Srpanj 20, 2025, 20:46:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tanganyika pitanje  (Posjeta: 3146 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline staglin

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
Odg: Tanganyika pitanje
« Odgovori #25 u: Srpanj 26, 2009, 10:12:25 prijepodne »
multice drzimo u 20-30l......u tebe 400...... ja ne bi dvojio ni trena ...frontoze frontoze :heart: a uz njih ...nebitno,bile bi samo one bitne,ali koliko ljudi toliko cudi (zelja i ukusa),svakako ima vremena uzmi sve opcije u obzir,a ako ces nabavljat iz slo....uzmi nesto egzoticno da svi slinimo kad  pokazes setup :up:
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #26 u: Srpanj 26, 2009, 15:30:17 poslijepodne »
slažem se.  ;) nevoljko, al se slažem.  :D
- u svakom slučaju, na litražu od preko 400L bi bilo šteta ne imati barem jednu koloniju multića. to kaj im neko napada i jede mlađ je stvarnost i čar tanganyikanskih riba. u akvariju i prirodi. agresiva i teritorijalnost. u svakom akvariju veće ribe jedu male. ja u akvariju imam 9 "predatora", a u takvom okruženju multići daju i prikazuju svoju ćud i prirodu pri obrani svoje mlađi i teritorija. i mogu reć da uspijevaju. mlađi i već centimetarskih mulaca ima ziher preko 70, ak ne i više. da nisam nešto izgubio pri preseljenju aq, bilo bi još više. sad ću općenito smanjit hranjenje, pa bumo vidli daljnji razvoj događaja...
Ama zasto nevoljko? :)
a i ciklidi su nesto ko zivorotke sto se tice populacije odnosno razmnozavanja 8)
da vidis zaheba sa razmnozavanjem haracina i drugih! 8)
p.s.e Mile ja sam isto probao sa smanjenjem hrane,temp..nista..ni mini calvus ih ne smije ni pogledat..a transcriptus bi(nije predator ali sve jede!)ali ne smije iako je 4 puta veci od multica,multic ga tako pukne u glavu da se odmah sakrije u rupu..sokiran sam!
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #27 u: Srpanj 26, 2009, 16:58:52 poslijepodne »
Ja da imam i 800 litrski akvariji nebi stavljo Frontoze, jer si onda ograničen s drugim ribama. Moj cilj kojeg imam od kada sam počeo voljeti Tanganyika cikide imati veliki akvariji u koji stane minimum 30 leptosoma i kada one zaplivaju u jednom jatu to je pravi doživljaj.

Nikako ti nebi sugeriro da uzimaš malo po malo ribe, jer ih tako izlažeš večem stresu, ako nemže tako onda kupuj u cijelosti jednu vrstu, pa potom drugu vrstu.

A kaj se tiče multića, jesu zakon i priča su za sebe.

Offline Necromaniac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #28 u: Srpanj 26, 2009, 17:15:20 poslijepodne »
Da, da, tako sam i mislio, u prvom navratu sve ovo sto sam naveo osim leptosoma i paracyprichromisa, njih u drugom navratu ;)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #29 u: Srpanj 26, 2009, 18:03:28 poslijepodne »
Ja da imam i 800 litrski akvariji nebi stavljo Frontoze, jer si onda ograničen s drugim ribama. Moj cilj kojeg imam od kada sam počeo voljeti Tanganyika cikide imati veliki akvariji u koji stane minimum 30 leptosoma i kada one zaplivaju u jednom jatu to je pravi doživljaj.
vjerujem da je.  :up:

A kaj se tiče multića, jesu zakon i priča su za sebe.
multići, a bogami i druge ribe iz tange, berem ove kaj ja imam, su ribe sa stavom i sve se "ponašaju"..  :up: lol

Ama zasto nevoljko? :)
a i ciklidi su nesto ko zivorotke sto se tice populacije odnosno razmnozavanja 8)
da vidis zaheba sa razmnozavanjem haracina i drugih! 8)
p.s.e Mile ja sam isto probao sa smanjenjem hrane,temp..nista..ni mini calvus ih ne smije ni pogledat..a transcriptus bi(nije predator ali sve jede!)ali ne smije iako je 4 puta veci od multica,multic ga tako pukne u glavu da se odmah sakrije u rupu..sokiran sam!
:P
« Zadnja izmjena: Srpanj 26, 2009, 18:29:02 poslijepodne od aquabot »

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Srpanj 27, 2009, 01:59:06 prijepodne »

Ja bih....uvijek....znas Cvele da ima tankova gdje zive zajedno bez problema...samo leptosome trebaju biti odrasle dok  frontoze trebaju biti mlade onaj trenutak kad oformis tank....dok ove narastu vec se sprijatelje sa leptosomama...imaju hanu svaki dan...nemaju potrebe za dodatnim hranjenjem....meni su frontoze drage jer volim ribe koje izgledaju na jadranske ribe a frontoze su definitivno -sparidi- tanganyike....leptosome su mi takodjer drage jer su iste -gere- -spicara smaris- i njoj srodne -spicare-...
evo i par slika sa interneta da vam docaram o cemu govorim....
neznam je su li slike zasticene i smiju li se kacit..... neka admini o tome odluce.....

Offline Necromaniac

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Srpanj 30, 2009, 19:47:32 poslijepodne »
Jel mi moze netko poslat na pp tko sve prodaje tanganyika ciklide u hrvatskoj ili neka ovdje stavi linkove ako se ne kosi sa pravilima foruma?

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #32 u: Srpanj 30, 2009, 21:04:05 poslijepodne »
ne znam baš da je to tak jednostavno. najbolje ti je pogledat najaktivnije teme najboljih tanganyikaša, pa se za praktički sve možeš obratit njima ili njemu, "caru tange". nedavno je bilo u temi gdje su forumski magovi išli utabanim stazama u inozemstvo po ribe, dovezli ih i sad ev moš čekat mlađ... ili kakvu rasprodaju u oglasniku.

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Srpanj 31, 2009, 01:48:51 prijepodne »
Na pp ti se moze poslat svasta....
Najbolje ti je postat oglas -kupujem tanganykance- ili sl.
Niko ne prodaje da prodaje nego uvijek ima mrijestova .........ljudi se snalaze........ ;)

Offline Necromaniac

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Srpanj 31, 2009, 08:58:27 prijepodne »
Da, jasno mi je to, nisam mislio na clanove foruma nego na ducane preko kojih se da narucit...