedu i njima je super!!!!

(ponovo hvala fridi)
nisam neki iskusan uzgajivač...ali mislim da ću uspjet razmnožit toliko koliko mi je potrebno da nahranim agamu od 10 do 3 mjeseca. u proljeće 2010. ću krenut sa još većm uzgojem i stvaranjem zaliha hrane!
evo nekoliko slika mojeg uzgojnog centra!