dobro ne znam baš za pet centre koja je točna logika, ali pretpostavljam da je upitanju to što cijela Istra ima 200k ljudi, te je Pula mjesto gdje većina gravitira. također, pet shopovi su prilično slabi ovdje (samo jedan malo veći koji usput dere sa cijenama) pa je prilika na tržištu tu. stvarno šteta što netko nije iskoristio tu priliku ranije.
što se trgovačkih centara tiče, znam da idu prema procjeni kupovne moći stanovništva (na što jako utječu turisti). McD imamo u Puli već neko vrijeme, i za njih sam siguran da lupaju minus 9 mjeseci u godini. Moraš voditi računa o tome da u Istri navodno ima preko 400.000 ljudi u špici sezone (ovo mi je malo diskutabilno, ali tako me uvjeravaju) sa dosta višom kupovnom moći te je logična zainteresiranost trgovačkih centara. I još za kraj, bili su mi neki prijatelji iz EU prije par dana, bave se nekretninama i uvjeravaju me da će uskoro kod nas početi granja tipičnih američkih mall-ova(doduše ne onoliko velikih u mjestima od 50.000 ljudi na više.
totalni offtopic, ali volim takve teme